reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Mama90, Iskierka teraz Wy w kolejce?
Wszystkozajęte a jak u Ciebie? Ty chyba po terminie?
Babymamusia kciuki nadal trzymam!

5 dzień po terminie leci..

Ewciiik nie może nie być znieczuleń, bo to zagwarantowane prawnie. Ale może braknąć wolnego anestezjologa na dyżurze i wtedy teoria z ustawy rozbija się o praktykę. Ale generalnie szpital nie ma prawa powiedzieć "my do porodów nie znieczulamy".

Babymamusia kciuki zaciśnięte :)

Niestey jest tak jak piszesz Wszystkozajete:/ prawnie są, ale w praktyce nie dostanie nikt. Brak anestezjologów lub inne wymówki :/

Aga zabrałaś mi całą radość :p ;) Nie no, wydaje mi się, że w najpóźniej w przyszłym tyg będę już rozpakowana :) trzeba mysleć pozytywnie :p

To ja od tygodnia mam rozwarcie na 1 cm ale w ciągu dnia pare razy na dzień mam tak twardy brzuch jak kamień...do tego brzuch mi tak ciągnie ze szok...ale mam nadzieje ze na dniach mały sie urodzi...zobaczymy co mi jutro położna powie....ale mam przeczucie ze w tym tygodniu mały sie pojawi

Ja dostalam Nalpain ( odpowiednik dolarganu) i to usmiezylo bol miedzy skurczami a skurcze czulam tak samo albo bardzo podobnie...

Bardzo bym chciala napisac ze juz jestem po.. niestety.. wczoraj przyjelam zastrzyk znieczulajacy patedyne. (Dziecko moze byc ospale po porodzie i wolniej zalapac karmienie.. zostalam z gory o tym poinformowana) ale juz bylam w takim stanie ze chyba wszystko bym wziela ..[emoji57] Zostawili mnie na obserwacji.. noc przespalam z przerwami.

Dzis od rana skurcze.. co 5-7min. Jak chodzilam co 2-3min. Dziecko jest ulozone glowka do dolu ale nie w kanale rodnym dlatego malo mi naciska.

Podali mi znowu codeine, zrobili masaz (znowu krwawie) i mialam wybor: zostaje na patologii gdzie E moze ze mna byc do 10. Albo wracam do domu i czekam co sie stanie. Wybralam powot do domu gdyz jedyne co pocieszajace mi powiedzieli ze dziecko i ja jestesmy zdrowi dlatego nie moga mi nic zrobic a moge zostac jezeli tak bym czula sie bardziej bezpieczna.. Nie ma zadnego zagrozenia.

Tylko ze tak czeste skurcze bez znieczulenia juz 48h to by chyba konia nawet powalily..[emoji30]

Dziewczyny wam kiedy wody odeszły? Mialyscie już jakieś rozwarcie ? Czy wcześniej czy później? Czy pierw skurcze a później wody.. jak to jest ?

Ej i jakieś sposoby na oczyszczenie ? Kupki nie mogę zrobić eh [emoji24][emoji24]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry