reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Babymamusia :( trzymaj się mocno :*** za chwilę będzie po wszystkim !! nie dają tam oxy żeby przyspieszyć rozwieranie się szyjki? Czyli jednak ból gorszy niz przy najwredniejszej miesiączce :( :( ?

kulkaMM powodzenia na wizycie. Ja dziś też idę sprawdzić jak tam wody i łożysko.

Baby trzymaj sie, oby szybko to sie skończyło...ja czuje jak mały sie przeciąga i coraz cześciej mam twardy brzuch jak kamień, a i śluz jest bardziej gesty ale dalej cały czop nie odszedł...jutro mam wizytę u położnej, zobaczymy co powie...ale teraz coraz gorzej mi sie spi, albo wogole nie śpię,mimo iż oczy ciężkie to nie daje rady zasnąć...poczekam aż mój pójdzie do pracy to wtedy spróbuje jeszcze zasnąć na troszkę aby jak zombie nie wyglądać...

Oj nie straszcie bo jutro dopiero 37 tydzień się zacznie. A wizytę mam w środę. W nocy pobolalo mocno a teraz cisza. Mam nadzieję że jeszcze z dwa tygodnie wytrzymam.

Babymamusia oby szybko był postęp. Kuzynka z bólami i 1,5cm rozwarcia leżała 14 godzin i dopiero wieczorem zdecydowali cc. Powodzenia

Babymamusia :( trzymaj się mocno :*** za chwilę będzie po wszystkim !! nie dają tam oxy żeby przyspieszyć rozwieranie się szyjki? Czyli jednak ból gorszy niz przy najwredniejszej miesiączce :( :( ?

kulkaMM powodzenia na wizycie. Ja dziś też idę sprawdzić jak tam wody i łożysko.

Oksytocyna nie przyspiesza rozwierania szyjki tylko potęguje skurcze, więc w takiej sytuacji niewskazana. Raczej żel prostaglandynowy albo balonik, ale baloników chyba w UK nie stosują.

Oj nie straszcie bo jutro dopiero 37 tydzień się zacznie. A wizytę mam w środę. W nocy pobolalo mocno a teraz cisza. Mam nadzieję że jeszcze z dwa tygodnie wytrzymam.

Babymamusia oby szybko był postęp. Kuzynka z bólami i 1,5cm rozwarcia leżała 14 godzin i dopiero wieczorem zdecydowali cc. Powodzenia

ja do 14.03 chciałabym wytrzymać.. jestem w 36+2 tyg teraz i mam rozgrzebane wszystko i sił brak na ogarnięcie tego :D
tego 14.03 mam ostatnia wizyte u ginekolog, wyjmie mi ten nieszczęsny krążek i niby mam byc przygotowana na wszystko.. ale co ma byc to bedzie :D

A skurcze nie rozwierają szyjki?
Nie zawsze. Babymamusia męczy się już tyle godzin a postępu nie ma.
U mnie też skurcze bardzo powoli powodowały rozwarcie, podkrecili oxy i dopiero wtedy ruszyło ale była opcja, że jednak nie ruszy mimo tego.
Ale meczarnia tyle godzin to masakra jakaś :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja do 14.03 chciałabym wytrzymać.. jestem w 36+2 tyg teraz i mam rozgrzebane wszystko i sił brak na ogarnięcie tego :D
tego 14.03 mam ostatnia wizyte u ginekolog, wyjmie mi ten nieszczęsny krążek i niby mam byc przygotowana na wszystko.. ale co ma byc to bedzie :D
Ja też nie mam siły na nic, a jeszcze musze parę rzeczy ogarnąć. Jak zaczynam coś robić to od razu pot się że mnie leje. Mam nadzieję że jeszcze posiedzi w środku.

Do góry