reklama
Kinia na pewno będzieHahah wierzę, że bedzie czym się chwalić....
Gratulacje dla nowych mamusiek i witamy serdecznie
Ok, mądry ten Twój Drkurde ja puki co mam problem z dieta wczoraj w porze obiadowej zjadłam zupę pomidorowa, chipsy paprykowe - musiałam!, arbuz, chałwa i na koniec fasolka szparagowa z buleczką...
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko nie dopytałam dlaczego nie grill...w sumie mówił żeby ograniczyć wieprzowinę, szaszłyczków z grilla też nie kombinować (że niezdrowe bez tacki to wiem, może też ryzyko pół surowego mięsa? )
Ja od stycznia zmieniłam trochę dietę bo miałam 87kg, i z lekkimi załamaniami (na słodkie najczęściej, ale nie tylko,mówiący jadłam normalne) zgubiłam 6kg. Mało wiem, ale zawsze. Dieta nie restrykcyjna, bardziej zdrowa. Ginekolog mówił tez że zamiast słodkiego owoce, i soki z nich (ale nie słodzone z kartonika). Chleba pełnoziarnistego, makaronu (od stycznia jem tylko razowy) się nie bać, wykluczyć cukry proste i niezdrowe tłuszcze. W sumie żadne odkrycie
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Hahah wierzę, że bedzie czym się chwalić....
Jk juz grube kreski są to super
kinia_26 gratulaje !!![]()
KaLOLek piękna fasolka !![]()
Ja się od samego rana zamartwiamjutro mam wizytę będę dokładnie w 5tydzień i 5 dzień od OM i pewnie serduszka jeszcze nie będzie ... mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą żebym dostała już l4
... mam pracę w szkodliwych warunkach i wolałabym juz do pracy nie wracać ... do końca tygodnia mam urlop a potem bym już musiała wracać
![]()
Trzymam kciuki! Daj znać jak po badaniu! Zawsze możesz powiedzieć że masz mdłości i słabo się czujesz? Ale chyba lepiej u rodzinnego jeśli ginekolog nie da zwolnienia- tam można troszkę podkoloryzować
Cluue
serca mam dwa :)
eveee
Moderatorka
Trzymam kciuki za piękną betę! :-)Jade na bete![]()
eveee
Moderatorka
Kalolek, ja w ciąży z córką miałam cukrzycę ciężarnych i dzięki tej diecie przytyłam w ciąży tylko 8 kg. Teraz też już staram się jeść zdrowo i pod kątem cukrzycy,bo jestem przekonana, że problem wróci.Tylko nie dopytałam dlaczego nie grill...w sumie mówił żeby ograniczyć wieprzowinę, szaszłyczków z grilla też nie kombinować (że niezdrowe bez tacki to wiem, może też ryzyko pół surowego mięsa? )
Ja od stycznia zmieniłam trochę dietę bo miałam 87kg, i z lekkimi załamaniami (na słodkie najczęściej, ale nie tylko,mówiący jadłam normalne) zgubiłam 6kg. Mało wiem, ale zawsze. Dieta nie restrykcyjna, bardziej zdrowa. Ginekolog mówił tez że zamiast słodkiego owoce, i soki z nich (ale nie słodzone z kartonika). Chleba pełnoziarnistego, makaronu (od stycznia jem tylko razowy) się nie bać, wykluczyć cukry proste i niezdrowe tłuszcze. W sumie żadne odkryciei będzie ważył przy każdej wizycie ups
Jadam 5 posiłków dziennie w odstępach ok. 3-4h. Pieczywo, makarony i ryż pełnoziarniste, dużo warzyw, owoce w niewielkich ilościach ze względu na wysoki indeks IG. Zero dżemów, soków, mleka (podnosiło mi cukier). Do picia tylko woda. Czasem sobie pozwalam na kawę z mlekiem raz dziennie.
reklama
Ola_fasola
Moderatorka
![]()
Hej
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usgmaleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku
uff spora ulga
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff
Gratuluję pięknej fasolki
Dziewczyny! Zrobiłam właśnie 3 test i już w pierwszej minucie wyszła mi wyraźna druga kreska!!!!!! Ufam , że to jest to! Jednak mąż jedzie po drugi test dla upewnienia!
<3
Gratulacje to na pewno TO
kinia_26 gratulaje !!
KaLOLek piękna fasolka !
Ja się od samego rana zamartwiamjutro mam wizytę będę dokładnie w 5tydzień i 5 dzień od OM i pewnie serduszka jeszcze nie będzie ... mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą żebym dostała już l4
... mam pracę w szkodliwych warunkach i wolałabym juz do pracy nie wracać ... do końca tygodnia mam urlop a potem bym już musiała wracać
![]()
Ja mam wizytę jutro tj 5t1d i pewnie też serduszka jeszcze nie będzie ale zwolnienie muszę dostać bo ani dnia dłużej nie wytrzymam w robocie już....
Dziewczyny a mam takie pytanie jak teraz wasza cera ??? bo u mnie piękna, pamiętam że w pierwszej ciąży miałam tragiczną na początku ciąży i lekarz mówił że to normalne...