reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

ja mam wizytę dopiero 24 sierpnia i zaczynam się stresować, że większość z Was to ma już kilka za sobą... Ja byłam dopiero 2 razy- raz żeby potwierdzić że to na pewno ciąża- ok 3 tydzień i drugi raz 1 sierpnia, w 6 tygodniu żeby posłuchać serduszka. I tyle. W międzyczasie jedne badania krwi, następne dopiero mam na wrzesień- nawet na tego 24 nie muszę przynosić. Muszę podjąć też decyzję odnośnie Pappa i Nifty- moja gin mówi, że jak 1 bobo będę miała a mam 31 lat to warto to rozważyć. Więc jeszcze tydzień mam ponad na gruntowne przemyślenia... Przeraża mnie cena Nifty ale rodzice pomogą nam finansowo jeśli się zdecyduje. Z drugiej strony okropnie szkoda mi takiej kwoty, miałabym śliczny wózeczek ;) ale żyć w niepewności...
Moja bratowa rodzila pierwsze jak miala 31 i robila tylko usg genetyczne.

reklama
Katharina, ja też wizytę miałam 1 sierpnia, to był początek 7 tygodnia wtedy. A kolejną mam dopiero 5 września na usg genetyczne, więc jeszcze większy rozrzut mam, niż Ty. Dla mnie to stresujące, chciałabym sprawdzić, czy dzieciątko ma się dobrze (mam za sobą 2 poronienia), ale tak naprawdę wiem, że na tym etapie jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to częste wizyty nie są potrzebne.
No właśnie zastanawiałam się jak częste wizyty są standardem... Po pierwszej miałam 2 tygodnie przerwy i zobaczyłam serduszko a teraz miesiąc przerwy, także czekam na 1.09.

Ja też się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć maluszka , a do tego mi bardzo daleko :)
Czekam też z wielką nie cierpliwością na ruchy maluszka :)
Jak się dziś czujecie miłe panie? Jak nastroje?

Mnie w kwestii płci jest absolutnie wszystko jedno. Ucieszę się z chłopaka, bo jednego już mam, więc mam doświadczenie. Ucieszę się z dziewczynki, bo dziewczynki nie mam, więc coś nowego. Nie mam ani preferencji, ani tez przeczuć odnośnie tego, kto w brzuchu siedzi. Natomiast jestem bardzo ciekawa płci. Chciałabym już nadać imię. Wszystko staje się wtedy o wiele bardziej realne.

Jeśli zaś chodzi o rozpoznawanie płci, w okolicach 12 tygodnia lekarz, który się na tym zna, może ją określić z większą skutecznością (chyba kiedyś czytałam o 97%, ale to było dawno, więc mogę się mylić... na pewno bardzo dużą), niż na późniejszych etapach. Narządy płciowe na tym etapie wyglądają tak samo, więc jeśli usłyszycie od lekarza, że "coś tam sterczy między nogami" i zasugeruje, że pewnie chłopak, to raczej nie ma pojęcia o określaniu płci na tym etapie, bo i chłopcom, i dziewczynkom coś sterczy a różni się to coś kątem nachylenia. Ja o moim synku dowiedziałam się właśnie w 12 tygodniu i lekarz się nie pomylił. Teraz we wrześniu też do niego pójdę na genetyczne i mam nadzieję, że się dzidzia tak ułoży, że da radę się dopatrzeć, kto to taki :)

To masz dwie karty ciąży?

Wróciliśmy z Wrocławia. Mąż na urodziny zabrał mnie do afrykanarium, później na spacer po ogrodzie japońskim i kolacje. Gdy wracaliśmy zahaczylismy o dom teściów gdzie czekał na mnie tort :-). Ogólnie moje urodziny trwały 3 dni. Kocham tego faceta :p

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Tak, mam dwie:)

O Taaa piękna jest! Choć Paryż to dla mnie nr 1 na tą chwilę

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Kocham Paryż i jestem nim absolutnie zachwycona :) mam nadzieje ze za pare lat pojadę tam znowu :)

Nie bylam jeszcze w Paryżu ale to jeszcze przede mną mam nadzieję [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Koniecznie :)

Link do: Już za tobą tęsknię / Miss You Already
Dziewczyny polecam filmy jakbyście mialy chwile[emoji3]

Ja wczoraj oglądałam i sie poryczałam :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziewczyny, mam okropne zaparcia... Podpowiedzcie co mogę na to zaradzić? Właśnie sięgnęłam po czopek glicerynowy, już chyba z tydzień nie byłam w toalecie... No ale nie mogę ciągle używać czopków! Masakra! [emoji30][emoji30]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Na zaparcia nie pomogę bo ponad 2 tyg juz nie byłam w wc a czopki glicerynowe na mnie nie działają . Pójdę jutro do ginekologa i bede z nim rozmawiała bo mi brzuch juz rozsadza .

Co do płci - jedna z kwietniowek z mojego forum jest ginekologiem . I ona mowila ze bardzo dobry lekarz określa płeć w 12-13 tc na podstawie czegoś tam . Nie pamietam juz co pisała bo to dawno było . Idzie , ale jednak większość lekarzy jest standardowych i nie potrafią określić płci. U mnie w 16 był pewien i powiedział , wcześniej nie był pewien i nie chciał powiedzieć .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Eveee mi pomaga jabłko... zjadłam ostatnio plus muesli z siemieniem i po problemie. Ja mam przeczucie córci :) ale na następnej wizycie będę dopiero w 12 tyg więc pewnie nic z tego :(

reklama
Dziewczyny, mam okropne zaparcia... Podpowiedzcie co mogę na to zaradzić? Właśnie sięgnęłam po czopek glicerynowy, już chyba z tydzień nie byłam w toalecie... No ale nie mogę ciągle używać czopków! Masakra! [emoji30][emoji30]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja pisałam juz o zaparciach. Pije codziennie błonnik oczyszczony i to mi pomaga. Dwie łyżeczki błonnika zalać pół szklanki cieplej wody odczekać chwile pomieszac i juz. Ja też mialam straszne ze po 40 minut beczalam w toaelecie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html

Do góry