reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja z córeczka byłam na wizycie w 33 tc szyjka była miękka a w 37 miałam rozwarcie 1,5 chodziłam tak blisko 3 tyg bo urodziłam równo w terminie.

Dziewczyny czy wszystkie wasze maluchy sa głowa do dołu ?
Ma któraś po 30 tc malucha z główka do gory ? Moj sie odwrócił nie wiem kiedy jest duży i martwię sie ze nie odwróci do porodu. Wizja cesarki mnie przeraża maksymalnie !!!
Ja jestem w 32tc i mała jest główka do dołu.

reklama
Aga mam takie uczucie od tygodnia.

Kleinekatia dobrze wiedzieć, to może szybciej pójdzie tylko oby jak najbliżej terminu :)

kulkaMM słyszałam, że do 36 tyg ma czas, żeby się obrócić ale nie wiem czy to prawda..
Moja już od 27 tyg jest główką w dół. Dzisiaj też była.

Ja 6 lutego tez mam usg ale u mnie to będzie 36 tydz i 4 dni wiec muszę juz być gotowa w razie czego torbę juz spakowałem dziś ale właśnie sie uświadomiłam ze muszę dokupić jeszcze 3 pieluchy body i pajacyki ale rozmiarów newborn bo 0-3 to mam a są za duże to samo z bodami...

Moja córcia cały czas była główka w dół mały do 27 tc tez. Na wizycie w 30 tc niespodzianka zamiast głowy widzę nogi ;) dr mowi ze jesscze jest czas i pewnie ma racje No ale ja za duzo wód nie mam Afi u mnie chyba 12 przy normie 10-20. I do tego klocek 1850 g martwię sie ze tak zostanie i do tego bedzie bardzo duży a wizja cesarki przyprawia mnie o dreszcze. Na razie staram sie nie nakręcać bo będę sie denerwować a sie okaze ze zupełnie niepotrzebnie ale jednak z tylu głowy ciagle o tym myśle. Byle do 16.02.
U mnie z wyprawki zostały mi butelki pieluchy i chyba wszystko.

reklama
U mnie P rano piesy zabiera.przed ciaza mielismy umowione jak wychodzimy rano i wieczorem a popoludniu kto dam radę bo to 4pietro i nikomu sie nie chcialo(pozniej juz tylko on rano lazil tak jakos od 2trym) ale teraz mamy ogrod więc zaden problem z nimi wyjsc.teraz jak rano je bierze to sciaga pokrowiec z auta za ten czas a one sb chodza i pozniej tylko za nimi posprzata i wpuszcza.

Asmag fotre zazywam tez od dawna.szyjka caly czas długa i zamknieta.

Moje dziecie bylo ponad10tyg glowa w dol a teraz nagle tylek na dole w 30+0.tez cesarki nie chce ale podobno jest czas jeszcze.polozna pow ze do 37tc jest czas a sa przypadki ze dziecie sie w 39odwraca.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Do góry