reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Hej dziewczyny. Miałam dziś wizytę na NZF. Samo badanie. Pisałam kiedyś, że ostatnio mam takie dziwne uczucie wbijania szpilek w szyjkę...okazuje się, że zrobiła się miękka. Piszę, jakby któraś tak miała i się zastanawiała co się dzieje.

Mam brać doraźnie Nospę i codziennie Asmag forte. Dr powiedział, że jeszcze 3 tyg i później już można rodzić. Oczywiście najlepiej doczekac do terminu, ale za 3 tyg już będzie bezpiecznie dla dziecka...
Teraz to do mnie dotarło, że już tak mało czasu zostało! W tygodniu spakuję torbę :p

Hej dziewczyny. Miałam dziś wizytę na NZF. Samo badanie. Pisałam kiedyś, że ostatnio mam takie dziwne uczucie wbijania szpilek w szyjkę...okazuje się, że zrobiła się miękka. Piszę, jakby któraś tak miała i się zastanawiała co się dzieje.

Mam brać doraźnie Nospę i codziennie Asmag forte. Dr powiedział, że jeszcze 3 tyg i później już można rodzić. Oczywiście najlepiej doczekac do terminu, ale za 3 tyg już będzie bezpiecznie dla dziecka...
Teraz to do mnie dotarło, że już tak mało czasu zostało! W tygodniu spakuję torbę :p
a czesto tak mialas?

Hej :)

A czemu miałabyś rodzić gdzie indziej?
w zależności co wyjdzie z cukrzycą, wyślą mnie do szpitala 3stopnia, żeby bezpieczniej było

No mąż ogarnie dokumenty do pracy, ale może uda mi się z kadrową dogadać, żeby jak najmniej zachodu dla nas było ;)

Ja dzisiaj uzupełniałam rzęski, poza tym refluks nie rozpieszcza. Mnie czasami coś zaszczypie na dole, ale szyja ostatnio była dalej twarda, chyba po prostu mała mnie tam solidnie kopie :)

Miękka szyjka pod koniec ciazy to plus. U mnie skonczony 34tc i dr powiedzial ze to dobrze (mam 1 cm rozwarcia) bo jak zaczyna sie porod a szyjka twarda to najpierw musza sie natrudzic by ją zmiękczyć...

Miękka szyjka pod koniec ciazy to plus. U mnie skonczony 34tc i dr powiedzial ze to dobrze (mam 1 cm rozwarcia) bo jak zaczyna sie porod a szyjka twarda to najpierw musza sie natrudzic by ją zmiękczyć...
Przy pierwszym porodzie miałam twarda szyjkę. Rozwarcie szło a szyjka twarda jak cholera :/

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z córeczka byłam na wizycie w 33 tc szyjka była miękka a w 37 miałam rozwarcie 1,5 chodziłam tak blisko 3 tyg bo urodziłam równo w terminie.

Dziewczyny czy wszystkie wasze maluchy sa głowa do dołu ?
Ma któraś po 30 tc malucha z główka do gory ? Moj sie odwrócił nie wiem kiedy jest duży i martwię sie ze nie odwróci do porodu. Wizja cesarki mnie przeraża maksymalnie !!!

reklama
Do góry