reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny czy to jest normalne - od rana kłuje mnie w brzuchu... jak psikam kłuje, jak siedze też kłuje ...
Ja jak dzisiaj psikalam to myslalam,ze padne tak bolalo...idę do lekarza o13:30

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

reklama
Zależy jak Was kluje. Jeśli jest to przy sikaniu, cewka to może być zapalenie. Ale jak kluje Was po bokach ( jakby jajniki ) czy macie raz na jakiś czas w pochwie uklucie jakby igła to ok wszystko.
Mnie klucie dopadło w zeszłym tygodniu w nocy i trzymało trzy dni. Właśnie boki i pachwiny. Lekarz mi mówił, że może kluczowe ze względu na rozciąganie. Ale nie wiedziałam, że to taki ból :) aż męczyłam go telefonami :)

Ja dziś wizyta na 15 nie byłam prawie 5 tygodni [emoji4]nie mogę się doczekać ,trzymajcie kciuki bo tradycyjnie jak wszystkie mam stresik czy nadal wszystko jest ok [emoji4]

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam mocno kciuki ! Ja nie byłam 3 tyg bo miałam iść w tym tyg na wizytę ale urlop akurat nam przypadał teraz a tydzień wcześniej mój lekarz był na urlopie wiec idę we wtorek i bedzie miesiąc . Denerwuje sie ale musi być wszystko dobrze !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie zawsze da sie uniknąć nacięcia krocza . Ja rodziłam 20 godzin , wyłam z bólu od początku , na końcówce juz nie miałam siły . Juz nie kontaktowałam , nie wiedziałam co sie dzieje . Klekalam na kolanach i błagałam o cesarkę . Musiałam być nacięta bo ja nie miałam juz siły przeć . Ale nawet nie czułam jak mnie nacinał , nie wiedziałam nawet kiedy . Tak juz nie wiedziałam co sie dzieje . Ja byłam bardzo mocno nacięta ze wielki krwiak mi wyszedł . Plus mi położna nie sciagla szwów bo niby rozpuszczalne były . Po miesiącu wdało sie zakażenie i Miałam wyrywane żywcem . Samo nacięcie nie boli , ważne tylko zeby do tygodnia szwy wyciągnąć !

Oj dziewczyny schodzimy na temat level hard czyli poród [emoji4]ja rodziłam sn 16h ,no nie mogę powiedzieć że wspominam to dobrze...póki co nie chce się zadręczać,ale naprawdę liczę na to,że 2 poród pójdzie szybciej...

Lepiej jak ładnie równo natną niż jakby się miało pęknąć niewiadomo w którą stronę i jak mocno. Ja mialam lekkie nacięcie, potem szycie szwami rozpuszczalnymi - żadnego ściągania. Szybko ładnie się zagoiło. No i bądźmy szczere- takie nacięcie przy bólu porodowym w ostatniej fazie to pikuś. Juz jest wszystko jedno...

Nie zawsze da sie uniknąć nacięcia krocza . Ja rodziłam 20 godzin , wyłam z bólu od początku , na końcówce juz nie miałam siły . Juz nie kontaktowałam , nie wiedziałam co sie dzieje . Klekalam na kolanach i błagałam o cesarkę . Musiałam być nacięta bo ja nie miałam juz siły przeć . Ale nawet nie czułam jak mnie nacinał , nie wiedziałam nawet kiedy . Tak juz nie wiedziałam co sie dzieje . Ja byłam bardzo mocno nacięta ze wielki krwiak mi wyszedł . Plus mi położna nie sciagla szwów bo niby rozpuszczalne były . Po miesiącu wdało sie zakażenie i Miałam wyrywane żywcem . Samo nacięcie nie boli , ważne tylko zeby do tygodnia szwy wyciągnąć !

Krwiak nie powstał przez szwy czy nacięcie krocza, tylko przez szybką fazę parcia.
I tu nie chodzi o to, ze ktoś rodzi 3h czy 20h. Chodzi o to jak położna poprowadzi fazę partych. I w takiej sytuacji każdy poród może skończyć się bez nacięcia.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Oj dziewczyny schodzimy na temat level hard czyli poród [emoji4]ja rodziłam sn 16h ,no nie mogę powiedzieć że wspominam to dobrze...póki co nie chce się zadręczać,ale naprawdę liczę na to,że 2 poród pójdzie szybciej...

Podobno drugi porod jest lżejszy. Dużo stanowi siła naszej podświadomości i umiejętność samokontroli ciała. Wiem, gdy mocno boli, trudno o samokontrolę. [emoji12] Jednak da się... Ja znalazłam taki sposób w trakcie porodu, że bujałam się na piłce. Wtedy idealnie mogłam panować na sobą i bólem. [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry