My serduszko usłyszeliśmy w 6t4d ciąży z tego co pamiętam, wtedy miałam pierwszą wizytę. Od 1 wizyty mąż wchodzi ze mną do gabinetu i słuchamy serduszka, usg mamy nagrane z ostatniej wizyty. Widać, jak dzidzia otwiera buźkę i wsadza paluszka <3 ach oglądam to prawie codziennie i serduszko też tam słychać :-) Super pamiątka
reklama
czarrownica
Fanka BB :)
U mnie od razu dwie kreski Ale dla pewności pojechałam na krew żeby mieć pewność. Już z tydzień wcześniej podejrzewałam że coś jest na rzeczy bo mogłam jeść cały czas tylko ser żółty i popijac colą, a do tego płakałam nawet ma reklamach [emoji1], wypieralam ta myśl żeby kolejny raz nienastawiac się. A tu jednak rozwijał się w brzuszku malutki brzdąc [emoji7]
anik.
Mama Krzysia :)
Pije jedna dziennie. Uwielbiam [emoji4] i absolutnie mnie od niej nie odrzuca. Jutro będę probowala ksylitol to dam znac. Fakt robi się chłodno a dwa - właśnie przeczytałam, że u nas jest II stopień zagrożenia intensywnymi opadami deszczu. Leje bez przerwy od 20, na podwórku pod bzem mam już kałuże, woda z gór tez płynie uliczka obok domu... dobrze, że mamy w razie czego 2 mosty - da się ze wsi wydostać...Na dworze już chłodno, niestety, ale przynajmniej nie będziemy się męczyć z upałami pijesz kawę? Ja nie mogę, odstawiłam na początku i do teraz nie piję, ostatnio się napiłam i strasznie źle się poczułam ksylitolu nie próbowałam, ciekawe jak smakuje daj znać
Ciąża zima... z jednej strony fajnie z drugiej na śniegu trzeba uważać [emoji6] syncia rodzilam w maju i pamiętam kwiecień juz wtedy dawał popalić wysoka temperatura - puchłam po całości. Nogi tylko w japonki byłam w stanie zmieścić a spałam z trzema jaskami pod stopami... także dziękuję
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
czarrownica
Super, ja nie mam usg na każdej wizycie. Serduszko słyszałam dopiero w 12 tygodniu.My serduszko usłyszeliśmy w 6t4d ciąży z tego co pamiętam, wtedy miałam pierwszą wizytę. Od 1 wizyty mąż wchodzi ze mną do gabinetu i słuchamy serduszka, usg mamy nagrane z ostatniej wizyty. Widać, jak dzidzia otwiera buźkę i wsadza paluszka <3 ach oglądam to prawie codziennie i serduszko też tam słychać :-) Super pamiątka
Ja nie spodziewałam się ciąży w ogóle... Test zrobiłam na drugi dzień spodziewanej miesiączki (wcześniej zrobiłam 2 testy kontrolnie, bo moje pierwsze w życiu i wyszły negatywne, pewnie robiłam je za wcześnie).
Test wyszedł negatywny, dopiero po 10 minutach pokazała się blada kreska, a ja zrobiłam się równie blada
Najpierw był szok, bo miałam podaną surowicę na tężca i bardzo się bałam, że to mogło zaszkodzić :-(
Potem powiedziałam mężowi i stopniowo przyzwyczajaliśmy się do tej myśli, bo szybko nam poszło :-)
Na drugi dzień robiłam betę, potem po 2 dniach znowu sprawdzałam czy dobrze przyrasta :-)
Test wyszedł negatywny, dopiero po 10 minutach pokazała się blada kreska, a ja zrobiłam się równie blada
Najpierw był szok, bo miałam podaną surowicę na tężca i bardzo się bałam, że to mogło zaszkodzić :-(
Potem powiedziałam mężowi i stopniowo przyzwyczajaliśmy się do tej myśli, bo szybko nam poszło :-)
Na drugi dzień robiłam betę, potem po 2 dniach znowu sprawdzałam czy dobrze przyrasta :-)
My serduszko usłyszeliśmy w 6t4d ciąży z tego co pamiętam, wtedy miałam pierwszą wizytę. Od 1 wizyty mąż wchodzi ze mną do gabinetu i słuchamy serduszka, usg mamy nagrane z ostatniej wizyty. Widać, jak dzidzia otwiera buźkę i wsadza paluszka <3 ach oglądam to prawie codziennie i serduszko też tam słychać :-) Super pamiątka
Ja pierwszy raz serduszko usłyszałam w 13t5d, bo wcześniej chodziłam na NFZ, a tam sprzęt jest chyba sprzed wojny ale widziałam jaki bije w 8t gdyby nie to, że badania prenatalne tyle kosztują, to pewnie też już bym miała tę piękną pamiątkę
czarrownica
Do nas jeszcze deszcz nie doszedł Ale straszą ze do końca tygodnia ma lać i być coraz zimniej.
My nie mamy nagrania z badań prenatalnych, 3d też nie będziemy robić.Ja pierwszy raz serduszko usłyszałam w 13t5d, bo wcześniej chodziłam na NFZ, a tam sprzęt jest chyba sprzed wojny ale widziałam jaki bije w 8t gdyby nie to, że badania prenatalne tyle kosztują, to pewnie też już bym miała tę piękną pamiątkę
Mamy nagranie z ostatniej wizyty u mojego ginka robione telefonem
reklama
U mnie od razu dwie kreski Ale dla pewności pojechałam na krew żeby mieć pewność. Już z tydzień wcześniej podejrzewałam że coś jest na rzeczy bo mogłam jeść cały czas tylko ser żółty i popijac colą, a do tego płakałam nawet ma reklamach [emoji1], wypieralam ta myśl żeby kolejny raz nienastawiac się. A tu jednak rozwijał się w brzuszku malutki brzdąc [emoji7]
Ja też czułam, że coś jest na rzeczy żółty ser też u mnie królował i pomidory takie kanapki smakowały mi jak najlepsze danie z restauracji a płaczliwość, łooo matko haha do tej pory płacze jak widzę, że ktoś np, coś dla kogoś zrobił widzę, że podobnie z tym miałyśmy odnośnie tego, żeby się nie nastawiać i się nie rozczarować