reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Nas tez czeka remont i sporo roboty.. Przeprowadzka do innego pokoju, wymiana okien na nowe, nowe meble, łóżka..

Co do płci dziecka to w pierwszej ciazy od razu poczulam ze to chlopak. Teraz sama nie wiem. Chcialabym dziewczynkę ale jak bedzie drugi chlopak to tez git

Ja tez w pierwszej czułam, że to chłopak i tak wyszło :D
Teraz nie mam żadnych przeczuc.
Nas czeka remont dołu - kuchnio jadalnia, pokój i łazienka. Moze z tarasem cos sie ruszy, bardzo bym chciala. A no i w sypialni wymiana mebli.

Oparzylam podniebienie i nie mogę jeść :(

reklama
Zerknelam na te detektor i niby od 12 tygodnia już słychać eveee a z jakiej firmy ma ta koleżanka. Bo na olx są już od 50 zł do 300 zł i nie wiem który mam brać

A wiecie co ja tak rzecz biorąc nie bardzo musze robić prenatalne. Mój lekarz wszystko sprawdza mierzy itd. W 11 tyg sprawdził przeziernosc karkową bylo 1,4 i kość nosa jest. Później tez wszystko sprawdza i usg co wizyte i to po 30 minut praktycznie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html

A teraz w piątek robisz u innego?

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

ja mam wizytę dopiero 24 sierpnia i zaczynam się stresować, że większość z Was to ma już kilka za sobą... Ja byłam dopiero 2 razy- raz żeby potwierdzić że to na pewno ciąża- ok 3 tydzień i drugi raz 1 sierpnia, w 6 tygodniu żeby posłuchać serduszka. I tyle. W międzyczasie jedne badania krwi, następne dopiero mam na wrzesień- nawet na tego 24 nie muszę przynosić. Muszę podjąć też decyzję odnośnie Pappa i Nifty- moja gin mówi, że jak 1 bobo będę miała a mam 31 lat to warto to rozważyć. Więc jeszcze tydzień mam ponad na gruntowne przemyślenia... Przeraża mnie cena Nifty ale rodzice pomogą nam finansowo jeśli się zdecyduje. Z drugiej strony okropnie szkoda mi takiej kwoty, miałabym śliczny wózeczek ;) ale żyć w niepewności...

Zerknelam na te detektor i niby od 12 tygodnia już słychać eveee a z jakiej firmy ma ta koleżanka. Bo na olx są już od 50 zł do 300 zł i nie wiem który mam brać

Są nawet takie od 10tc. Zastanawiam się nad zakupem, wiem, że to zbędny wydatek tak naprawdę, ale z drugiej strony czy spokój ducha można wyceniać w pln? ;) Lepsze to niż wizyty na IP w panice.. ot rozkminy matki-wariatki :p

A wiecie co ja tak rzecz biorąc nie bardzo musze robić prenatalne. Mój lekarz wszystko sprawdza mierzy itd. W 11 tyg sprawdził przeziernosc karkową bylo 1,4 i kość nosa jest. Później tez wszystko sprawdza i usg co wizyte i to po 30 minut praktycznie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html

To jest właśnie tzw usg genetyczne czyli cześć prenatalnych. Przesiewowe testy się robi jak coś na usg jest nie tak, albo obciążony wywiad.

Katharina, ja też wizytę miałam 1 sierpnia, to był początek 7 tygodnia wtedy. A kolejną mam dopiero 5 września na usg genetyczne, więc jeszcze większy rozrzut mam, niż Ty. Dla mnie to stresujące, chciałabym sprawdzić, czy dzieciątko ma się dobrze (mam za sobą 2 poronienia), ale tak naprawdę wiem, że na tym etapie jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to częste wizyty nie są potrzebne.

reklama
Tez myślałam nad detektorem . I sa rożne cenowo . Nie wiem czy warto dać więcej czy bez sensu . Nie znam sie . Położna która do mnie przychodziła miała taki za ok 200 zł . To spoko . Bo sa i za 400 zł . Używanego nie chciałabym . Nie miałabym zaufania . Wole nowy na gwarancji . Jeśli macie jakieś sprawdzone to podeslijcie linka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry