reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny a powiedzcie jakie mleko mm najlepsze? Ja dawałam na początku NAN ale zastanawiam się czy później nie wziąść innego.

Waszym maluchom przeszło juz wiszenie na cycu? Bo mój w nocy mniej więcej śpi jak wasze. Kładę go tak 20-21 to śpi tak do 1 a czasami nawet do 3 a później co dwie godziny. Ale w dzień mam problem bo dalej wisi non stop. Niby mowia ze to mija ale ciekawe kiedy. Juz nie mam sił.

reklama
Najlepsze takie, które będzie tolerować Twoje dziecko :) ja daje Bebiko i jest ok. :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a powiedzcie jakie mleko mm najlepsze? Ja dawałam na początku NAN ale zastanawiam się czy później nie wziąść innego.

Waszym maluchom przeszło juz wiszenie na cycu? Bo mój w nocy mniej więcej śpi jak wasze. Kładę go tak 20-21 to śpi tak do 1 a czasami nawet do 3 a później co dwie godziny. Ale w dzień mam problem bo dalej wisi non stop. Niby mowia ze to mija ale ciekawe kiedy. Juz nie mam sił.
Powinny co raz dluzej spac w nocy ale roznie to bywa. Moj chyba typ wlasnie ze musze go karmic w nocy ale i tak luz jak u ciebie. Dzis np karmilam o 20 i21 pozniej 1 i 3 i 4. A czasami tylko 21 i 3. [emoji6]
jak malemu pasuje ja bym nie zmieniala bo moze roznie zareagowac, jedne dzieci toleruja takie drugie inne. Jak twoj lubi nan i nie ma zadnego uczulenia na niego to nie zmieniaj [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dawałam Nan i moja po nim przytkało :/ miała straszne zatwardzenia. Podaje Hipp bio combiotic i jest wszystko ok.
Jak Twojemu po Nan nic nie było to tez bym nie zmieniała bo możesz gorzej trafić.

No właśnie jak pił na początku to kupy zrobić nie mógł i gazy. Dlatego myślę żeby w razie czego dać inne mleko spróbować.
W nocy to jescze ujdzie ale najgorzej w dzień bo nic zrobić nie można.

To jak miał problem to ja polecam Hipp on jest dość drogi, ale dobry. Mojej problem od razu minął, a z Nan dużo dzieci ma problem bo ma dużo żelaza i to je przytyka.

Dobrze ze ja przetrwalam ten straszny bol sutkow i karmie nadal cycem juz bez bólu :D

Dziewczyny nie wiem jak sobie radzicie ale ja zdecydowalam sie na nosidlo Ergobaby - na allegro sprzedaja w oryginalnym opakowaniu z numerem i kodem kreskowym model z 2012r sprowadzony z francji za 119zl a normalnie nosidla te kosztuja 400-500zl jak ktos zaintetesowany polecam - kupilam :)
Link do: ERGONOMICZNE NOSIDEŁKO NOSIDŁO BAWEŁNA 3-30M. 20KG

Dobrze ze ja przetrwalam ten straszny bol sutkow i karmie nadal cycem juz bez bólu :D

Dziewczyny nie wiem jak sobie radzicie ale ja zdecydowalam sie na nosidlo Ergobaby - na allegro sprzedaja w oryginalnym opakowaniu z numerem i kodem kreskowym model z 2012r sprowadzony z francji za 119zl a normalnie nosidla te kosztuja 400-500zl jak ktos zaintetesowany polecam - kupilam :)
Link do: ERGONOMICZNE NOSIDEŁKO NOSIDŁO BAWEŁNA 3-30M. 20KG

Nosidła, nawet ergonomiczne i z wkładka nadają tylko dla samodzielnie siedzących dzieci zw na wymuszony wyprostuje kregoslupa i brak stabilizacji bocznej. Wcześniej chusta tylko.

reklama
Czytalam o tym i radzilam sie kuzynki ktora nosila i to nosidlo i chuste i dzueci w tym nosidle siedza tak jak w chuscie... dodala tylko ze wskazane sa (nosidla) od 6kg a moja juz tyle prawie ma :) Przesadzac nie bede ale 40-60min dziennie pewnie bede uzywac... ręce coraz trudniej dzwigaja szkraba a on leżec nie chce a pozwolic na histeryczny płacz nie mam zamiaru...

Nikogo nie namawiam do wczesnego noszenia w nosidle tylko mowie ze jest w dobrej cenie okazja kupic oryginalne. Wasze dzieci pewnie jeszcze sa lżejsze ale zobaczycie za chwile jak sie nosi tyle kg ;)
Pozdrawiam mamuski :)

Do góry