reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Całkiem mnie nie rozłożyło ale czuję się jakbym maraton przebiegła..nie mam siły na nic a na dodatek jutro muszę uszykować młodszej córce urodziny.. Jakoś muszę się ogarnąć i wziąść się do roboty.. Poza tym czop mi odchodzi właściwie nie wiem czy cały nie odszedł (nie wiem ile go jest ilościowo):p.. Mam nadzieje że nie urodze wcześniej niż w niedziele :)

reklama
Ja tez mam takie dni ze raz doslownie umieram i nic nie mam sily zrobic a nastepny dzien moge "biegac,skakac".

Dzis sobie kupilam pilke do cwiczen, mam pytanie do posiadaczek czy wasza tez po napompowaniu byla dosc twarda? Raczej te pilki kojarze ze sa mieciutkie.

Dziewczyny powiedzcie mi czy przed zbliżającym sie porodem maleństwo jest bardzo aktywne czy raczej leniwe...bo mój mały owszem rusza sie wierci ale w porównaniu z przedwczoraj to jest dosyć spokojny...i nie wiem czy nie powinno mnie to zmartwić...w dodatku nie wiem czy cały czop mi odszedł bo miałam wtedy brązowe na wkładce ale bez śluzu...za to od wczoraj mam strasznie dużo śluzu i dosyć gesty i żółtawego koloru...co mi doradzacie???poczekac aż mały sam postanowi przyjść, czy próbować mu pomoc wcześniej???

Cześć dziewczyny :)

U nas dalej bez zmian. Nie rodzę :D Dziś skończone pełne 37 tygodni. Wczoraj mnie trochę czyściło... a do tego od 3 dni miałam mdłości. W nocy były skurcze, ale minęło po prysznicu.
Dzisiejsza noc przespana w pełni, refluks mi odpuścił, jeju cudownie tak spać, bez budzenia się z tą piekącą rurą i uczuciem, że zaraz się zwymiotuje...

Miłego dnia Wam życzę :*

Dziewczyny powiedzcie mi czy przed zbliżającym sie porodem maleństwo jest bardzo aktywne czy raczej leniwe...bo mój mały owszem rusza sie wierci ale w porównaniu z przedwczoraj to jest dosyć spokojny...i nie wiem czy nie powinno mnie to zmartwić...w dodatku nie wiem czy cały czop mi odszedł bo miałam wtedy brązowe na wkładce ale bez śluzu...za to od wczoraj mam strasznie dużo śluzu i dosyć gesty i żółtawego koloru...co mi doradzacie???poczekac aż mały sam postanowi przyjść, czy próbować mu pomoc wcześniej???

Ania ogólnie pod sam koniec ciązy dziecko już mniej się rusza bo zwyczajnie nie ma miejsca, poza tym ustawia się do porodu. Jestes juz w terminie także nie wiem, może posprzątaj sobie trochę chatę, przygotuj jakieś obiady do zamrożenia na czas po porodzie...zajmij się czymś pożytecznym :p
Może ruch zmobilizuje Małego. Jak widzisz i czujesz, że się rusza to pewnie wszystko z nim w porządku, a jak się martwisz to dzwoń do położnej.

Aha to czyli pewnie taka ma być ta piłka.

O właśnie mi refluks też minął, czasami jak za dużo zjem i się połże to lekką zgagę mam. W końcu mogę coś słodkiego zjeść i nie wypala mi przełyku :) mdłości też mam i wrócił mi ból głowy. Moje dziecię rusza się w dzień dość mało na wieczór jak idę spać wierci dziurę miedzy nogami :p Ale już od miesiąca spadła mu aktywność o 80% a ostatnio to robi sie leniuch i tylko więcej na wieczór sie porusza. Zdecydowanie ma już mało miejsca.

A i najczęściej to wiem że tam jest po jego czkawce :p

Kurcze dziewczyny jak pisałam wcześniej chyba odszedł mi rano czop a przynajmniej część a teraz wyleciało sporo brązowego śluzu a wcześniej był ten sam tyle że mleczny.. Miał tak ktoś? Myślicie że to przez rozwarcie?

reklama
Oj ja bym chciała żeby on minął na dobre, ale zobaczymy... jeszcze do porodu trochę czasu mamy, bo jako pierworódka to pewnie za szybko nie urodzę ;)

Moja mała rozciąga się w brzuszku dosyć często, no i naciska na pęcherz, aż mnie mocno piecze :/ No, ale już bliżej niż dalej :p

Piłkę i ja mam, zaczynam intensywniej na niej ćwiczyć i podskakiwać :D

Do góry