reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Hejka. Oj mnie dawno tez nie było. Mialam problem z mieszkaniem. Zalało nas i z musu był remont. Mój mały rośnie jak na drożdżach. Musze go pieluchowac bo ma jakiś przykurcz (tak lekarz to nazwał). A ślini się jak nie wiem, aż całe mokre ciuszki ma, a ręki to mało nie połknie.

Karmię do tej pory piersią ale chyba niedługo będę musiała przestać gdyż w październiku będę miała operacje. Niestety wyskoczyła u mnie dosyć duża przepuchlina i jeszcze jakieś rozejscie kresy białej. Wiec nie ciekawie.

Wy tu piszecie o zabezpieczeniach a ja do tej pory zero. Byłam na kontroli u ginekologa po porodzie i wszystko niby ok. Próbowaliśmy kilka razy ale kurde nie ma tam wejścia. Uczucie jagby było tam zaszyte i bardzo boli. Nie wiem o co chodzi tym bardziej ze miałam cc.

Nie jestes sama.. u mnie ten sam problem. Probowalismy ale podobnie ciasno i jakby nie bylo wejscia i boli. U gina bylam i tez twierdzi ze ok.

reklama
Ja byłam u neurologa prywatnie jak w pl byłam bo mojej mamie tez sie nie podobało ze ma słabsza prawa rączkę a okazało sie ze ma asymetrię i słabe napięcie w pleckach i karku No to ćwiczę z nim w domu żeby lewa stronę nią tak samo silna jak prawo i juz coraz lepiej niż na początku było a jeszcze nie tak jak powinno bo za bardzo główkę odginaw prawo

Iskierka to nieciekawie,ale przynajmniej na swiezo wszystko[emoji4]
Z operacja przyko,ale zrobia i bd ok[emoji4]

Ciasno i bol to od chormonow przy kp

Cześć dziewczyny :) dostałam od siostry fajną masę na odciski stópek maluszka i to tak fajna masa że postanowiłam wystawić je tez na allegro. Masa jest elastyczna nie kruszy sie jest super jakbyście były zainteresowane polecam :)
Link do: Odcisk dłoni NIEMOWLE pamiątka SUPER MASA

Ja rodzilam 27 luty i po 6 tyg bylam tak scisnieya w srodku ze nie bylo opcji wspolzycia. Potem po 2 tyg probowalismy z zelem intymnym i bylo ciut lepiej ale minimalnie. Dopiero po ok 3 miesiacach bylo normalne wspolzycie ale i tak na poczatku jest bolesnie... a ja sie balam ze po porodzie jest sie rozciagnietym heh... :)

Ostatnia edycja:
U mnie nadal początki współżycia to ciasno ale po ok 2 min jest juz lepiej...jeszcze sie okazało ze mam polipa na szyjce...byłam w pl prywatnie aby sprawdzić tez na usg jak sie mój jeden jajnik miewa, no i moja gin powiedziała ze wszystko fajnie ale jak ten polip podczas tej miesiączki nie odpadnie a może odpaść to mam tu iść do kontroli bo być może operacyjnie będą musieli usuwać. A mój synuś wczoraj nauczył sie pluc i teraz juz drugi dzień ma taki ubaw z tego ze szok...rozwijać sie rozwija bardzo dobrze juz teraz samego na łożku nie można go zostawiać bo jak na pleckach leży do odgina sie strasznie w prawo i próbuje sie na brzuch obrócić po zabawki juz powoli fajnie sięga i jak łapie za palce to sie podciąga do siadania. Z gondoli juz prawie wyrósł to kwestia tygodnia bądź dwóch i muszę go do spacerówki przenieść...

Ania020317- moja Natka dzis zaczela sie obracac jeszcze ciezko ale juz tak :) po zabawki siega chyba od zawsze no bez przesady ale od dawna cos bierze i sie bawi. Za to od 4 dni jest zafascynowana swoim glosem i daje nam koncerty piszczenia i skrzeczenia :D a od 2 dni nauczyla sie tak wlasnie jakby pluc heh :) w gondoli brakuje jej 10cm by dotykac glowa gory a stopkami dolu gondoli ale ja mysle ze jeszcze 2 msc bedzie sie miescic... wazy ponad 6kg :) ps.mialam usuwany polip z macicy ale zanim bylam w ciazy. Nic nie boli na spika to robia tylko strasza ze jest ryzyko.przebicia macicy ale doswiadczony lekarz sobie poradzi :)

Babymamusia jesli te odciski Ci nie wyjda to sprobuj z moja pianka jest naorawde fajna nigdzie w polsce tego nie moglam znalezc, siostra mi skas sprowadzila.
A tak poza tym to buziaczki dla Was :) hihi juz jestesmy mamusiami a nie ciezarowkami co nie wiedza co to skurcze porodowe ;) :***

Mójemu małemu brakuje max 3 cm i juz będzie nóżkami i główka dotykał. A pluje od trzech dni strasznie do tego gaworzy , piszczy śmieje sie. Mój mały tez sięgał ale miał napięcie obniżone a teraz to juz mu sie prawie udaje z plecków na brzuszek obrócić. A podczas pobytu w pl chyba z 4 razy jak leżał na brzuszku to sie odwrócił na plecki, moja mama nie umiała dowierzac temu. Ja sie usuwania polipa nie boje.

reklama
Ja liczę ze do końca wrzesnia dociagne w gondoli ale jest akurat bardzo duża. W aumiw on też bo tydzień temu dzien przed akonczonym 3mies mial 7650g juz i z 72cm

Do góry