reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Madziek udanego wyjazdu:) ja mialam cc i z perspektywy to sie ciesze, ze nie rodzilam naturalnie. Chociaz za sciana lezala dziewczyna, ktorej porod trwal 10(!)minut :) normalnie ekspres:) i zaraz po dzwonila do kolezanki sie pochwalic ze juz po wszystkim;)

Hum...a jaki wynik cukru na czczo powinien skłonić do zrobienia tego obciążenia glukozą?
Wiesz co... norma na czczo to max 99. Przy teście 75g po 1h max 180, a po 2h max 140. Umnie było podejrzenie już ze względu na cukrzycę poprzedniej ciąży.
A jak się czujesz? Ja np. czuję modne spadki cukru, więc wiedziałam, że już teraz jest cukrzyca...
Masz w rodzinie cukrzyków? Może ktoś w rodzinie też miał cukrzycę ciężarnych?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Mama_ns - do mnie nadal połowa nie dociera... i prawda, im więcej czytam tym bardziej panikuję. jak jeszcze mi ktoś poopowiada to już mnie kompletnie przerażenie ogarnia
Dlatego ja oglądam łóżeczka,wózki w których jestem zakochana i kminie czy moje piesy tam usiedza w koszyku pod dzidziusiem [emoji23]
Oglądam tyle cudownych rzeczy,a musi byc wszystko w neutralnych kolorkach zeby pasowało i do chlopca i dziewczynki [emoji3]juz bym sie na zakupy wybrala,ale zdecydowanie nie jeszcze.
Tylko tu sie naczytalam,dziewczyny mnie uswiadomily bardziej i sprowadzily na ziemię [emoji23]

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

Gratuluję serduszka!
Ja póki co nie myślę o porodzie. Mój pierwszy poród to 2w1 bo po 7 godzinach reguralnych skurczu co 3-5 min skończyło się CC. :) tym razem chciałabym chyba SN ale jak będzie to się ojarze za parę miesięcy :)

Ps. Czy ty jesteś z NS??

Ja byłam nacinana i bardzo szybko mi się zagoilo. Koleżanka która popekala gola się dłużej dlatego pozwolę się w razie czego naciąc drugi raz :)

Dostałam Dolargan. Nie wiem czy pomogło na ból... zasypialam po tym na stojąco i przycpana strasznie byłam. Drugi raz chyba jednak bym nie chciała.

Witaj :)

Byłam rano w laboratorium. Jestem lżejsza o 150 zł ;) został mi jeszcze posiew moczu i cytologia ale ta ostatnia należy mi się z programu NFZ. Musze tylko do szpitala sobie podjechać.
Poza tym z zaleceń ogólnych musze zacząć trzymać dietę watrobowa ze względu na cholestaze w poprzedniej ciąży.
Anik a co to jest cholestaza,to jakiś kłopot z wątrobą? I czym CI się objawiała?

reklama
Haha na bank jest więcej NS !!! [emoji23][emoji23][emoji23] teraz tak sobie pomyślałam [emoji13][emoji13][emoji13]
ale pierwsze co mi na myśl przyszło to Nowa Sól :)

No to ja inne[emoji12]
I na forum moje okolice jakos milcza, bo próbowałam sie cos dowiedzieć [emoji16] od koleżanek bede dopiero mogla wszystko wyciagac jak sie ujawnie z ciaza hehe

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

Do góry