reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ania woda z cukrem? Oszalałaś? To są jakieś zalecenia sprzed 50 lat, zmień lekarza lepiej... Dziecku daje się mleko. Tylko i wyłącznie. Poczytaj trochę, bo to naprawdę o pomstę do nieba woła - Link do: Niemowlęta i woda – czy niemowlętom woda jest potrzebna do picia i życia

Iskierka dając butle oduczasz odruchu ssania, z każdą butelką mm twojego pokarmu będzie mniej (bo brak sygnału, ze produkcja potrzeba skoro nikt nie zjada), a dziecko ciężej będzie przystawić bo po co ssać skoro z butli samo leci. Jesteś w szpitalu jeszcze? Poproś położne o pomoc w dostawianiu. Masz nawał i dajesz mm - bez sensu. Odciągnij ciut przed karmieniem, może maluch się wkurza bo nu tryska albo nie może dobre zlapac nabrzmiałej brodawki. I jak chcesz dawac butelkę i masz pokarm to dawaj od odciągnięty.

reklama
Podpisuję się obydwoma rękami pod tym, co pisze wszystkozajete. Sprawdzone na własnym przypadku.

Jolka, ja po karmieniu obolały sutek smaruję A-pectusem i dużo wietrze pierś. Poza tym pilnuję małego, żeby dobrze chwytał pierś do karmienia.

Podpisuję się obydwoma rękami pod tym, co pisze wszystkozajete. Sprawdzone na własnym przypadku.

Jolka, ja po karmieniu obolały sutek smaruję A-pectusem i dużo wietrze pierś. Poza tym pilnuję małego, żeby dobrze chwytał pierś do karmienia.
Chodzi o to że mi się kanalik zatkał [emoji20] bo na brodawce zrobil sie biały bąbelek :'(

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciepły prysznic/okłady żelowe i masaż tego miejsca w trakcie i przystawianie zaraz po tym, żeby dziecko "przeciągnęło". Żeby Ci się zapalenie nie zrobiło :/
Wymasowalam pod prysznicem. Wysmarowalam olejem kokosowym. Teraz Ewcia cyca i nawet nie boli tak jak wcześniej.
Boję się zapalenia bo wtedy papa kp? [emoji20]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ankuś ja poronilam drugą ciąźe i w trzeciej dostałam luteinę bo na początku plamiłam i do 12tc ją brałam. W czwartej było wszystko ok i nic nie lykalam.

Ania woda z cukrem??? Oszalałaś???? Moja "mądra"pediatra też kazała mi dopajać woda z glukozą ale trzeba mieć własny rozum. Po co dziecku cukier?

Jolka kasuj pierś podczas ciepłej kąpieli
Powinno pomóc.

MamaNS, Paulyna rodzice?

Ostatnia edycja:
reklama
Już wiem co było przyczyną. Źle go przystawialam. Mi było nie wygodnie i jemu. Teraz ciągnie normalnie. Ale butle dalej chce bo te moje mleko jakieś jeszcze chyba za chude skoro pije np przez 2 godz cyca i zaraz znów łapie i chce jeść. Nie wiem.. Jutro przyjdzie położna to porozmawiam z nią.

Do góry