reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny, ratunku. Co na zatoki w ciąży? Zapchały mi się wszystkie, i te czołowe, i te szczękowe, boli głowa, bolą zęby, uszy się pozatykały, umieram :(
Hmm.. moja mama zawsze plucze nos sola fizjologiczna lub poprostu woda z solą i robi ciepłe kompresy na twarz (jakąś torebke z herbatki albo po prostu ciepła woda i ręcznik ).
Rodzice moi sa starej daty wiec u nas w domu domowe sposoby zazwyczaj. Ja nigdy nie miałam zatok to nie wiem czy działa.
Kuruj się![emoji8]

reklama
Hej dziewczyny:) ja oczywiście pewnie jakiegos paczka wsunę i tez tak dziwnie tyje, ze na początku niewiele i długo po mnie nie było widać i pózniej skok i stoi waga póki co bo nawet dzisiaj na niej byłam. Stwierdziłam ze już mi wszystko jedno :p
Brzuch mam dość duży lekarz stwierdził ze dość dużo wod płodowych mam wiec trochu sie uspokoiłam.

Cos kiepska noc mialam...ja nie wiem,koszmar za koszmarem...obudziłam sie jeszcze bardziej zmęczona niż nim sie kładłam...a muszę dziś załatwić ta sprawę z położna bo to juz tylko 8 dni zostało do mojego terminu porodu...

Ach to juz ten czwartek?! Ja wczoraj zjadlam paczka :D kurcze mam taka okragla buzie teraz... w sumie przytylam 10.5kg jem raczej normalnie moze ciut czesciej mam ochote na slodkie ale za to duzo mniej sie ruszam i pewnie dlatego te okrągłosci..
Ciekawe ile kg strace zaraz po porodzie :) musze wrocic do moich jeansow sprzed ciazy bo sa prawie nowe a troche kosztowaly! Wiec musze! ;)
Ja 3 tygodnie temu kupiłam boskie spodnie XS i planuję założyć je na Wielkanoc :D:D
U mnie +14 i niestety kolejny rozstęp w okolicy pępka zaczyna mi się pojawiać ;(
W nocy ledwie do wc dochodziłam, tak mnie krocze bolało po wczorajszym przeforsowaniu, za to dzisiaj zamierzam robić NIC ;) Lenistwo cały dzień :)

Dzien dobry :) mmm tłusty czwartek ja bym sie chetnie objadała ale cokolwiek słodkiego zjem to mam taka zgage... Ze pewnie jednego zjem i bede miala dosc. Wczoraj z synkiem na wieczór zjedliśmy lody waniliowe z karmelem ciastkami oreo i bita śmietana, to mialam taka masakre w przełyku ze myślałam ze zwróce wszystko.

Ale brzuch mi sie chyba obnizyl bo nie mam az takiego problemu z oddychaniem i jedzeniem.

Ktoras pytala jak sie goi naciecie a jak pekniecie. Z wlanego doświadczenia nacięcie mi się super zagoiło. Mialam 5 szwow. Najgorszy był pierwszy tydzień jak te szwy ciągneły, a jak juz mi zdjeli to bylo ok. Nie mam rzadnych problemów przez to naciecie a blizna jest mało widoczna. Moja koleżanka co rodziła w zeszlym roku nie byla nacinana dziecko z tych mniejszych ale pekla i niestety nie za bardzo jej sie to zagoiło, ma problem do dzis ze skora tam w srodku, jak to opisuje jakas tam dziurkę ma. Ale mysle ze to roznie bywa i tez zalezy od lekarza jak zaszyje to naciecie.

Dziewczyny, ratunku. Co na zatoki w ciąży? Zapchały mi się wszystkie, i te czołowe, i te szczękowe, boli głowa, bolą zęby, uszy się pozatykały, umieram :(
Ja polecam nagrzewanie- moim zdaniem najlepsza metoda. Dodatkowo płukanie wodą z solą ( mòj mąż stosuje i szybko mi przechodzi, ja nie dałabym rady). Kuruj się!

Mama_90 a jak sobie radzisz że zgaga ?

Ja zaczęłam mieć jakby reflux delikatnie i codziennie pilam herbatkę z imbirem teraz lenistwo to kupiłam gotowa imbirowa i też kontynuuje picie. I zero zgagi. Wiec polecam jakby co.[emoji108]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi i ciężko mi stwierdzić jakie to uczucie. Ostatnio wieczorem coś takiego dziwnego czułam w przełyku, ale niezbyt uciążliwe. A po za tym praktycznie całą ciąże też dodaje do herbaty imbir, także jeśli to ma jakiś wpływ na zgage to może dlatego nie mam;)

reklama
Do góry