reklama
KattiYo
Zaangażowana w BB
Aniball już wyguglałam.. Tak szczerze to bałabym sie to stosowac w obawie, że przedwczesnie wywołam poród. W szpitalu takimi balonikami wywołują poród jak juz jest po terminie... Nie wierzę w cudowne sposoby na uniknięcie nacięcia krocza czy łatwiejszy poród. Będzie jak będzie.
KattiYo
Zaangażowana w BB
Spytaj koniecznie co lekarz o tym myśli..sama jestem ciekawa chociaz nie zastosuję bo juz jeden poród mialam muesiąc przed czasem więc nie ryzykowałabym...to taka piłka, którą się stosuje przed porodem- ponoć coraz bardziej popularne. rozciąga mięśnie kegla, pompuje się ją i jakby "rodzi" niby nieszkodliwa dla dziecka.. zapytam moja gin podczas następnej wizyty
eveee
Moderatorka
Jeśli położna poprowadzi poród prawidłowo, to można uniknąć nacięcia krocza. [emoji4]
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja w pierwszej ciąży sama ćwiczyłam mięśnie kegla i obyło sie bez nacięcia w ogóle życzyła bym sobie taki sam poród jaki miałam pierwszy wszystko trwało 3 godz nawet lekarza położna nie wołała bo stwierdzila ze nie ma takiej potrzeby
Zuzia92
Zaangażowana w BB
Pewnie chyba że sie nie chce dla położnej ochraniac krocza to bach o juz. Ja chyba bede prosić o wlasnie ochrone krocza bo ja później bardzo dlugo sie goje. Po 1 porodzie trwalo to 3 miesiace.Jeśli położna poprowadzi poród prawidłowo, to można uniknąć nacięcia krocza. [emoji4]
http://www.suwaczek.pl/cache/2a117c2f04.png?html
Katharina85
Zaangażowana w BB
Oleńka zazdroszczę! ja to się panicznie boję właśnie, żeby nie rodzić 20 godzin bądź dłużej. znajoma rodziła 26 SN. dla mnie to niepojęte
ada1989
Mama Konradka :)
Hejka, ale nasmarowalyscie![emoji2] nie zdążyłam niestety wszystkiego doczytac, nadążyć za wami to cud [emoji2]
Ja także poproszę o dopisanie do listy na wątek zamknięty[emoji6]
Wczoraj teściowa umowila mi wizytę z lekarzem który ponoć zajmuje się ciazami zagrożonymi więc zobaczymy. Wizyta we wtorek o 16:50 z dr Kubikiem[emoji4]
Wczoraj powiedziałam o ciąży swoim przyjaciółkom, miałam noc nie mówić ale odmowilam piwa i od razu spytaly czy jestem w ciąży [emoji2] fajnie było pogadać, powspominać...[emoji6]
Ja także poproszę o dopisanie do listy na wątek zamknięty[emoji6]
Wczoraj teściowa umowila mi wizytę z lekarzem który ponoć zajmuje się ciazami zagrożonymi więc zobaczymy. Wizyta we wtorek o 16:50 z dr Kubikiem[emoji4]
Wczoraj powiedziałam o ciąży swoim przyjaciółkom, miałam noc nie mówić ale odmowilam piwa i od razu spytaly czy jestem w ciąży [emoji2] fajnie było pogadać, powspominać...[emoji6]
Katharina85
Zaangażowana w BB
tego nacięcia też sobie nie wyobrażam. już lepiej jest popękać...
reklama
Też słyszałam o takich przypadkach że dziewczyny rodzą po 20 pare godz ja im serdecznie współczuję bo podczas tych 3 godz momentami chciało mi sie płakać i mówiłam do męża że to pierwsze i ostatnie dziecko ale jednak mi sie odmieniło a to chyba dlatego że jak bierze sie swoje dziecko na ręce to kobieta zapomina o całym bólu i sie o tym juz nie myśli