reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Całe szczęście nie mam problemów z infekcjami intymnymi. Może dlatego że raz na tydzień zapodaję sobie lactovaginal.
Ale wiem że niektóre kobiety mają skłonności. Powinno się unikać kąpieli w wannie, na basenach.

Jestem po wizycie. Jasiu ma ok 1500g, ułożony główkowo, ilość wód ok, przepływy pępowinowe ok, szyjka dalej 3,8cm. Więc jest git. Wczoraj w badaniu moczu wyszła mi glukoza. Gin się kazał nie martwić bo test obciążenia wyszedł idealnie. I wczorajszy wynik to najprawdopodobniej efekt podjadania słodkości w czasie świąt. Ale na następną wizytę mam powtórzyć mocz oczywiście i zrobić badanie HbA1c. No i wizyta za 2 tygodnie bo za 3 u nas są już ferie.

reklama
Witam sie z rana :)
Ja na szczęście nie mam infekcji, ale niektóre kobiety często je łapią niestety:/ moja koleżanka która nie jest w ciąży to non stop coś. A w ciąży wiadomo wszystko do góry nogami :p ale już nam nie dużo zostało :D

Dzień dobry :) Ja również cieszę się, że nie mam infekcji. Najczęściej dopadała mnie po kuracji antybiotykowej mimo stosowania probiotyku itp.

nuluska
no to super, że z synkiem wszystko dobrze :)
nasza wizyta dopiero 13 stycznia, ja już jestem ciekawa wagi młodej :D

O Paulyna to widze ze razem wizytujemy:) Twoja jest kilka dni starsza to zobaczymy jak waza:) czy moja coś po świętach przypakowala :p
Okulistę mam na 3 stycznia niestety prywatnie. Z NFZ termin na sierpień.

Całe szczęście nie mam problemów z infekcjami intymnymi. Może dlatego że raz na tydzień zapodaję sobie lactovaginal.
Ale wiem że niektóre kobiety mają skłonności. Powinno się unikać kąpieli w wannie, na basenach.

Jestem po wizycie. Jasiu ma ok 1500g, ułożony główkowo, ilość wód ok, przepływy pępowinowe ok, szyjka dalej 3,8cm. Więc jest git. Wczoraj w badaniu moczu wyszła mi glukoza. Gin się kazał nie martwić bo test obciążenia wyszedł idealnie. I wczorajszy wynik to najprawdopodobniej efekt podjadania słodkości w czasie świąt. Ale na następną wizytę mam powtórzyć mocz oczywiście i zrobić badanie HbA1c. No i wizyta za 2 tygodnie bo za 3 u nas są już ferie.

Super ! Duży chłopak :) My mamy usg 9 stycznia. Będzie to 30 tydz 5 dzień, ciekawe ile Malutka będzie ważyć :) Już teraz jest mi naprawdę ciężko, brzuch zrobił się wielki, a wieczorem to masakra - odbijanie, ucisk w dole brzucha, wzdęcie eh :(

O Paulyna to widze ze razem wizytujemy:) Twoja jest kilka dni starsza to zobaczymy jak waza:) czy moja coś po świętach przypakowala :p
Okulistę mam na 3 stycznia niestety prywatnie. Z NFZ termin na sierpień.
moja w 26+0 ważyła już kilogram, z usg niby tydzień starsza z pomiarów :)
Masakra z terminem wizyty! Ja zapomniałam się zapisać we wtorek :/ ech ta pamięć w ciąży...

reklama
Do góry