reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny a jak to jest z rowerem? Można w ciąży? Bo w sobotę chce jechać kupić; )
No właśnie podbijam pytanie bo ja kupiłam rower jakieś półtora tygodnia temu i już 2 razy w robocie byłam (w dwie strony 50 km) i nie ukrywam że dobrze by było żeby można było pośmiać na rowerku zawsze to trochę więcej ruchu a przecież ruch to zdrowie :)

reklama
Jak nie ma przeciwwskazań od lekarza to można. Trzeba tylko jeździć ostrożnie, żeby się nie przewrócić, bo to moze być nie bezpieczne

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

1467747716-mftxfm.jpeg

Hej :)
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usg :) maleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku :) uff spora ulga :D
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Rewelacja! [emoji171][emoji171]

Witam serdecznie, pragnę dołączyć do mam marcowych. Ostatnią miesiączkę miałam 21.05 Ciaze potwierdzoną mam testami i betą. Czyli jestem w 6 tyg ciąży. U lekarza bylam, na usg jest pęcherzyk jest zarodek, ale jeszcze nie widac serduszka. Jestem mega w stresie czy to normalne. Umieram ze strachu, w dodatku od tygodnia mam delikatne plemienia brązowe, w sumie taki śluz. Lekarz powiedzial, ze możliwe jest to, ze oczyszcza mi sie macica, bo miałam małego krwiaka. Czy ktoras miała podobnie? Boję się

Witam serdecznie, pragnę dołączyć do mam marcowych. Ostatnią miesiączkę miałam 21.05 Ciaze potwierdzoną mam testami i betą. Czyli jestem w 6 tyg ciąży. U lekarza bylam, na usg jest pęcherzyk jest zarodek, ale jeszcze nie widac serduszka. Jestem mega w stresie czy to normalne. Umieram ze strachu, w dodatku od tygodnia mam delikatne plemienia brązowe, w sumie taki śluz. Lekarz powiedzial, ze możliwe jest to, ze oczyszcza mi sie macica, bo miałam małego krwiaka. Czy ktoras miała podobnie? Boję się

Hej Nadia, witamy :D mój lekarz mówił, że czasem może nie być widać serduszka :) bo ja je widziałam, nie słyszałam. Ale dziś mam 6t 5dzień więc to prawie 7 tydzień :) i mam krótkie cykle 25-26 dni więc od zapłodnienia 4tyg :) ale ulga już kolejny krok za nami :) ja od początku nie plamię, ogólnie jestem sucha, na co lekarz powiedział że zwykle jest odwrotnie (lekka wilgotność). Ale mam też lekką infekcje więc może u mnie inaczej?

Ps. Dziękuję kochane :) u Was też niedługo te same wiadomości :)

Hej Nadia, witamy :D mój lekarz mówił, że czasem może nie być widać serduszka :) bo ja je widziałam, nie słyszałam. Ale dziś mam 6t 5dzień więc to prawie 7 tydzień :) i mam krótkie cykle 25-26 dni więc od zapłodnienia 4tyg :) ale ulga już kolejny krok za nami :) ja od początku nie plamię, ogólnie jestem sucha, na co lekarz powiedział że zwykle jest odwrotnie (lekka wilgotność). Ale mam też lekką infekcje więc może u mnie inaczej?

Ps. Dziękuję kochane :) u Was też niedługo te same wiadomości :)

....widzac Twoje usg aż mnie sparalizowalo, ze u Ciebie jest serduszko u mnie nie. Ja cykle mam długie, 32 dniowe może dlatego, u mnie jeszcze nic nie bylo widac. Kolejną wizytę mam juz w tę sobotę. Mam nadzieje, ze wszystko się wyjaśni. Mam 33 lata a zachowuje sie jak rozhisteryzowana malolata

....widzac Twoje usg aż mnie sparalizowalo, ze u Ciebie jest serduszko u mnie nie. Ja cykle mam długie, 32 dniowe może dlatego, u mnie jeszcze nic nie bylo widac. Kolejną wizytę mam juz w tę sobotę. Mam nadzieje, ze wszystko się wyjaśni. Mam 33 lata a zachowuje sie jak rozhisteryzowana malolata

Ja 31 i też świruję :) w sobotę będzie wszystko dobrze :) koniecznie daj znać :)

Mam do was pytanie - kolejna wizyta jak wszystko będzie ok za 4tyg, mam skierowanie na badania ale prywatnie (nie NFZ). Mam szanse umówić się do ginekolog która kiedyś badała mnie w szpitalu na za dwa tygodnie. Mój lekarz powiedział mi żeby badania zrobić na parę dni przed wizytą żeby były w miarę aktualne. Myślę czy nie pójść na NFZ i dostać skierowanie przynajmniej na cześć badań na kasę? Ale mowić że prywatnie juz byłam czy nie? Hmmm

Ja 31 i też świruję :) w sobotę będzie wszystko dobrze :) koniecznie daj znać :)

Mam do was pytanie - kolejna wizyta jak wszystko będzie ok za 4tyg, mam skierowanie na badania ale prywatnie (nie NFZ). Mam szanse umówić się do ginekolog która kiedyś badała mnie w szpitalu na za dwa tygodnie. Mój lekarz powiedział mi żeby badania zrobić na parę dni przed wizytą żeby były w miarę aktualne. Myślę czy nie pójść na NFZ i dostać skierowanie przynajmniej na cześć badań na kasę? Ale mowić że prywatnie juz byłam czy nie? Hmmm

Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry plan

Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry plan

Ok, w sumie mój ginekolog normalny, mu bez różnicy gdzie badania robię :) składki zdrowotne płacę to skorzystam z opcji częsci badań na NFZ, za resztę najwyżej dopłacę :)

reklama
1467747716-mftxfm.jpeg

Hej :)
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usg :) maleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku :) uff spora ulga :D
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty

Piękny kropek! Czemu dostałaś aż takie restrykcje? Masz jakieś problemy?

Do góry