reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ok, mądry ten Twój Dr :) kurde ja puki co mam problem z dieta wczoraj w porze obiadowej zjadłam zupę pomidorowa, chipsy paprykowe - musiałam!, arbuz, chałwa i na koniec fasolka szparagowa z buleczką...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko nie dopytałam dlaczego nie grill...w sumie mówił żeby ograniczyć wieprzowinę, szaszłyczków z grilla też nie kombinować (że niezdrowe bez tacki to wiem, może też ryzyko pół surowego mięsa? )
Ja od stycznia zmieniłam trochę dietę bo miałam 87kg, i z lekkimi załamaniami (na słodkie najczęściej, ale nie tylko,mówiący jadłam normalne) zgubiłam 6kg. Mało wiem, ale zawsze. Dieta nie restrykcyjna, bardziej zdrowa. Ginekolog mówił tez że zamiast słodkiego owoce, i soki z nich (ale nie słodzone z kartonika). Chleba pełnoziarnistego, makaronu (od stycznia jem tylko razowy) się nie bać, wykluczyć cukry proste i niezdrowe tłuszcze. W sumie żadne odkrycie ;) i będzie ważył przy każdej wizycie ups :D

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

kinia_26 gratulaje !! :)
KaLOLek piękna fasolka ! :)

Ja się od samego rana zamartwiam :( jutro mam wizytę będę dokładnie w 5tydzień i 5 dzień od OM i pewnie serduszka jeszcze nie będzie ... mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą żebym dostała już l4 :( ... mam pracę w szkodliwych warunkach i wolałabym juz do pracy nie wracać ... do końca tygodnia mam urlop a potem bym już musiała wracać :(

Trzymam kciuki! Daj znać jak po badaniu! Zawsze możesz powiedzieć że masz mdłości i słabo się czujesz? Ale chyba lepiej u rodzinnego jeśli ginekolog nie da zwolnienia- tam można troszkę podkoloryzować ;)

Tylko nie dopytałam dlaczego nie grill...w sumie mówił żeby ograniczyć wieprzowinę, szaszłyczków z grilla też nie kombinować (że niezdrowe bez tacki to wiem, może też ryzyko pół surowego mięsa? )
Ja od stycznia zmieniłam trochę dietę bo miałam 87kg, i z lekkimi załamaniami (na słodkie najczęściej, ale nie tylko,mówiący jadłam normalne) zgubiłam 6kg. Mało wiem, ale zawsze. Dieta nie restrykcyjna, bardziej zdrowa. Ginekolog mówił tez że zamiast słodkiego owoce, i soki z nich (ale nie słodzone z kartonika). Chleba pełnoziarnistego, makaronu (od stycznia jem tylko razowy) się nie bać, wykluczyć cukry proste i niezdrowe tłuszcze. W sumie żadne odkrycie ;) i będzie ważył przy każdej wizycie ups :D

Kalolek, ja w ciąży z córką miałam cukrzycę ciężarnych i dzięki tej diecie przytyłam w ciąży tylko 8 kg. Teraz też już staram się jeść zdrowo i pod kątem cukrzycy,bo jestem przekonana, że problem wróci.
Jadam 5 posiłków dziennie w odstępach ok. 3-4h. Pieczywo, makarony i ryż pełnoziarniste, dużo warzyw, owoce w niewielkich ilościach ze względu na wysoki indeks IG. Zero dżemów, soków, mleka (podnosiło mi cukier). Do picia tylko woda. Czasem sobie pozwalam na kawę z mlekiem raz dziennie.

reklama
1467747716-mftxfm.jpeg

Hej :)
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usg :) maleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku :) uff spora ulga :D
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff

Gratuluję pięknej fasolki :) który to dokładnie tydzień ????

Dziewczyny! Zrobiłam właśnie 3 test i już w pierwszej minucie wyszła mi wyraźna druga kreska :D !!!!!! Ufam , że to jest to! Jednak mąż jedzie po drugi test dla upewnienia! :D <3

Gratulacje to na pewno TO :)

kinia_26 gratulaje !! :)
KaLOLek piękna fasolka ! :)

Ja się od samego rana zamartwiam :( jutro mam wizytę będę dokładnie w 5tydzień i 5 dzień od OM i pewnie serduszka jeszcze nie będzie ... mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą żebym dostała już l4 :( ... mam pracę w szkodliwych warunkach i wolałabym juz do pracy nie wracać ... do końca tygodnia mam urlop a potem bym już musiała wracać :(

Ja mam wizytę jutro tj 5t1d i pewnie też serduszka jeszcze nie będzie ale zwolnienie muszę dostać bo ani dnia dłużej nie wytrzymam w robocie już....

Dziewczyny a mam takie pytanie jak teraz wasza cera ??? bo u mnie piękna, pamiętam że w pierwszej ciąży miałam tragiczną na początku ciąży i lekarz mówił że to normalne...

Do góry