reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja z córeczka byłam na wizycie w 33 tc szyjka była miękka a w 37 miałam rozwarcie 1,5 chodziłam tak blisko 3 tyg bo urodziłam równo w terminie.

Dziewczyny czy wszystkie wasze maluchy sa głowa do dołu ?
Ma któraś po 30 tc malucha z główka do gory ? Moj sie odwrócił nie wiem kiedy jest duży i martwię sie ze nie odwróci do porodu. Wizja cesarki mnie przeraża maksymalnie !!!
Ja jestem w 32tc i mała jest główka do dołu.

reklama
Aga mam takie uczucie od tygodnia.

Kleinekatia dobrze wiedzieć, to może szybciej pójdzie tylko oby jak najbliżej terminu :)

kulkaMM słyszałam, że do 36 tyg ma czas, żeby się obrócić ale nie wiem czy to prawda..
Moja już od 27 tyg jest główką w dół. Dzisiaj też była.

Ja 6 lutego tez mam usg ale u mnie to będzie 36 tydz i 4 dni wiec muszę juz być gotowa w razie czego torbę juz spakowałem dziś ale właśnie sie uświadomiłam ze muszę dokupić jeszcze 3 pieluchy body i pajacyki ale rozmiarów newborn bo 0-3 to mam a są za duże to samo z bodami...

Moja córcia cały czas była główka w dół mały do 27 tc tez. Na wizycie w 30 tc niespodzianka zamiast głowy widzę nogi ;) dr mowi ze jesscze jest czas i pewnie ma racje No ale ja za duzo wód nie mam Afi u mnie chyba 12 przy normie 10-20. I do tego klocek 1850 g martwię sie ze tak zostanie i do tego bedzie bardzo duży a wizja cesarki przyprawia mnie o dreszcze. Na razie staram sie nie nakręcać bo będę sie denerwować a sie okaze ze zupełnie niepotrzebnie ale jednak z tylu głowy ciagle o tym myśle. Byle do 16.02.
U mnie z wyprawki zostały mi butelki pieluchy i chyba wszystko.

reklama
U mnie P rano piesy zabiera.przed ciaza mielismy umowione jak wychodzimy rano i wieczorem a popoludniu kto dam radę bo to 4pietro i nikomu sie nie chcialo(pozniej juz tylko on rano lazil tak jakos od 2trym) ale teraz mamy ogrod więc zaden problem z nimi wyjsc.teraz jak rano je bierze to sciaga pokrowiec z auta za ten czas a one sb chodza i pozniej tylko za nimi posprzata i wpuszcza.

Asmag fotre zazywam tez od dawna.szyjka caly czas długa i zamknieta.

Moje dziecie bylo ponad10tyg glowa w dol a teraz nagle tylek na dole w 30+0.tez cesarki nie chce ale podobno jest czas jeszcze.polozna pow ze do 37tc jest czas a sa przypadki ze dziecie sie w 39odwraca.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Do góry