iskierka2610
Fanka BB :)
Ja mam małą gondole jakoś 72cm a mały juz waży 7,5kg a ubrana 68 na styk wiec tez długo nie pojezdze. Juz sie pali do siadania ale mu nie daje bo jescze za wcześnie dla niego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja stawiam na semilac. Kiedyś miałam lakiery innej (nieznanej) firmy to była tragedia, lakier popekał pp godzinie
To musi najpierw iść do swojego GP i powiedzieć ze jest w ciąży tam jej dadzą numer do położnych i zadzwoni i przez telefon dokona rejestracji i w ciągu pary tyg jej przyślą listownie imię i nazwisko jej położnej oraz termin do niej na wizytęDziewczyny jak to jest z ciążą w UK? Moja siostra jest w ciąży (następna marcowka ale 2018 ☺) i mieszka w UK. Tylko ze nie za bardzo zna jezyk i nie wie co i jak. I jeszcze do tego ma ciężka prace.
To musi najpierw iść do swojego GP i powiedzieć ze jest w ciąży tam jej dadzą numer do położnych i zadzwoni i przez telefon dokona rejestracji i w ciągu pary tyg jej przyślą listownie imię i nazwisko jej położnej oraz termin do niej na wizytę
To tak jak mówiłam powyżej może dodać podczas wizyty ze słabo zna język to jej tłumacza załatwia i wiadomo potrzebny jej jest national insurance number bo na tej podstawie ma ubezpieczenie i wtedy ja przyjmą do lekarza.Aha. Bo ona tam była u polskiego lekarza prywatnie a teraz tu przyjechała do Polski. No ale tam też musi iść przeciez jak tam mieszka.
Idzie do lekarza mowi ze wyszedl jej test pozytyny zakladaja jej karte i przydzielaja polozna. Chyba ok 12 tyg idzie na usg i krew. Ogolnie niech sie nie przejmuje bo duzo poloznych zna nawet podstawowe slowa po polsku [emoji6] a jak nic nie umie to jej tlumacza dadza. Skad jest siostra ?Aha. Bo ona tam była u polskiego lekarza prywatnie a teraz tu przyjechała do Polski. No ale tam też musi iść przeciez jak tam mieszka.