No właśnie podbijam pytanie bo ja kupiłam rower jakieś półtora tygodnia temu i już 2 razy w robocie byłam (w dwie strony 50 km) i nie ukrywam że dobrze by było żeby można było pośmiać na rowerku zawsze to trochę więcej ruchu a przecież ruch to zdrowieDziewczyny a jak to jest z rowerem? Można w ciąży? Bo w sobotę chce jechać kupić; )
reklama
kate2288
Fanka BB :)
Jak nie ma przeciwwskazań od lekarza to można. Trzeba tylko jeździć ostrożnie, żeby się nie przewrócić, bo to moze być nie bezpieczne
Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom
eveee
Moderatorka
Rewelacja! [emoji171][emoji171]![]()
Hej
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usgmaleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku
uff spora ulga
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
nadia433
Witam serdecznie, pragnę dołączyć do mam marcowych. Ostatnią miesiączkę miałam 21.05 Ciaze potwierdzoną mam testami i betą. Czyli jestem w 6 tyg ciąży. U lekarza bylam, na usg jest pęcherzyk jest zarodek, ale jeszcze nie widac serduszka. Jestem mega w stresie czy to normalne. Umieram ze strachu, w dodatku od tygodnia mam delikatne plemienia brązowe, w sumie taki śluz. Lekarz powiedzial, ze możliwe jest to, ze oczyszcza mi sie macica, bo miałam małego krwiaka. Czy ktoras miała podobnie? Boję się
Witam serdecznie, pragnę dołączyć do mam marcowych. Ostatnią miesiączkę miałam 21.05 Ciaze potwierdzoną mam testami i betą. Czyli jestem w 6 tyg ciąży. U lekarza bylam, na usg jest pęcherzyk jest zarodek, ale jeszcze nie widac serduszka. Jestem mega w stresie czy to normalne. Umieram ze strachu, w dodatku od tygodnia mam delikatne plemienia brązowe, w sumie taki śluz. Lekarz powiedzial, ze możliwe jest to, ze oczyszcza mi sie macica, bo miałam małego krwiaka. Czy ktoras miała podobnie? Boję się
Hej Nadia, witamy
Ps. Dziękuję kochane
nadia433
....widzac Twoje usg aż mnie sparalizowalo, ze u Ciebie jest serduszko u mnie nie. Ja cykle mam długie, 32 dniowe może dlatego, u mnie jeszcze nic nie bylo widac. Kolejną wizytę mam juz w tę sobotę. Mam nadzieje, ze wszystko się wyjaśni. Mam 33 lata a zachowuje sie jak rozhisteryzowana malolataHej Nadia, witamymój lekarz mówił, że czasem może nie być widać serduszka
bo ja je widziałam, nie słyszałam. Ale dziś mam 6t 5dzień więc to prawie 7 tydzień
i mam krótkie cykle 25-26 dni więc od zapłodnienia 4tyg
ale ulga już kolejny krok za nami
ja od początku nie plamię, ogólnie jestem sucha, na co lekarz powiedział że zwykle jest odwrotnie (lekka wilgotność). Ale mam też lekką infekcje więc może u mnie inaczej?
Ps. Dziękuję kochaneu Was też niedługo te same wiadomości
....widzac Twoje usg aż mnie sparalizowalo, ze u Ciebie jest serduszko u mnie nie. Ja cykle mam długie, 32 dniowe może dlatego, u mnie jeszcze nic nie bylo widac. Kolejną wizytę mam juz w tę sobotę. Mam nadzieje, ze wszystko się wyjaśni. Mam 33 lata a zachowuje sie jak rozhisteryzowana malolata
Ja 31 i też świruję
Mam do was pytanie - kolejna wizyta jak wszystko będzie ok za 4tyg, mam skierowanie na badania ale prywatnie (nie NFZ). Mam szanse umówić się do ginekolog która kiedyś badała mnie w szpitalu na za dwa tygodnie. Mój lekarz powiedział mi żeby badania zrobić na parę dni przed wizytą żeby były w miarę aktualne. Myślę czy nie pójść na NFZ i dostać skierowanie przynajmniej na cześć badań na kasę? Ale mowić że prywatnie juz byłam czy nie? Hmmm
nadia433
Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry planJa 31 i też świrujęw sobotę będzie wszystko dobrze
koniecznie daj znać
Mam do was pytanie - kolejna wizyta jak wszystko będzie ok za 4tyg, mam skierowanie na badania ale prywatnie (nie NFZ). Mam szanse umówić się do ginekolog która kiedyś badała mnie w szpitalu na za dwa tygodnie. Mój lekarz powiedział mi żeby badania zrobić na parę dni przed wizytą żeby były w miarę aktualne. Myślę czy nie pójść na NFZ i dostać skierowanie przynajmniej na cześć badań na kasę? Ale mowić że prywatnie juz byłam czy nie? Hmmm
Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry plan
Ok, w sumie mój ginekolog normalny, mu bez różnicy gdzie badania robię
reklama
Piękny kropek! Czemu dostałaś aż takie restrykcje? Masz jakieś problemy?![]()
Hej
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usgmaleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku
uff spora ulga
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty