reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Hej :)
Panowie juz wyprawien - jeden do przedszkola drugi pojechał i wróci jutro... trochę się mieliśmy bo ja dopiero wczoraj o 17 wróciłam od rodziców.
Powiem wam, że jak mi coś nie podejdzie to tez wymiotuje :/ wczoraj tata kupił fajna swojska kielbaske, zjadłam kawałek na śniadanie i mnie muliło. Dojechałam po mamę do pracy i ledwo do niej weszłam i poszło. Dobrze, że w gabinecie ma zlew bo inaczej paw na korytarzu by był...
Od mięsa odrzuca mnie całkiem, tylko ryby mogę. Dzisiaj np.upieke ziemniaki a do tego ogórek kiszona albo kapusta i nic więcej. W ogóle to może dzisiaj zakisze kapustę bo lepiej mieć swoją niż kupna a idzie tego u mnie ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja z córka tak miałam ze duzo rzygalam po owocach a ciągnęło mnie do nich bardzo. Teraz puściłam pawia raz w drodze nad morze w 7 tc ;) ale to pewnie przez to ze zjadłam sniadanie od razu w drogę i wkoncu mnie zmyliło. A pózniej juz ani razu tylko mnie mdli jak wstaje rano i musze szybko popić sokiem i pózniej jak młoda odwiozę do przedszkola to juz funkcjonuje normalnie. Ale nadal bardzo bola mnie cycki i mam takie żyły na nich ze strach patrzeć

zazdroszczę każdej, która może jeść i pić normalnie i czuje w tym przyjemność :( Ja niestety nie czuję przyjemności z jedzenia :(
Przed ciążą waga 68,5kg
14 tc - 65,8 kg

A moje zycie poukladalo sie tak ze dopiero teraz jestem w ciazy. Wszedzie czytam ze po 30stce ciaza jest trudniejsza dla organizmu - i tak mnie strasza wiec juz nie czytam. Ja mam 35 lat, mdlosci tylko mam jak jestem glodna. Moge zjesc wszystko na co mam ochote (dzis na obiad ziemniaki z kwasna smietana i sadzone jajko :D luuubie to! :) ) owoce wcinam rozne: banany, maliny, nektarynki, truskawki, jerzyny, ... wszystko i pomidory i fasolke... Nic mnie nie boli. Nawet piersi juz nie sa obolałe (byly na poczatku) a dla ruchu wczoraj zrobilam pieszo 6km. Dzis zrobie 3km. Planuje basen ale nie mam stroju wiec ciezko sie wybrać chyba ze w bikini ;) Wiec nie ma co czytac i sie straszyc. Każdy organizm jest inny.

ja jak pochodzę 20 minut to mi słabo i mnie zwija z bólu, na basen nie mogę bo szybko łapię infekcję :)
Powiem wam, że myślałam, że będzie inaczej, że pójdę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a ja mam siłę tylko przeżyć 8h w pracy i spać :p

Ja też należę do tych co mogą wszystko jeść :p surowe mięso też mnie nie obrzydza, mogę je przyrządzać :-)
Mdłości miałam tylko poranne do około 9 tc. Aktualnie jeszcze lekko bolą mnie cycki no i lędźwie, ale dzisiaj spałam z poduszką między nogami taką zwykłą i czuję różnicę mega. Także zamawiam w końcu ciążową podusię :-)

Obawiam się ogólnie wagi, nigdy nie ważyłam mało, nikt mi nigdy nie wierzył, że aż tyle ważę :p co zrobić, może nie dobiję 100 kg do 40 tc :p

ja jak pochodzę 20 minut to mi słabo i mnie zwija z bólu, na basen nie mogę bo szybko łapię infekcję :)
Powiem wam, że myślałam, że będzie inaczej, że pójdę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a ja mam siłę tylko przeżyć 8h w pracy i spać :p
Jak nie masz sily to nie walcz z tym :) nie masz to nie masz :) doktor mi mowil ze basen jest jak najbardziej wskazany ale jak bede chodzic na basen to mam sobie kupic lactovaginal wlasnie by nie bylo zadnych infekcji..

Ja też należę do tych co mogą wszystko jeść :p surowe mięso też mnie nie obrzydza, mogę je przyrządzać :-)
Mdłości miałam tylko poranne do około 9 tc. Aktualnie jeszcze lekko bolą mnie cycki no i lędźwie, ale dzisiaj spałam z poduszką między nogami taką zwykłą i czuję różnicę mega. Także zamawiam w końcu ciążową podusię :-)

Obawiam się ogólnie wagi, nigdy nie ważyłam mało, nikt mi nigdy nie wierzył, że aż tyle ważę :p co zrobić, może nie dobiję 100 kg do 40 tc :p
Mnie tez nie mdli surowe mieso nawet mielone ;) jedyne na co nie mam ochoty bo mnie troche odrzuca (wczesniej dawalam rade) to zbieranie kupajców po naszych psach z trawnika... nie robie tego bo mnie cofa ;)

Mnie tez nie mdli surowe mieso nawet mielone ;) jedyne na co nie mam ochoty bo mnie troche odrzuca (wczesniej dawalam rade) to zbieranie kupajców po naszych psach z trawnika... nie robie tego bo mnie cofa ;)
hehe a widzisz, ja po naszym sprzątam nawet to mnie nie ruszyło :D
ale mam ogólnie mniejszą ochotę na słodycze, gdzie przed ciążą nie znałam czasami umiaru :-)
jem sporadycznie, pewnie w głowie mi siedzi, że puste kalorie i więcej mogę przybrać :p

reklama
Ja juz jem wszystko, jakos od 13 tygodnia;) zdarzaja mi sie rzeczy ktore musze oddac ale teraz nie mam na co narzekac;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry