reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam po pierwszej ciąży straszne rozstępy.
Teraz smaruje żeby więcej się nie pojawiło [emoji6]
Jeszcze mi koleżanka ten bio-oil poleca... sama stosowała... skład taki sobie w sumie ale już nie jedna opinie słyszałam, że pomaga.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
to mnie przekonałaś :D

no jasne, nikt nie da gwarancji z rozstępami, moja mama ma, ja mogę mieć i liczę się z tym, ale smaruję się, żeby później nie było "a mogłam się smarować, może bym nie miała" :p

Dokładnie myślę tak jak Ty, u mnie i mama i siostra mają, ale też tak mam, że zapobiegawczo smaruje i wierzę, że pomoże i akurat ja nie będę mieć hehehe

Ja używam przeciwko rozstepom balsam Elancyl... wielka butelka 500ml moze starczy do konca ciazy a jak nie to max dwie butelki...kolezanka mi poleciła. Z kolei druga kolezanka smarowala sie tylko balsamem nivea zwyklym i tez rozstepow nie miala. To pewnie chodzi o geny ale i dobrze by skora byla natluszczona jak ma sie tak rozciągać ;)

Ja mam po pierwszej ciąży straszne rozstępy.
Teraz smaruje żeby więcej się nie pojawiło [emoji6]
Jeszcze mi koleżanka ten bio-oil poleca... sama stosowała... skład taki sobie w sumie ale już nie jedna opinie słyszałam, że pomaga.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
mi właśnie bratowa i koleżanka Bio-Oil poleciła, fajnie się wchłania, ale czytałam też opinie w necie i tak średnio wypada, dlatego coś drugiego chcę mieć, żeby 2x dziennie smarować w końcu

Dokładnie myślę tak jak Ty, u mnie i mama i siostra mają, ale też tak mam, że zapobiegawczo smaruje i wierzę, że pomoże i akurat ja nie będę mieć hehehe
no z takim podejściem może mieć nie będziemy :D

Smaruję na zmianę balsamem BabyDream i oliwką Palmers. Polecam artykuł - Link do: Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy i Link do: Sroka o....: Analiza: Palmers dla mam A bio-oil podobno ma słaby skład, a dobry marketing ;)

A jak sie polozysz i przylozysz reke tak nizej to nie czujesz czasem jakis wypuklosci? Ja myslalam ze pierwsze ruchy to bede czuc takie no... nagle a ja minimalnie czuje brzuchem, a dłonią sprawdzam i potwierdzam czy rzeczywiscie cos wystaje :)

Nie. Ale moja siostra w pierwszej ciąży poczuła pierwsze dopiero 21-22 tc, a jesteśmy podobnej budowy.

Ostatnia edycja:
ja smaruje bio oil, zobaczymy jak to będzie, we wczesniejszych ciazach palmersem ale też nie zawsze i trochę mi rozstępów wyszło. Na szczęście tylko kilka większych na brzuchu.

A, Misia, ja nie widzę suwaczków z telefonu, więc założyłam, że mówimy o genetycznym :) Swoją drogą 17 tc to jeszcze marzec? Chyba się gubię w datach, koleżanka ma początek 18 tc teraz i termin na 18 lutego :eek: dlatego mi nawet przez myśl nie przeszło, że mówimy o takim stanie zaawansowania :)
Wczoraj gin dał mi termin na 25luty. Także prawdopodobnie luty.

reklama
Witaj! Jesteśmy tak samo widzę w ciąży :). Ja w ubiegłym tygodniu byłam na prenatalnych i gin powiedział, że widzi chłopca, ale nie nastawiamy się bo mówił, że jeszcze może się zmienić. Bardzo byśmy chcieli mieć synka, ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było :)[/QUOTE]

Masz rację :)najważniejsze żeby było zdrowe , choć nie powiem mam już chłopców w domku i ciut marzy mi się córcia :)
Lekarz powiedział mi ze "raczej cora" ale powiedział też ze to nie jest pewny na 100% gdyż teraz czy synek czy córka wygląda to podobnie tylko kąt nachylenia jest inny .. i chłopców ponoć bardziej do góry u dziewczynek nieco w dół .. podkreślam ze byłam w 12t4d ..
:)
Czy ktoras z mam ma zdjęcie z usg z płcią dziecka z 12/13 tygodnia ?
Pozdrawiam

Do góry