reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

A pytałaś w tej przychodni co ja chodzę ? Tam ciężarne poza kolejnością sa. Mnie tez nie zapisała nawet na wizyte wiec idę na pale i musi mnie przyjąć. U mnie jak juz było serduszko to od razu dostałam kartę ciazy i skierowanie na badania. Spróbuj, fajne te lekarki tylko zwolnienia nie dają. A jak chcesz prywatnie to mój doktor tez cie gdzieś wciśnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzwoniłam, zapisy jeden dzień w miesiącu na cały miesiąc... Ale może masz rację bo nie mówiłam od razu że to ciążowa wizyta. Zadzwonię jeszcze w poniedziałek :-)

reklama
Wiem ze nie ma wizyt. W następnym tyg jedna przyjmuje we wtorek druga w pon. Zadzwoń rano w poniedziałek i powiedz jaka jest sytuacja ze bardzo chcesz tam chodzić itd i powinna cie wcisnąć a jak nie to bez wizyty i koniecznie ze ciaza. Ja pierwszy raz jak sie umawiałam to powiedziała doktor ze nie ma miejsc a drugi raz jak dzwoniłam to nagle było jedno :) Ja idę we wtorek do dr posiewka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też we wtorek idę do gina. Będzie to moja druga ciążowa wizyta i połowa 10 tygodnia, nie mam jeszcze karty ciąży i mimo seriszka i morfologi dr nie założył mi jej w 7 tygodniu. Ale do becikowego kartą nie jest potrzebna a zaświadczenie ze przed 10 tygodniem ciąży chodziliśmy do lekarza. Może po tej wizycie już komuś powiemy i zastanawiam się kiedy w pracy poinformować kadry i szefa.....

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też we wtorek idę do gina. Będzie to moja druga ciążowa wizyta i połowa 10 tygodnia, nie mam jeszcze karty ciąży i mimo serduszka i morfologi dr nie założył mi jej w 7 tygodniu. Ale do becikowego karta nie jest potrzebna a zaświadczenie ze przed 10 tygodniem ciąży chodziliśmy do lekarza. Może po tej wizycie już komuś powiemy i zastanawiam się kiedy w pracy poinformować kadry i szefa.....

Ja też we wtorek idę do gina. Będzie to moja druga ciążowa wizyta i połowa 10 tygodnia, nie mam jeszcze karty ciąży i mimo seriszka i morfologi dr nie założył mi jej w 7 tygodniu. Ale do becikowego kartą nie jest potrzebna a zaświadczenie ze przed 10 tygodniem ciąży chodziliśmy do lekarza. Może po tej wizycie już komuś powiemy i zastanawiam się kiedy w pracy poinformować kadry i szefa.....

Boisz się powiedzieć w pracy?

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Nie boję ale mój kierownik to taki szowinista..... np jego żona po 12 latach jak odchowala syna mogła iść do pracy.... nie lubi odwaznuch kobiet.... specyficzny.... chociaż mlody 43 lata ma.

Dziewczyny. A czy Wasze rodziny i znajomi wiedzą już o tym, że spodziewacie się dzidziusia?

U nas rodzina wie. Ja nie chciałam mowić do prenatalnych, ale po tym jak wylądowałam w szpitalu to już uznaliśmy, że nie ma sensu ściemniać. A znajomym zaczniemy mówić jak po genetycznym będzie ok, z resztą to już zaraz II trymestr będzie.

My dziś najpierw na budowę odkurzać wodę z zalanej piwnicy, a później nad zalew na działkę - obiad od mamy i spacer nad wodę. Fajna pogoda dziś, ciepło, ale bez upału.
Jeszcze 3 dni i wizyta, mam nadzieję, że zrobi usg przy okazji, a nie tylko poleci się na genetyczne umówić.

Miłej niedzieli dziewczyny!

U nas jeszcze nie wiedzą, chcemy uroczyście powiadomić najbliższych(którzy od kilku lat dopytują się kiedy będzie dzidziuś), po niedzieli zorganizujemy np. wspólną kolację :-)
Dziewczyny nigdzie nie ma miejsc na NFZ, na Żelaznej nawet prywatnie to pod koniec sierpnia, więc idę gdzie kolwiek niech założy kartę ciąży a później sobie zmienię lekarza na którego chce, bo inaczej to nie zdążę do 10 tc się zgłosić...
Ta do której chodziłam nie założyła mi karty ciąży czyli tak jakby nie liczy się, że byłam u niej przed 10 tc i becikowego by nie było ;-)
Lekarze z Żelaznej przyjmują jeszcze w babka medica i gabinety lucka

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :) ja szał sprzątania bo znajomi przyjeżdzają :) u nas wie najbliższa rodzina, i znajomi, u mnie w pracy dwie koleżanki i szef, a mąż w pracy chwali się każdym zdjęciem z usg ;) teraz to już po prostu przy okazji znajomi się dowiadują :) dziadkom powiedzieliśmy tak, że daliśmy kubki 'najlepszy dziadek na świecie' bo to pierwszy wnuk :) super miło, jak w odwiedzinach widzimy, że dumnie z tych kubków piją :)

Ja na becikowe się nie załapie niestety z powodu dochodu :(

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry