reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Jednak już postanowiłam, że nie jadę do szpitala. Po południu pójdę do mojej lekarki, zapytam co o tym sądzi, powiem jej o tym, że chcę walczyć o maluszka, zaczekam 2 tygodnie, może coś się z tego rozwinie.. Za dużo się naczytałam o takich przypadkach, żeby tak szybko się poddać. Wierzę, że będzie dobrze

Mądra decyzja...musisz się upewnić...i rozmowa z lekarką do ktorej masz zaufanie jest B.ważna... Powodzenia i daj znać co i jak :)

Ps. Mi też cieżko jest nadrobić forum, ale przecież mozna nie pisać na bierząco, to nie być obowiązek tylko forma wsparcia i wymiany opinii czy doświadczeń :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny :) To moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe :D macie takie uczucie wibrowania w brzuchu? Jakby tam był telefon i wibrowal, ale w środku. Trwa to krótko, ok 2s, ale często. Internet milczy. Znalazłam jakieś posty, ale kobiety piszą o wibracjach w 28, 30 tygodniu. Nie w drugim miesiącu. Co sądzicie?

Cześć dziewczyny :) To moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe :D macie takie uczucie wibrowania w brzuchu? Jakby tam był telefon i wibrowal, ale w środku. Trwa to krótko, ok 2s, ale często. Internet milczy. Znalazłam jakieś posty, ale kobiety piszą o wibracjach w 28, 30 tygodniu. Nie w drugim miesiącu. Co sądzicie?

Witaj :) ja mam czSsem takie łaskotanie i czasem tak jakby cos mi tak szybko pulsowało cos jak czkawka dzidziusia ale to na pewno jeszcze nie to, łaskotanie to i bez ciąży miałam to jelita ponoć ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jelita? Może :D dzisiaj idę umówić się na wizytę, bo alergia nie daje mi spokoju. W ciąży objawy nasiliły się dość sporo niestety :/ to zapytam i o to wibrowanie, ale pewnie masz rację i to nic groźnego.

Jelita? Może :D dzisiaj idę umówić się na wizytę, bo alergia nie daje mi spokoju. W ciąży objawy nasiliły się dość sporo niestety :/ to zapytam i o to wibrowanie, ale pewnie masz rację i to nic groźnego.

Alergia niestety i mnie meczy, wczoraj pytałam ginekolog to powiedziała ze leków na alergie żadnych nie mozna stosować :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj podpytalam lekarke na temat alergii. I powiedziała, że claritine, clatre będę mogła sobie spokojnie brać. Ale bezpieczniej poczekać, aż się organogeneza skończy. Czyli z końcem 1 trym.

Po wizycie u mnie powiedzmy ok. Serduszko zobaczyłam, bije troszkę za słabo, ale podobno tak może na początku. Ciąża zamiast 9 tc to 6tc, ale mówiłam ze u mnie te ciąże jakoś dziwnie przechodzą. Dzidziuś ma 5 mm. Cytologie miałam pobraną. I za tydzień do kontroli aby spr czy wszystko ok. Duphaston mam brać, ale powiedziała, że na tym etapie to raczej abym ja się uspokoiła... No i termin z usg na 3 kwietnia...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj podpytalam lekarke na temat alergii. I powiedziała, że claritine, clatre będę mogła sobie spokojnie brać. Ale bezpieczniej poczekać, aż się organogeneza skończy. Czyli z końcem 1 trym.

Po wizycie u mnie powiedzmy ok. Serduszko zobaczyłam, bije troszkę za słabo, ale podobno tak może na początku. Ciąża zamiast 9 tc to 6tc, ale mówiłam ze u mnie te ciąże jakoś dziwnie przechodzą. Dzidziuś ma 5 mm. Cytologie miałam pobraną. I za tydzień do kontroli aby spr czy wszystko ok. Duphaston mam brać, ale powiedziała, że na tym etapie to raczej abym ja się uspokoiła... No i termin z usg na 3 kwietnia...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No mi powiedzial alergolog, ze bedziemy dzialac jak bede miala dalej objawy,ale po 1try. Patrzac kiedy to bedzie to bede miala objawy w postaci chorych zatok jak zwykle gdzy zbliza sie okres grzewczy...
Z racji pierwszej ciąży i terminu na 30.03 to zaczynam myslec,ze też urodze w kwietniu[emoji3]

f2w33e3k3deu5wr0.png

To już w sumie moja 3 strata. Pierwsza w 2011, druga 2015 no i teraz.
Kochana bardzo mi przykro :-( ale głowa do góry, niedługo urodzisz kolejne śliczne zdrowe i silne dziecko.
moja kuzynka (rówieśniczka) miała 3 stracone ciąże z czego jedną bliźniaczą w 8 tyg., dwie 6 i 8 tydz. a poza nimi ma dwójkę wspaniałych dzieci, zdrowych, ślicznych. powodzenia dziewczynko :*:*:*

reklama
Do góry