reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Jejku to ja mam niskie tsh i mi endnokrynolog kazal powtorzyc wynik i jak bedzie powyzej normy wtedy przyjsc;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny a macie jakieś sposoby na chory pęcherz, 2 tygodnie się już lecze, Ale jest obawa że bez antybiotku się nieobejdzie... słyszałam że jak raz dopadnie to już nie da się tego pozbyć do końca ciąży [emoji26] Może są jakieś sposoby aby te stany nienawracaly jeśli uda mi się wyleczyć to świństwo. Dziewczyny podzielcie się swoimi doświadczeniami. Dopiero rozpoczynam swoją drogę na forum, może temat był już poruszany Ale ja jeszcze nieznalazlam.

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na chory pęcherz, 2 tygodnie się już lecze, Ale jest obawa że bez antybiotku się nieobejdzie... słyszałam że jak raz dopadnie to już nie da się tego pozbyć do końca ciąży [emoji26] Może są jakieś sposoby aby te stany nienawracaly jeśli uda mi się wyleczyć to świństwo. Dziewczyny podzielcie się swoimi doświadczeniami. Dopiero rozpoczynam swoją drogę na forum, może temat był już poruszany Ale ja jeszcze nieznalazlam.

Serce, doskonale Cię rozumiem, w I ciąży co chwilę miałam infekcje pęcherze, 3x antybiotyk na to brałam :( zresztą, u mnie problemy z pęcherzem zaczęły się wtedy, kiedy rozpoczęłam współżycie także męczy mnie to długo... :/ ostatnie zapalenie, rok temu skończyło się wizytą na SOR bo sikałam już żywą krwią... :/

Najlepiej jest zakwasić mocz, dużą dawką wit.C, do tego picie wody z cytryną, nasiadówka na wywarze z pokrzywy. Dużo, dużo picia np. herbatkę żurawinową (tylko szukaj taką, która ma najwięcej żurawiny w składzie), albo sok żurawinowy. Można też kupić żurawinę i z niej robić sok/kompot czy co tam się chce. Można też kupić gotowe preparaty - Żurawit albo Urinal (brałam, są bezpieczne w ciąży, gin mi polecał), do tego można brać Urosept. A jak boli bardzo to i Furagin nie zaszkodzi (potwierdzone, brałam).

Akaata na też z lubelskiego- Łęczna
Dżoaśka rób prawko! Ja zrobiłam rok temu i bardzo żałuję że dopiero wtedy. Niezależność.mobilność to ważna sprawa przy dzieciach.
Czarrownica mi gin wczoraj powiedział że w moczu wyszło mi że mam infekcje dróg moczowych. Kazał brać 3 razy dziennie po 1 tabletce urosept. Ziołowy. Spróbuj.

Jem już drugie opakowanie furaginum i żuravit i zaczęłam nasiadowki robić z rumianku. A poprawy nie widać [emoji20]
idź kochana do ginekologa lub urologa po antybiotyk. Z tym nie ma żartów a po co masz sie męczyć. Zrób najlepiej badanie moczu + posiew i od razu trafią ci z antybiotykiem. I wtedy raz dwa wyleczą. Ja przed pierwszą ciążą 3 lata leczyłam nawracające zapalenia pęcherza , u mnie już było krytycznie bo sikałam pod siebie i nie czułam ;/ Ale wyleczyłam w końcu. W ciąży z synkiem miałam raz i dostałam antybiotyk i pomogło ;)

Ja biorę Żuravit zapobiegawczo, bo w pierwszym badaniu moczu w ciąży wyszła mi niewielka ilość bakterii (w normie laboratoryjnej). Ale jak już masz infekcję to lepiej antybiotyk niż łazić z nią kilka tygodni.

Jem już drugie opakowanie furaginum i żuravit i zaczęłam nasiadowki robić z rumianku. A poprawy nie widać [emoji20]
To musisz iść do lekarza. Lepszy antybiotyk - w sensie mniejsze zło dla dzidziusia niż nie leczona infekcja
A boli mocno przy sikaniu?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Czarownica zrób mocz powiew i weź antybiotyk bo to nie żarty. Ja biorę Żuravit ale ze względu na kamień w nerce. W pierwsZej ciąży miałam trochę problemów z nerka bo kamień odciął ujście i mocz nie spłynęła, zalegał a prZy kamieniu zrobił się ropień. Cała ciążę chodziłam z urostomia (taka rurka wsadzona do nerki I przez nią mocz odbywał do woreczka). Także szpital często odwiedzałam i nie ma obaw ze antybol zaszkodzi dzidziusiowi.

reklama
To musisz iść do lekarza. Lepszy antybiotyk - w sensie mniejsze zło dla dzidziusia niż nie leczona infekcja
A boli mocno przy sikaniu?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Nie koniecznie, ze dwa dni bolało i to przy końcu pierwszego opakowania furaginu. W moczu cały czas bakterie, czekam na wyniki posiewu. Staram się wygrzewać Ale też niebede wciąż leżeć... mieszkam na wsi a tu wciąż coś jest do roboty

Do góry