reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
My właśnie dziś poinformowalismy mojego drugiego brata i to już wszyscy z najbliższej rodziny. Rodzina męża i moja najbliższa. A reszta dowie się.jak się dowie.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

U nas jeszcze nie wiedzą, chcemy uroczyście powiadomić najbliższych(którzy od kilku lat dopytują się kiedy będzie dzidziuś), po niedzieli zorganizujemy np. wspólną kolację :-)
Dziewczyny nigdzie nie ma miejsc na NFZ, na Żelaznej nawet prywatnie to pod koniec sierpnia, więc idę gdzie kolwiek niech założy kartę ciąży a później sobie zmienię lekarza na którego chce, bo inaczej to nie zdążę do 10 tc się zgłosić...
Ta do której chodziłam nie założyła mi karty ciąży czyli tak jakby nie liczy się, że byłam u niej przed 10 tc i becikowego by nie było ;-)

U nas jeszcze nie wiedzą, chcemy uroczyście powiadomić najbliższych(którzy od kilku lat dopytują się kiedy będzie dzidziuś), po niedzieli zorganizujemy np. wspólną kolację :-)
Dziewczyny nigdzie nie ma miejsc na NFZ, na Żelaznej nawet prywatnie to pod koniec sierpnia, więc idę gdzie kolwiek niech założy kartę ciąży a później sobie zmienię lekarza na którego chce, bo inaczej to nie zdążę do 10 tc się zgłosić...
Ta do której chodziłam nie założyła mi karty ciąży czyli tak jakby nie liczy się, że byłam u niej przed 10 tc i becikowego by nie było ;-)
Ale ma w swoich dokumentach, raczej.karta nie jest obowiazkowa, tak mi się wydaje, bo przepis mówi o wizycie u lekarza A nie karcie. A ona musi raczej dokumentować wizyty pacjentów przez pewien okres

Ps fajny pomysł z ta kolacją, pewnie bardzo się ucieszą jak tyle wypytywali :-).
U nas ta ciąża jakoś bez większych emocji w porównaniu do pierwszej, ale w sumie pierwsza to i pierwszy wnuk z obu stron

Niby mam usg i ten kwitek kiedy się zgłosiłam, tam podane wymiary dzidziusia, nie wiem czy to wystarczy, zadzwonię w poniedziałek i zapytam.

reklama

A pytałaś w tej przychodni co ja chodzę ? Tam ciężarne poza kolejnością sa. Mnie tez nie zapisała nawet na wizyte wiec idę na pale i musi mnie przyjąć. U mnie jak juz było serduszko to od razu dostałam kartę ciazy i skierowanie na badania. Spróbuj, fajne te lekarki tylko zwolnienia nie dają. A jak chcesz prywatnie to mój doktor tez cie gdzieś wciśnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry