reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam po pierwszej ciąży straszne rozstępy.
Teraz smaruje żeby więcej się nie pojawiło [emoji6]
Jeszcze mi koleżanka ten bio-oil poleca... sama stosowała... skład taki sobie w sumie ale już nie jedna opinie słyszałam, że pomaga.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
to mnie przekonałaś :D

no jasne, nikt nie da gwarancji z rozstępami, moja mama ma, ja mogę mieć i liczę się z tym, ale smaruję się, żeby później nie było "a mogłam się smarować, może bym nie miała" :p

Dokładnie myślę tak jak Ty, u mnie i mama i siostra mają, ale też tak mam, że zapobiegawczo smaruje i wierzę, że pomoże i akurat ja nie będę mieć hehehe

Ja używam przeciwko rozstepom balsam Elancyl... wielka butelka 500ml moze starczy do konca ciazy a jak nie to max dwie butelki...kolezanka mi poleciła. Z kolei druga kolezanka smarowala sie tylko balsamem nivea zwyklym i tez rozstepow nie miala. To pewnie chodzi o geny ale i dobrze by skora byla natluszczona jak ma sie tak rozciągać ;)

Ja mam po pierwszej ciąży straszne rozstępy.
Teraz smaruje żeby więcej się nie pojawiło [emoji6]
Jeszcze mi koleżanka ten bio-oil poleca... sama stosowała... skład taki sobie w sumie ale już nie jedna opinie słyszałam, że pomaga.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
mi właśnie bratowa i koleżanka Bio-Oil poleciła, fajnie się wchłania, ale czytałam też opinie w necie i tak średnio wypada, dlatego coś drugiego chcę mieć, żeby 2x dziennie smarować w końcu

Dokładnie myślę tak jak Ty, u mnie i mama i siostra mają, ale też tak mam, że zapobiegawczo smaruje i wierzę, że pomoże i akurat ja nie będę mieć hehehe
no z takim podejściem może mieć nie będziemy :D

Smaruję na zmianę balsamem BabyDream i oliwką Palmers. Polecam artykuł - Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy i Link do: Sroka o....: Analiza: Palmers dla mam A bio-oil podobno ma słaby skład, a dobry marketing ;)

A jak sie polozysz i przylozysz reke tak nizej to nie czujesz czasem jakis wypuklosci? Ja myslalam ze pierwsze ruchy to bede czuc takie no... nagle a ja minimalnie czuje brzuchem, a dłonią sprawdzam i potwierdzam czy rzeczywiscie cos wystaje :)

Nie. Ale moja siostra w pierwszej ciąży poczuła pierwsze dopiero 21-22 tc, a jesteśmy podobnej budowy.

Ostatnia edycja:
ja smaruje bio oil, zobaczymy jak to będzie, we wczesniejszych ciazach palmersem ale też nie zawsze i trochę mi rozstępów wyszło. Na szczęście tylko kilka większych na brzuchu.

A, Misia, ja nie widzę suwaczków z telefonu, więc założyłam, że mówimy o genetycznym :) Swoją drogą 17 tc to jeszcze marzec? Chyba się gubię w datach, koleżanka ma początek 18 tc teraz i termin na 18 lutego :eek: dlatego mi nawet przez myśl nie przeszło, że mówimy o takim stanie zaawansowania :)
Wczoraj gin dał mi termin na 25luty. Także prawdopodobnie luty.

reklama
Witaj! Jesteśmy tak samo widzę w ciąży :). Ja w ubiegłym tygodniu byłam na prenatalnych i gin powiedział, że widzi chłopca, ale nie nastawiamy się bo mówił, że jeszcze może się zmienić. Bardzo byśmy chcieli mieć synka, ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było :)[/QUOTE]

Masz rację :)najważniejsze żeby było zdrowe , choć nie powiem mam już chłopców w domku i ciut marzy mi się córcia :)
Lekarz powiedział mi ze "raczej cora" ale powiedział też ze to nie jest pewny na 100% gdyż teraz czy synek czy córka wygląda to podobnie tylko kąt nachylenia jest inny .. i chłopców ponoć bardziej do góry u dziewczynek nieco w dół .. podkreślam ze byłam w 12t4d ..
:)
Czy ktoras z mam ma zdjęcie z usg z płcią dziecka z 12/13 tygodnia ?
Pozdrawiam

Do góry