reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam małą gondole jakoś 72cm a mały juz waży 7,5kg a ubrana 68 na styk wiec tez długo nie pojezdze. Juz sie pali do siadania ale mu nie daje bo jescze za wcześnie dla niego.

reklama
Ja mojemu tez nie daje siadać ale to jest jedne z ćwiczyć od fizjoterapeuty aby wzmocnić lewa stronę i aby mięśnie plecków i karku zaczęły prawidłowo pracować. On tez by juz siedział ale mu nie daje jedynie pare sekund kilka razy dziennie podczas ćwiczeń. Mój ciuszki juz ma na 70 cm niektóre na 68 jeszcze pasują ale to dlatego ze rozmiarówka zawyżona jest. Ale jak mama go mierzyła w pl to juz miał 70 cm a ze juz pare tyg minęło wiec z dwa cm juz więcej mieć będzie. A ważył w pierwszym tyg czerwca 6,700 a to było miesiąc temu a dziecko przybiera 200g tyg wiec spokojnie juz 7,5 kg wazy

Dziewczyny jak to jest z ciążą w UK? Moja siostra jest w ciąży (następna marcowka ale 2018 ☺) i mieszka w UK. Tylko ze nie za bardzo zna jezyk i nie wie co i jak. I jeszcze do tego ma ciężka prace.
To musi najpierw iść do swojego GP i powiedzieć ze jest w ciąży tam jej dadzą numer do położnych i zadzwoni i przez telefon dokona rejestracji i w ciągu pary tyg jej przyślą listownie imię i nazwisko jej położnej oraz termin do niej na wizytę

To musi najpierw iść do swojego GP i powiedzieć ze jest w ciąży tam jej dadzą numer do położnych i zadzwoni i przez telefon dokona rejestracji i w ciągu pary tyg jej przyślą listownie imię i nazwisko jej położnej oraz termin do niej na wizytę

Aha. Bo ona tam była u polskiego lekarza prywatnie a teraz tu przyjechała do Polski. No ale tam też musi iść przeciez jak tam mieszka.

Aha. Bo ona tam była u polskiego lekarza prywatnie a teraz tu przyjechała do Polski. No ale tam też musi iść przeciez jak tam mieszka.
To tak jak mówiłam powyżej może dodać podczas wizyty ze słabo zna język to jej tłumacza załatwia i wiadomo potrzebny jej jest national insurance number bo na tej podstawie ma ubezpieczenie i wtedy ja przyjmą do lekarza.
Ja byłam tez prywatnie u lekarza śle w pl i wtedy to juz brałam pierwszy listek yasminu po ciąży pierwszy okres miałam strasznie bolesny i obfity do tego trwa półtorej tyg a teraz w pon wzięłam ostatnia tabletkę z listku i jeszcze okresu nie mam, mama stwierdziła ze mógł ni sie zatrzymać gdyż podczas ostatniego brałam leki aby zakrzepy zlikwidować i abym nie miała tak obfitego brałam pospolity hemorigen i rutinoscorbin do tego potem sie okazało ze mam anemię...jutro planuje iść sie umówić tu do gin bo mam przecież polipa i muszę to tu załatwić...oprócz tego strasznie mi włosy wypadają juz jak byłam w pl to skróciłam całkiem z myślą ze nabiorą siły i przestaną wypadać a tu tak samo wypadają...mój synek dziś dał mi popalić. Zasnął jakoś 30 min wcześniej

Idzie do lekarza mowi ze wyszedl jej test pozytyny zakladaja jej karte i przydzielaja polozna. Chyba ok 12 tyg idzie na usg i krew. Ogolnie niech sie nie przejmuje bo duzo poloznych zna nawet podstawowe slowa po polsku [emoji6] a jak nic nie umie to jej tlumacza dadza. Skad jest siostra ?

Siostra pracuje ? Jezeli tak to musi byc jakos 14tyg zatrudniona w jednej firmie wtedy jej sie nalezy macierzynski [emoji6]

Jak ma jakies pytania to smialo. [emoji4]

Wszystko jest latwe wiec na pewno niech siostra daje na luz i cieszy sie ciaza [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aa i jeszcze wszystkie spotkania z polozna usg itp przychodzi poczta wiec tak naprawde nie musi myslec o zadnym lazeniu i zapisywaniu sie na badania. Pismo takie niesie do pracodawcy i ma platne jezeli musi sie urwac z pracy [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry