reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

A no jesli został juz poruszony temat fryzur tam na dole :p to przed kazda wizytą robicie strzyżenie, zostawiacie jakies milimetry czy brazyliski, na lyso??? Zawsze mnie to interesowalo, co by nie wypasc na idiotkę przed lekarze Θ_Θ
ja całkowicie, nigdy lekarz nie zwrócił uwagi, ze powinnam mieć tam włosy....ale tez musisz lekarza wyczuć, bo moja koleżanka ma takiego który uważa że włosy są tam niezbędne i ona idąc do niego zapuszcza.

reklama
Ja to mam problem z wrastającymi włosami, wiec tak calkiem na lyso nie robię. Kupiłam sobie maszynkę taką do włosów i bez nakladki wykonuję strzyżenie, myślę, ze ok 0,5 mm tych włosów jest. Niestety taka maszynką ciężko wjechać w niektóre miejsca, wiec myślę, ze mam niedokladną fryzurę hihihi :p

Ja to mam problem z wrastającymi włosami, wiec tak calkiem na lyso nie robię. Kupiłam sobie maszynkę taką do włosów i bez nakladki wykonuję strzyżenie, myślę, ze ok 0,5 mm tych włosów jest. Niestety taka maszynką ciężko wjechać w niektóre miejsca, wiec myślę, ze mam niedokladną fryzurę hihihi :p
ja miałam ten problem kiedyś i zaczęłam robić to z włosem nie pod włos i z czasem po kłopocie a jak robiłam regularnie woskiem to w ogóle się nie wrastały, ale nie wiem czy tak jest u każdej kobiety, akurat tak u siebie zaobserwowałam.

hehehe a teraz tak pomyślałam, że w 3 trymestrze będziemy debatować jak się ogolić z brzuchem ;) ja już mam sposób od września będę ponownie robić depilacje brazylijską u zaufanej kosmetyczki, a 7 lat temu lusterko i z lustereczkiem się gimnastykowałam żeby zrobić porządek.... hehehe
Mnie mąż będzie golił. :D Tak jak w poprzedniej ciąży. :p

Ja mam specjalny trymer on strzyże prawie na zero, niestety po maszynce (każdej, nie ważne czy z włosem czy pod włos) bardzo duże podrażnienia i wrastające włosy :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Zastanawiam się też nad woskiem, ale nie wiem dlaczego w mojej ciążowej aplikacji w rzeczach zakazanych jest właśnie depilacja woskiem... Nie wiem czy chodzi o ból, czy temperaturę lub jakieś składniki wosku...

Do góry