reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja dostałam skierowanie na toksoplazmozę i w pierwszej ciąży i teraz a oby dwie ciąże prowadzę u tego samego lekarza. Gdzieś ostatnio słyszałam że przy każdej ciąży powinno się robić nowa toksoplazmozę. Moim zdaniem powinno robić się też za każdym razem bo to że wtedy wynik był dobry to nie znaczy że teraz jest tak samo. Wiem że to trochę kosztuje (u mnie w laboratorium placilam 85zl 2 lata temu, nie wiem ile teraz). Ogólnie teraz za badania zaplace ok 250zl :(

reklama
Ja dostałam skierowanie na toksoplazmozę i w pierwszej ciąży i teraz a oby dwie ciąże prowadzę u tego samego lekarza. Gdzieś ostatnio słyszałam że przy każdej ciąży powinno się robić nowa toksoplazmozę. Moim zdaniem powinno robić się też za każdym razem bo to że wtedy wynik był dobry to nie znaczy że teraz jest tak samo. Wiem że to trochę kosztuje (u mnie w laboratorium placilam 85zl 2 lata temu, nie wiem ile teraz). Ogólnie teraz za badania zaplace ok 250zl :(
Aga w badaniu toksoplazmozy moga wyjśc 4 mozliwości w zalezności od wyniki przeciwciał igG i igM. Jest tez wynik w którym wychodzi,że przechodziłaś ta chorobe dawno temu, to bezpieczny- niezmienny wynik bez względu na czas.
MoniaKari ale jakie wyszły ci przy tokso przeciwciała igG i igM?

Tak sobie myślę , może by założyc nowe watki np. Inspiracje kulinarne ( nasze i proste przepisy które obecnie wykonujemy, co nam smakuje pomimo mdlości) , wszystko dla mamy i dziecka (czyli nasze zakupy, cos co już znamy i polecamy)
Jak tematy są poukładane zawsze mozemy do nich wrócić ,poczytać ;)
Co o tym myślicie ?? może macie pomysł na jakieś inne tematy?

Witam wszystkie nowe marcowe mamy. U nas najbliżsi czyli rodzice i rodzeństwo dowiedzieli się w 5tc.
Co do wizyty to mam prywatnie 9 sierpnia. Na ostatniej wizycie (6t1d) serduszka jeszcze nie widziałam. I zastanawiam się czy iść 26 lipca na NFZ do tego samego lekarza co prywatnie chodze prowadzić ciążę. Na wizytę na nfz zapisałam się prawie 3 miesiące temu bo takie do niego kolejki. A teraz coś czuję że przyczepila się jakaś infekcja( piecze trochę przy robieniu siusiu). Dziewczyny co myślicie iść na tą wizytę na NFZ czy umówić się wcześniej prywatnie?

Ja tez mialam wczoraj 6w1d i nie bylo serca. I kazal mi powtorzyc bete czy dobrze przyrasta. Ja bym poszla 26.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestesmy po usg, wszystko ok. Kropka 15mm (w czwartek 9,2mm także rośnie skubaniec). Serduszka nie słyszeliśmy tylko widzieliśmy, bo podobno doppler tak wcześnie może uszkodzić zarodek (sic!), dziwne, że w czwartek lekarz bez oporów zbadał.. Wiek się zgadza 7w6d. Termin porodu 28.02/1.03 więc jestem w rozkroku między lutówkami a marcówkami nadal ;) Teraz lunch i jakiś shopping i na 15 wracam do kliniki na wizytę.

MangoWawa cześć! Blisko mamy terminy :)
To masz taki termin jak ja. Ja rowniez jestem rozdarta miedzy lutym a marcem hihihi Mi wczoraj lekarz puszczal bicie serduszka, mysle, ze gdyby to bylo szkodliwe nie zrobil by tego :-(

Do góry