moja bratowa zmieniała w 7 miesiącu lekarza prowadzącego, nie było z tym problemu, chodziła prywatnie co prawdaCzy któraś z was zmieniała już może lekarza prowadzącego?
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
kama8-)
Zaangażowana w BB
Ja też cały czas chodzę prywatnie. A nie miała potem problemu z wystawieniem zaswiadczenia od kiedy miała prowadzoną ciążę?moja bratowa zmieniała w 7 miesiącu lekarza prowadzącego, nie było z tym problemu, chodziła prywatnie co prawda
wszystkozajete
Moderatorka
Kama przecież kartę ciąży tą samą będziesz miała, więc nie powinno być problemu.
Nie było żadnych problemówJa też cały czas chodzę prywatnie. A nie miała potem problemu z wystawieniem zaswiadczenia od kiedy miała prowadzoną ciążę?
Ania020317
Fanka BB :)
Mam do was dziewczyny pytanie...jak często maluszek powinien sie ruszać w ciągu dnia aby nie było powodów do niepokoju dodam ze chodzi o 28 tydz ciąży czy maleństwo powinno być cały dzień aktywne czy w godzinach wieczornych i nocnych...
Jolka112
Mam do was dziewczyny pytanie...jak często maluszek powinien sie ruszać w ciągu dnia aby nie było powodów do niepokoju dodam ze chodzi o 28 tydz ciąży czy maleństwo powinno być cały dzień aktywne czy w godzinach wieczornych i nocnych...
U mnie 26 tydzien + 1 dzien. Mała bardzo aktywna rano i wieczorem. W ciągu dnia odezwie się od czasu do czasu. A co jest? Nie czujesz ruchów?
magdaryska
Zaciekawiona BB
Ruchy nasilają się jak Ty lezysz, siedzisz... powinno ich być wtedy koło 10/ godzinę ale w ciągu dnia może się to zmieniać będzie ich więcej lub mniej w zależności od pory aktywności dziecka
apricot
Zaangażowana w BB
I od jego humoru też to trochę zależyw ciągu dnia może się to zmieniać będzie ich więcej lub mniej w zależności od pory aktywności dziecka
Mój maluch czasem robi sobie z brzucha trampolinę, albo ćwiczy start do sprintu, czasem poboksuje, a czasami ledwo co posmyra. I nie ma na to żadnej reguły, czy zasady.
Aczkolwiek, tak jak Jolka112 pisze, najczęściej naszego też można przyłapać na największej aktywności rano i wieczorem.
Poza tym gdzieś czytałam, że maluszki, tak jak my, mają również swoje upodobania co do pory i natężenia aktywności. Ponadto przesypiaja ok. 15 godzin, a resztę poświęcają na ćwiczenia.
reklama
Ania020317
Odczuwam ruchy ale z rana jak wstanę to jedynie widzę i czuje jak zmienia pozycje w ciągu dnia kilka razy, wieczorem jest bardziej aktywny ale nie zawsze dlatego zastanawiam sie czy jest to normalne bo położna mówiła ze jakby za bardzo nie był ruchliwy to mam od razu zgłaszać a nie wiem jaka według nich jest norma...wiadomo bardziej sie rusza jak leżę...