Skąd znasz moją historię? w moim poście nic nie było złośliwego więc po co te ataki? Post nie odnosił się tylko i wyłącznie do ciebie ale także do wszystkich mam.Inaczej się na to patrzy w Twoim wieku, gdy z zajściem nie było żadnych problemów, ani nie masz za sobą historii typu poronienia. Te badania są dobrowolne, bo kosztują kupę kasy, ale dają pewność braku wad chromosomalnych. Nie ma to nic wspólnego z wyolbrzymianiem objawów itp Po prostu szukam osób które się zdecydowały i tyle.
reklama
ada1989
Mama Konradka :)
Hej
a ja sobie leżę na kanapie. Dzisiaj od samego rana na nogach, rano z dziećmi do szkoły, potem w domu chwilę ogarnąć i spacer najpierw z jednym potem z drugim psem, zaraz później odebrałam młodszego z przedszkola i do sklepu po drobne zakupy. I tak teraz leżę bo mi nogi w dupe włażą[emoji2] w normalnym stanie to jeszcze bym smigala a teraz nie mam siły.
U nas nie ma żadnych dodatkowych badań ani nifty ani pappa i nawet nie wiem co to[emoji53] nawet pomimo to że za mną dwa poronienia, dla nich najważniejsze że teraz wszystko jest ok. A no i usg jest tylko dwa razy przez całą ciążę, jeżeli nic się nie dzieje, można też iść na prywatne 3d lub 4d. Poza tym wizyty u położnej, pierwszą miałam w 7 tyg a druga będę mieć w 16 tyg[emoji6]i żadnych badań ginekologocznych, jedyne co położna robi to mierzy brzuch od 28 tyg a od 16 słuchamy serduszka.
a ja sobie leżę na kanapie. Dzisiaj od samego rana na nogach, rano z dziećmi do szkoły, potem w domu chwilę ogarnąć i spacer najpierw z jednym potem z drugim psem, zaraz później odebrałam młodszego z przedszkola i do sklepu po drobne zakupy. I tak teraz leżę bo mi nogi w dupe włażą[emoji2] w normalnym stanie to jeszcze bym smigala a teraz nie mam siły.
U nas nie ma żadnych dodatkowych badań ani nifty ani pappa i nawet nie wiem co to[emoji53] nawet pomimo to że za mną dwa poronienia, dla nich najważniejsze że teraz wszystko jest ok. A no i usg jest tylko dwa razy przez całą ciążę, jeżeli nic się nie dzieje, można też iść na prywatne 3d lub 4d. Poza tym wizyty u położnej, pierwszą miałam w 7 tyg a druga będę mieć w 16 tyg[emoji6]i żadnych badań ginekologocznych, jedyne co położna robi to mierzy brzuch od 28 tyg a od 16 słuchamy serduszka.
I tak aktywny dzień ja usiłuje wstać z łóżka by podejść do salonu play wymienić kartę na nano sim ale jakoś mi ciężkoHej
wszystkozajete
Moderatorka
Skąd znasz moją historię? w moim poście nic nie było złośliwego więc po co te ataki? Post nie odnosił się tylko i wyłącznie do ciebie ale także do wszystkich mam.
Źle odebrałaś mój post, bo nie był żadnym atakiem ani złośliwością. Nie napisałam nic o "Twojej historii", tylko o wieku, a ten podałaś na liście. Może mało precyzyjnie się wyraziłam, moglam napisać "nie miało się". To nie był żaden "podjazd" bo i jaki miałaby mieć cel. Chodziło mi wyłącznie o to, że pewne doświadczenia zmieniają podejście w różnych tematach i tyle. Jedni robią to co zleca lekarz z NFZ, inni korzystają z 2 albo 3 placówek i badają co się da, wolnoć Tomku Nikogo na badania dodatkowe nie namawiam, tylko szukam wymiany informacji - od tego jest forum. Zgadzam się, że nie ma co panikować, ale nic złego w szukaniu wiedzy na fo nie widzę.
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,przepraszam,że tak zamilklam,ale wyobraźcie sobie że nadal jestem chora...pamiętacie jak w pt pisałam,że idę po antybiotyk?no to dziś mija 5 dzień brania antybiotyku,a ja mam dla odmiany od razu wirusa i na nowo...czuję się jeszcze gorzej niż wtedy ,nie wiem już co robić a domowe sposoby i tak nie pomagają ale na wirusa nic mocniejszego żeby w końcu postawiło na nogi nie ma...ból głowy,potworny ból mięśni katar zatkany nos i gorączka a lekarz przepisał mi tylko sól morską do nosa...w pon muszę już iść do pracy bo nie ma mnie kto zastępować a już 2 tyg bujam się na l4 z chorobskami...jestem załamana.do tego dziś omdlalam w warzywniaku (wstąpiłam z córka wracając od lekarZa)jestem tak tym wszystkim osłabiona...a żeby nie było za mało córka że mną w domu -na antybiotyku.smutno mi i źle bo póki co nie mogę w ogóle cieszyć się ta ciąża...obiecuję,że jak w końcu poczuje się lepiej to będę bardziej aktywna, bo mało nas już tu..
Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
A jak bardzo martwię się o dzieciątko w brzuszku jak to wszystko znosi i czy nie daj bóg nie będzie przeze mnie miało jakiś wad to chyba pisać nie muszę....
wszystkozajete
Moderatorka
Nela faktycznie niewesoło! Może warto z innym lekarzem skonsultować? Pracę odpuść, nie możesz iść chora w dodatku w ciąży, więcej z tego szkody niż pożytku. To problem pracodawcy żeby sobie zapewnić personel, a nie Twój. Nie warto kosztem zdrowia swojego ani malucha. Skoro lekarz przepisał antybiotyk to na pewno jest bezpieczny w ciąży, tym się nie martw. Głowa do góry!
Tak wiem,tylko że tego antybiotyku już od dziś nie biorę a dla odmiany id wczoraj walczę z wirusem -czyli prawie nic nie można zrobić.leżeć,apap,sił morska,herbata z cytryną...kanapka z czosnkiem...powiem wam,że póki co dużo gorzej przechodzą ta 2ga ciąże,może to zbieg okoliczności,nie wiem,ale jak nie objawy 1 trynestru to teraz takie infekcje mocniejsze niż zwykle...
ada1989
Mama Konradka :)
nela może wydaje ci się gorzej przez tą chorobę właśnie... najważniejsze teraz bezpieczeństwo maluszka, lepiej posiedz jeszcze w domu jeśli się nie poprawi i skonsultuj się z innym lekarzem, warto spróbować[emoji6]dużo zdrówka życzę!
reklama
lilija
Fanka BB :)
maleństwa bo na fb siedzimyA no coraz mniej ludzi tu
Wysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka