reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Całe szczęście nie mam problemów z infekcjami intymnymi. Może dlatego że raz na tydzień zapodaję sobie lactovaginal.
Ale wiem że niektóre kobiety mają skłonności. Powinno się unikać kąpieli w wannie, na basenach.

Jestem po wizycie. Jasiu ma ok 1500g, ułożony główkowo, ilość wód ok, przepływy pępowinowe ok, szyjka dalej 3,8cm. Więc jest git. Wczoraj w badaniu moczu wyszła mi glukoza. Gin się kazał nie martwić bo test obciążenia wyszedł idealnie. I wczorajszy wynik to najprawdopodobniej efekt podjadania słodkości w czasie świąt. Ale na następną wizytę mam powtórzyć mocz oczywiście i zrobić badanie HbA1c. No i wizyta za 2 tygodnie bo za 3 u nas są już ferie.

reklama
Witam sie z rana :)
Ja na szczęście nie mam infekcji, ale niektóre kobiety często je łapią niestety:/ moja koleżanka która nie jest w ciąży to non stop coś. A w ciąży wiadomo wszystko do góry nogami :p ale już nam nie dużo zostało :D

Dzień dobry :) Ja również cieszę się, że nie mam infekcji. Najczęściej dopadała mnie po kuracji antybiotykowej mimo stosowania probiotyku itp.

nuluska
no to super, że z synkiem wszystko dobrze :)
nasza wizyta dopiero 13 stycznia, ja już jestem ciekawa wagi młodej :D

O Paulyna to widze ze razem wizytujemy:) Twoja jest kilka dni starsza to zobaczymy jak waza:) czy moja coś po świętach przypakowala :p
Okulistę mam na 3 stycznia niestety prywatnie. Z NFZ termin na sierpień.

Całe szczęście nie mam problemów z infekcjami intymnymi. Może dlatego że raz na tydzień zapodaję sobie lactovaginal.
Ale wiem że niektóre kobiety mają skłonności. Powinno się unikać kąpieli w wannie, na basenach.

Jestem po wizycie. Jasiu ma ok 1500g, ułożony główkowo, ilość wód ok, przepływy pępowinowe ok, szyjka dalej 3,8cm. Więc jest git. Wczoraj w badaniu moczu wyszła mi glukoza. Gin się kazał nie martwić bo test obciążenia wyszedł idealnie. I wczorajszy wynik to najprawdopodobniej efekt podjadania słodkości w czasie świąt. Ale na następną wizytę mam powtórzyć mocz oczywiście i zrobić badanie HbA1c. No i wizyta za 2 tygodnie bo za 3 u nas są już ferie.

Super ! Duży chłopak :) My mamy usg 9 stycznia. Będzie to 30 tydz 5 dzień, ciekawe ile Malutka będzie ważyć :) Już teraz jest mi naprawdę ciężko, brzuch zrobił się wielki, a wieczorem to masakra - odbijanie, ucisk w dole brzucha, wzdęcie eh :(

O Paulyna to widze ze razem wizytujemy:) Twoja jest kilka dni starsza to zobaczymy jak waza:) czy moja coś po świętach przypakowala :p
Okulistę mam na 3 stycznia niestety prywatnie. Z NFZ termin na sierpień.
moja w 26+0 ważyła już kilogram, z usg niby tydzień starsza z pomiarów :)
Masakra z terminem wizyty! Ja zapomniałam się zapisać we wtorek :/ ech ta pamięć w ciąży...

reklama
Do góry