reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Wrzuce to drugie jeszcze raz bo mi sie no nie otwiera.sory za jakosc fot ale dalej nie mam swojego tel i nie wiem co mam z.nim zrobic....mam2opcje a P jest niepomocny...i dalej chodze ze zlomem...
20170128_121237.jpeg
20170128_121254.jpeg
20170128_121336.jpeg
20170128_121359.jpeg

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Załączniki

• 20170128_121237.jpeg
    20170128_121237.jpeg
    42,1 KB · Wyświetleń: 410
  • 20170128_121254.jpeg
    20170128_121254.jpeg
    43,4 KB · Wyświetleń: 410
  • 20170128_121336.jpeg
    20170128_121336.jpeg
    42,1 KB · Wyświetleń: 407
  • 20170128_121359.jpeg
    20170128_121359.jpeg
    32,2 KB · Wyświetleń: 399
reklama
a istnieje jakis harmonogram gdzie jest napisane kiedy i do jakiego lekarza udac sie po porodzie ze sobą i maluszkiem?

Teoretycznie pierwsza wizyta w ciągu dwóch tygodni ale to lekarz powinien na domową przyjść, ale nie w każdej poradni tak jest. Po porodzie dzwonisz do swojej poradni i Ci powiedzą czy i kiedy macie się stawić, albo kiedy wizyta domowa i podczas tej pierwszej dowiesz się o kolejnych.

Witam wszystkie mamusie
Byłam dzisiaj na spotkaniu z położna i już piszę co się dowiedziałam.

Dziewczyny jaki macie sposob na obtarcie krocza? Probowalam robic ten masaz by nie byc nacinana i skora w tym miejscu jest podrazniona (bardziej szorstka) i zaczelo swedziec (wejscie do pochwy i wargi tez) :(
Położna zdecydowanie odradziła masaż krocza mówiąc ,że raz może wystąpić uczulenie. Przyjeżdżają pacjentki z wysypką, zaczerwienieniem i jest problem, a dwa kiedy przez miesiąc się tam rozciągamy to rozciągnięte możemy zostać. Poleciła mi kupić Oeparol (olej z wiesiołka) i zacząć brać od końca 36 tygodnia 3x 2kaps. Poczytałam w necie i dziewczyny faktycznie polecają.
Powiedziała, że do pupy Linomag i przy każdej zmianie pieluszki smarować i kikut Octaniseptem psiknąć też przy każdej zmianie pieluchy.

Po za tym ta wizyta uświadomiła mi, że TO już niedługo, że następnym razem zobaczę tę kobietę prawdopodobnie przy porodzie, że dość długi czas spędzi z głową między moimi nogami i przeraził mnie ten fakt, zaczynam się trochę bać;)

Edit: Dodała, że najlepszym masażem jest seks i sperma również dobrze i naturalnie nawilża w środku.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie
Byłam dzisiaj na spotkaniu z położna i już piszę co się dowiedziałam.

Położna zdecydowanie odradziła masaż krocza mówiąc ,że raz może wystąpić uczulenie. Przyjeżdżają pacjentki z wysypką, zaczerwienieniem i jest problem, a dwa kiedy przez miesiąc się tam rozciągamy to rozciągnięte możemy zostać. Poleciła mi kupić Oeparol (olej z wiesiołka) i zacząć brać od końca 36 tygodnia 3x 2kaps. Poczytałam w necie i dziewczyny faktycznie polecają.
Powiedziała, że do pupy Linomag i przy każdej zmianie pieluszki smarować i kikut Octaniseptem psiknąć też przy każdej zmianie pieluchy.

Po za tym ta wizyta uświadomiła mi, że TO już niedługo, że następnym razem zobaczę tę kobietę prawdopodobnie przy porodzie, że dość długi czas spędzi z głową między moimi nogami i przeraził mnie ten fakt, zaczynam się trochę bać;)
do mnie tez nie dociera ze to juz tak blisko..

A do czego ten olej?

Polozna tez tam zaglada???
Olejek z wiesiołka zażywany w kapsułach pozytywnie wpływa na ciążę i poród, a także płód. Wiesiołek ma działanie wyzwalające, jeśli chodzi o produkcję hormonów płciowych. Wpływa także na produkcję śluzu szyjkowego płodnego. Może być stosowany przez kobiety wspomagająco, kiedy próbują zajść w ciążę lub przy kłopotach z jej utrzymaniem. Może także skutecznie pomóc w przyspieszeniu porodu, gdyż wyraźnie poprawia ukrwienie śluzówki macicy. Badania naukowe dowiodły, że spożywanie oleju z wiesiołka podczas ciąży wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu dziecka już w okresie płodowym, a także na ogólny rozwój dziecka. Olejek z wiesiołka zawiera kwas gamma-linolenowy i kwasy z grupy omega (omega 3, omega 6 i omega 9). Działanie olejku z wiesiołka wpływa też na produkcję prostaglandyn. Substancje te w czasie porodu przyspieszają rozwieranie szyjki macicy, a przez to zdecydowanie skracają pierwszy okres porodu.

Widziałam, że dziewczyny, pisały, że biorąc go nie były nacinane, chociaż wiadomo, że pewności nie ma czy to zasługa tego oleju.
U mnie w szpitalu, jeśli poród przebiega prawidłowo to lekarza w ogóle nie zobaczę i jedyną osobą przy porodzie będzie położna.

Poczytam o tym oleju z wiesiolka :)
Uwazajcie dziewczyny z tym masazem krocza, chcialam dobrze a teraz mam problem... dr odpisal mi ze moge 2x dziennie uzywac krem clotrimazolum.

Wg mnie nie potrzebny jest nam harmonogram kiedy do jakiego lekarza isc po porodzie. Przeciez zlozylyscie juz deklaracje u poloznych prawda? Ona przyjdzie zaraz po porodzie do domu i przystko powie...

reklama
Poczytam o tym oleju z wiesiolka :)
Uwazajcie dziewczyny z tym masazem krocza, chcialam dobrze a teraz mam problem... dr odpisal mi ze moge 2x dziennie uzywac krem clotrimazolum.

Wg mnie nie potrzebny jest nam harmonogram kiedy do jakiego lekarza isc po porodzie. Przeciez zlozylyscie juz deklaracje u poloznych prawda? Ona przyjdzie zaraz po porodzie do domu i przystko powie...
ee ja nie skladalam deklaracji?:p

Do góry