reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Witam nowe dziewczyny
co do terminu to ja 1szej ciazy mialam na 12 lutego a urodziłam 10 stycznia, czyli miesiac wczesniej z powodu silnej gestozy, teraz tez lekarz mowi, ze bede to miec, mam nadzieje, ze przynajmniej do tego 35-36 tc uda sie donosic
lilija ja mam badania aktualne, bo wszystkie mialam robione do in vitro, normalnie mnie tak przeswietlili na chyba wszystkie choroby swiata :) wiec teraz tylko krew i mocz, chyba ze lekarz znow mi cos wymysli :)
Truskawaaa a co to jest gestoza?
A więc zapłodnienie in vitro? Super, tym bardziej gratuluje!! :)

gosiak_ przy najbliższym spotkaniu . Ogólnie przyjmuje,że około 3 miesiaca

Witam wszystkie nowe marcowe mamy. U nas najbliżsi czyli rodzice i rodzeństwo dowiedzieli się w 5tc.
Co do wizyty to mam prywatnie 9 sierpnia. Na ostatniej wizycie (6t1d) serduszka jeszcze nie widziałam. I zastanawiam się czy iść 26 lipca na NFZ do tego samego lekarza co prywatnie chodze prowadzić ciążę. Na wizytę na nfz zapisałam się prawie 3 miesiące temu bo takie do niego kolejki. A teraz coś czuję że przyczepila się jakaś infekcja( piecze trochę przy robieniu siusiu). Dziewczyny co myślicie iść na tą wizytę na NFZ czy umówić się wcześniej prywatnie?

Lilija gestoza to zatrucie ciazowe, objawia sie wysokim cisnieniem, obrzękami i białkomoczem, jedynym lekarstwem jest rozwiązanie ciazy, inaczej moze sie to bardzo zle skonczyc dla mamy (rzucawka) i dla dziecka (odklejenie łozyska). Tez nie wiedziałam o czyms takim dopóki samej mnie to nie spotkało.
Gosiak my pewnie po nastepnym usg czyli na początku 10 tygodnia, ale tylko rodzicom, reszta rodziny/znajomych gdzies po 12-13 tc, najlepiej po prenatalnych.

lilija mój obecny lekarz stwierdził, że jeśli przyniosę mu wynik z tokso to drugi raz go nie zrobimy ale jeśli nie to zrobimy. Dokładnie nie pamiętam ale zlecił mi morfologie, mocz, igm, cukier.
Powiedz mi jeszcze prenatalne masz na myśli przezierność karkową?

Witam wszystkie nowe marcowe mamy. U nas najbliżsi czyli rodzice i rodzeństwo dowiedzieli się w 5tc.
Co do wizyty to mam prywatnie 9 sierpnia. Na ostatniej wizycie (6t1d) serduszka jeszcze nie widziałam. I zastanawiam się czy iść 26 lipca na NFZ do tego samego lekarza co prywatnie chodze prowadzić ciążę. Na wizytę na nfz zapisałam się prawie 3 miesiące temu bo takie do niego kolejki. A teraz coś czuję że przyczepila się jakaś infekcja( piecze trochę przy robieniu siusiu). Dziewczyny co myślicie iść na tą wizytę na NFZ czy umówić się wcześniej prywatnie?
Pewnie żebym poszła na tą nfz, no chyba że infekcja cie niepokoi

Idź jak najszybciej z tym pieczenie do lekarza, bo to może być infekcja. domowymi sposobami herbatka z żurawiny-ale kup ją w zielarskim, bo sklepowe to są raczej smkowe niż zdrowotne i siusiaj często.

lilija mój obecny lekarz stwierdził, że jeśli przyniosę mu wynik z tokso to drugi raz go nie zrobimy ale jeśli nie to zrobimy. Dokładnie nie pamiętam ale zlecił mi morfologie, mocz, igm, cukier.
Powiedz mi jeszcze prenatalne masz na myśli przezierność karkową?
madziek tak, przeziorność , kość nosową itp. U mnie bedzie to juz 12 tydzień.

reklama
Pewnie żebym poszła na tą nfz, no chyba że infekcja cie niepokoi

Też właśnie tak myślę żeby iść na tą wizytę na NFZ. A później normalnie prywatnie tego 9 sierpnia. Jedna wizyta więcej nie zaszkodzi. Będąc w pierwszej ciąży też raz czy dwa miałam infekcje a więc mnie tak bardzo nie niepokoi.

Do góry