reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Nas tez czeka remont i sporo roboty.. Przeprowadzka do innego pokoju, wymiana okien na nowe, nowe meble, łóżka..

Co do płci dziecka to w pierwszej ciazy od razu poczulam ze to chlopak. Teraz sama nie wiem. Chcialabym dziewczynkę ale jak bedzie drugi chlopak to tez git

Ja tez w pierwszej czułam, że to chłopak i tak wyszło :D
Teraz nie mam żadnych przeczuc.
Nas czeka remont dołu - kuchnio jadalnia, pokój i łazienka. Moze z tarasem cos sie ruszy, bardzo bym chciala. A no i w sypialni wymiana mebli.

Oparzylam podniebienie i nie mogę jeść :(

reklama
Zerknelam na te detektor i niby od 12 tygodnia już słychać eveee a z jakiej firmy ma ta koleżanka. Bo na olx są już od 50 zł do 300 zł i nie wiem który mam brać

A wiecie co ja tak rzecz biorąc nie bardzo musze robić prenatalne. Mój lekarz wszystko sprawdza mierzy itd. W 11 tyg sprawdził przeziernosc karkową bylo 1,4 i kość nosa jest. Później tez wszystko sprawdza i usg co wizyte i to po 30 minut praktycznie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html

A teraz w piątek robisz u innego?

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

ja mam wizytę dopiero 24 sierpnia i zaczynam się stresować, że większość z Was to ma już kilka za sobą... Ja byłam dopiero 2 razy- raz żeby potwierdzić że to na pewno ciąża- ok 3 tydzień i drugi raz 1 sierpnia, w 6 tygodniu żeby posłuchać serduszka. I tyle. W międzyczasie jedne badania krwi, następne dopiero mam na wrzesień- nawet na tego 24 nie muszę przynosić. Muszę podjąć też decyzję odnośnie Pappa i Nifty- moja gin mówi, że jak 1 bobo będę miała a mam 31 lat to warto to rozważyć. Więc jeszcze tydzień mam ponad na gruntowne przemyślenia... Przeraża mnie cena Nifty ale rodzice pomogą nam finansowo jeśli się zdecyduje. Z drugiej strony okropnie szkoda mi takiej kwoty, miałabym śliczny wózeczek ;) ale żyć w niepewności...

Zerknelam na te detektor i niby od 12 tygodnia już słychać eveee a z jakiej firmy ma ta koleżanka. Bo na olx są już od 50 zł do 300 zł i nie wiem który mam brać

Są nawet takie od 10tc. Zastanawiam się nad zakupem, wiem, że to zbędny wydatek tak naprawdę, ale z drugiej strony czy spokój ducha można wyceniać w pln? ;) Lepsze to niż wizyty na IP w panice.. ot rozkminy matki-wariatki :p

A wiecie co ja tak rzecz biorąc nie bardzo musze robić prenatalne. Mój lekarz wszystko sprawdza mierzy itd. W 11 tyg sprawdził przeziernosc karkową bylo 1,4 i kość nosa jest. Później tez wszystko sprawdza i usg co wizyte i to po 30 minut praktycznie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html

To jest właśnie tzw usg genetyczne czyli cześć prenatalnych. Przesiewowe testy się robi jak coś na usg jest nie tak, albo obciążony wywiad.

Katharina, ja też wizytę miałam 1 sierpnia, to był początek 7 tygodnia wtedy. A kolejną mam dopiero 5 września na usg genetyczne, więc jeszcze większy rozrzut mam, niż Ty. Dla mnie to stresujące, chciałabym sprawdzić, czy dzieciątko ma się dobrze (mam za sobą 2 poronienia), ale tak naprawdę wiem, że na tym etapie jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to częste wizyty nie są potrzebne.

reklama
Tez myślałam nad detektorem . I sa rożne cenowo . Nie wiem czy warto dać więcej czy bez sensu . Nie znam sie . Położna która do mnie przychodziła miała taki za ok 200 zł . To spoko . Bo sa i za 400 zł . Używanego nie chciałabym . Nie miałabym zaufania . Wole nowy na gwarancji . Jeśli macie jakieś sprawdzone to podeslijcie linka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry