reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Będzie moczyl pieluszki bo pił.. ja bym zdecydowanie odstawila wodę w 100%. Mi mama mówiła że przy piersi woda tylko jak jest upał.. to można troszkę! dać przegotowanej ale aż tyle no co ty.. pierś wystarczy malec się z mleka wystarczająco napoi.. czy ja się mylę i może znowu czegoś nie wiem dziewczyny ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo dobrze mówisz. Zanim z piersi poleci mleko ten pierwszy pokarm jest praktycznie przezroczysty jak woda i on w zupełności zaspokaja pragnienie malucha. Na piersi się nie przepada, bo jak dasz dziecku wodę czy herbatę to zalejesz brzuszek i nie będzie chciało jeść. Przepaja się dzieci karmione mm.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Bardzo dobrze mówisz. Zanim z piersi poleci mleko ten pierwszy pokarm jest praktycznie przezroczysty jak woda i on w zupełności zaspokaja pragnienie malucha. Na piersi się nie przepada, bo jak dasz dziecku wodę czy herbatę to zalejesz brzuszek i nie będzie chciało jeść. Przepaja się dzieci karmione mm.

Tak z ciekawości wpisałam w Google. Ale nawet piszą że po mm niekoniecznie że woda od 6 miesiąca dopiero

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Zapytaj może w temacie na tym forum "ciąża po poronieniu" na pewno dziewczyny bardziej Ci tam pomogą.. 3 mam kciuki żeby wszystko było dobrze

Dziewczyny potrzebuje porady. Nie wiem co robić. Dostałam w końcu ten pokarm. Do tej pory mały mógł siedzieć przy cycu nawet godzinę a jak już mam nawał pokarmu to nie chce ciągnąć i się denerwuje. Pociągnie trzy razy i w ryk. Gdy go uspokoje i znów przystawie to pociągnie parę razy i znów w ryk. Nie nagada się bo ciągle przestaje ciągnąć i muszę mu dawać butelkę. A po butelce super i idzie spać. Nie wiem o co mu chodzi. Położna mówi żeby go oszukiwać i dawać trochę butelki i raptem cyca wsadzić ale jest tak samo jak zawsze że trochę pociągnie i w ryk. Siedze z cycami twardymi i nie wiem co robić.

Tak z ciekawości wpisałam w Google. Ale nawet piszą że po mm niekoniecznie że woda od 6 miesiąca dopiero

Syncia od 1 m.ż.przepajalam, ale maj, upały to i jemu pić się chciało (on był na mm od początku) :) ale łatwo poznać kiedy dziecku chce się tylko pić i od wtedy właśnie wprowadziłam herbatkę.
Drugą ciążę poronilam. Trzecia cała na Luteinie leciała, ale dlatego, że lekarz jakiś brązowy śluz wypatrzyl pod wziernikiem i dlatego zapisał a potem to już do 35 tygodnia ciągnął.
Dziewczyny potrzebuje porady. Nie wiem co robić. Dostałam w końcu ten pokarm. Do tej pory mały mógł siedzieć przy cycu nawet godzinę a jak już mam nawał pokarmu to nie chce ciągnąć i się denerwuje. Pociągnie trzy razy i w ryk. Gdy go uspokoje i znów przystawie to pociągnie parę razy i znów w ryk. Nie nagada się bo ciągle przestaje ciągnąć i muszę mu dawać butelkę. A po butelce super i idzie spać. Nie wiem o co mu chodzi. Położna mówi żeby go oszukiwać i dawać trochę butelki i raptem cyca wsadzić ale jest tak samo jak zawsze że trochę pociągnie i w ryk. Siedze z cycami twardymi i nie wiem co robić.
A spróbuj nakładek. Są silikonowe to może da się oszukać.

moja tak.miala... pszy nawale brodawki byly tak nabrzmiale ze złapac nie mogla i sie denerwowala.. odciagalam troche reka i bylo lepiej

Ale butelkę z czym dajesz z twoim odciagnietym czy mm?

Lekarz powiedział ze mam nu dawać wody przegotowanej ja próbowałam munodstawic butelkę z ta wodę ale to wtedy była chisteria... ta woda to z płaska łyżeczka cukru, tak mi mama powiedziała ze mogę mu raz dziennie jak jest niespokojny dać jedna szklankę, a jedna szklankę to gdzieś tyle ma... gdyby mi lekarz i mama nie powiedzieli to sama bym sie nie odważyła dawać. Teraz właśnie zjadł i poszedł dalej spać.

reklama
Do góry