reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja pulpet jestem...od stycznia 2016 na diecie lekko oszukiwanej ;) zgubiłam 6kg do 80 (174cm), i teraz w pierwszym trymestrze wróciło wszystko...a od miesiąca stoję i pilnuję żeby zostało jak najdłużej tylko tyle, bo tak to 100kg jak nic :p ale w spodnie z końca 2015 już się nie mieszczę, jakoś inaczej te kg mi się rozkładają :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Mamy ten sam wzrost i podobna wagę :p

U mnie na wadze kolejne 0,5 kg na plusie. Czyli prawie 16 tydzień i +2 kg na wadze.

Dzisiaj mam mega migrenę masakra, światłowstręt i zbiera mnie na wymioty :-(

reklama
Teraz jesli nir pracujesz to godziny uda ci sie szybko wyjezdzic.

f2w3d5qpejjazbt8.png

Skoro i tak nie mogę pić alkoholu chłopak namawia mnie na zrobienie prawa jazdy, co wy na to? Czy to dobry moment ? [emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Rób :) ja sobie już nie wyobrażam życia bez prawka, choć dość późno zrobiłam.
Teorie zdawałam eksternistycznie, z jazdami wyrobilam się w miesiąc. Ale jestem niezależna, jak potrzebuje to jadę. Oczywiście wykorzystują mnie teraz do odwozenia ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Zapraszamy zapraszamy;) skad jestes?
a bol glowy to przypadkiem nie migreny??;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Jestem z Łukowa (woj. lubelskie).
Pisąłam już tu z wami ale na samym począteczku :-)

Dzoaśka prawo jazdy świetna rzecz i warto miec zwłaszcza przy dzieciach.

Ja się dzisiaj póki co lenię, od rana nadrabiam wasze wpisy ;-)
Musze trochę chatę ogarnąc, naleśniczki usmazyć na obiadek i po młodą do szkoły lecieć, a po południu na tańce idziemy tj. Ola chce zapisać się ale jeszcze nie wie czy jej się spodoba.

A najchętniej poszłabym spać bo na dworze szaro buro i ponurooooooooooo

U mnie ładnie dzisiaj. Kończę szatkowac kapustę i idę po Krzysia do przedszkola. Zrobimy sobie spacerek :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też właśnie posprzątalam całe mieszkanie. I czekam aż A wróci z pracy i czekamy aż nasz właściciel przywiezie nam nowa pralkę bo stara się zepsuła. I czeka mnie masa prania :)

hej dziewczyny ja też mam niedoczynność tarczycy przy zajściu w ciąże miałam dobre wyniki do ok 7 tc i lekarz endokrynolog zwiększył mi dawkę sprzed ciąży euthyrox z 125 na 150. W 9 tc robiłam badania kontrolne i okazało się ze tsh jest 18,09 (FT3 i FT 4 w normie) i od razu zadzwoniłam do swojej endokrynolog która zwiększyła mi dawkę euthyrox do 200. Wczoraj odebrałam wyniki po trzech tygodniach od zmiany dawki i mam już lepiej ale nadal wysoko 12,54. Mam stresa czy z dzidzią wszystko ok. W sobotę idę do endokrynologa i zobaczę co mi powie. Jak dzwoniłam do niej poprzednio to mówiła mi żebym się nie przejmowała skoro FT3 i FT4 są w normie. Dziewczyny jak często robicie badanie TSH?

Ja robiłam co 2-3 m teraz jak zaczyna wariować to pewnie będę miała zaleconą częsta kontrole.
200? Kurcze to rzeczywiście bardzo wysoko śle najważniejsze ze jest spadek i to taki piękny! Powodzenia na wizycie i daj znac co dr powiedział.

Tak odnośnie mojego wpisu sprzed 1,5 tygodnia miałam dać znać jak po wizycie u endokrynologa wiec w końcu się zebrałam. Informacyjnie również dla przyszłych mam, które chorują na niedoczynność tarczycy.
Wiec moja endokrynolog była dość zdziwiona, że mój wynik TSH tak podskoczył do góry ale mówiła, że w ciąży najważniejszy jest wynik FT4 a ten jest w normie wiec bez większych obaw żebym się nie stresowała. Powiedziała mi, że tak wysoki wynik TSH (18,09) mógł być spowodowany moją zgagą, która w tym okresie była dość intensywna. Wówczas wchłanianie euthyroxu było utrudnione stąd taki wynik. Muszę przestrzegać pewnych zasad a mianowicie euthyrox brać zawsze o tej samej godzinie, naczczo 1h przed śniadaniem i starać się unikać produktów, które wywołują zgagę itp. W tej chwili od wizyty biorę już Euthyrox 200, ale nawet dobrze go toleruję. Wcześniej zdarzały się kołatania serca i duszności, problemy z oddychaniem ale teraz wszystko jest ok. Za miesiąc mam kontrolnie zrobić TSH i FT4 i zobaczymy jakie będą efekty.

reklama
Informacyjnie również dla przyszłych mam, które chorują na niedoczynność tarczycy
dzięki za tego posta!
bo ja właśnie od wczoraj w nerwach
ja robiłam badania co miesiąc i wyniki były super ale ponieważ ze względu na krwiaka musiałam leżeć to do endokrynologa nie szłam. Teraz mogę już chodzić i umówiłam się na wizytę ale znów musiałam czekać 3 tyg na wizytę, idę jutro.
Wczoraj badania a tam tsh 8,5. Ale już ft4 1,3. Więc sugerując się tym co piszesz trochę odetchnęłam.
Zobaczymy co mój profesor jutro powie.

Ale nie miałam pojęcia że zgaga może zakłócić wchłaniania euthyroxu!

Do góry