reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ale szalejecie z tymi zakupami :p to jeszcze 3 miechyyy przecież :p ja odkładam kaskę :) w styczniu coś kupię, bo już trzeba będzie. Na razie mam dystans i czasem wydaje mi się, że to jakiś żart z tą ciążą :D
no ja nie wiem w jakim stanie będę w lutym z moją przepukliną, nie chcę tak czekać :/

A mogłabyś mi napisać jak wyglada to zakładanie pessera ? Boli ? Czuć go? [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie będę Cię straszyć bo nie ma czym ;) mnie dziewczyny tak nastraszyły że nie chciałam nóg przed moją gin rozłożyc :d

Ogólnie to wskakujesz na fotel, nóżki na tych podparciach, pupa niżej - jak na standardowym badaniu.
I tu sie przerazilam bo zobaczyłam ogromny gumowy krążek.. ale dr mnie uspokoiła i wzięła się za prace :p zakladanie trwa doslownie chwile, bolec nie boli ale czuc pewien dyskomfort, wiadomo - wciskają Ci coś do pochwy :p pozniej go tam uklada w odpowiednim miejscu u tyle.. pozniej dr kazala mi wstac, scisnac nogi, przejsc sie. Ze dobrze sie tam ulozyl to poszlam sie ubrac.
Zakladali mi go przedwczoraj i po zalozeniu i wczoraj czulam to troche ale dzis hest juz ok ;) jedyne co to boje sie ze mi to wypadnie xP takie glupie uczucie tylko do ktorego trzeba sie przyzwyczaic.
Dostalam tabletki dopochwowe 2x w tyg musze je aplikowac zeby zakazenia zadnego nie bylo no bo wiadomo - cialo obce to organizm sie broni i automatycznie wieksze upławy sie przy tym ma wiec wkladka higieniczna konieczna ;)

Nie będę Cię straszyć bo nie ma czym ;) mnie dziewczyny tak nastraszyły że nie chciałam nóg przed moją gin rozłożyc :d

Ogólnie to wskakujesz na fotel, nóżki na tych podparciach, pupa niżej - jak na standardowym badaniu.
I tu sie przerazilam bo zobaczyłam ogromny gumowy krążek.. ale dr mnie uspokoiła i wzięła się za prace [emoji14] zakladanie trwa doslownie chwile, bolec nie boli ale czuc pewien dyskomfort, wiadomo - wciskają Ci coś do pochwy [emoji14] pozniej go tam uklada w odpowiednim miejscu u tyle.. pozniej dr kazala mi wstac, scisnac nogi, przejsc sie. Ze dobrze sie tam ulozyl to poszlam sie ubrac.
Zakladali mi go przedwczoraj i po zalozeniu i wczoraj czulam to troche ale dzis hest juz ok ;) jedyne co to boje sie ze mi to wypadnie xP takie glupie uczucie tylko do ktorego trzeba sie przyzwyczaic.
Dostalam tabletki dopochwowe 2x w tyg musze je aplikowac zeby zakazenia zadnego nie bylo no bo wiadomo - cialo obce to organizm sie broni i automatycznie wieksze upławy sie przy tym ma wiec wkladka higieniczna konieczna ;)
Ja się za dwa tygodnie dowiem czy mi założy czy jeszcze nie. Chciałabym aby szyjka urosła ale chyba to nie możliwe [emoji53] a wiadomo do kiedy lezakujesz ? [emoji4]

reklama
Ja się za dwa tygodnie dowiem czy mi założy czy jeszcze nie. Chciałabym aby szyjka urosła ale chyba to nie możliwe [emoji53] a wiadomo do kiedy lezakujesz ? [emoji4]

szyjka niestety sie nie wydluza :( jedyne co to mogla byc zle zmierzona ale to roznica +- 2 mm.
ogolnie lezakuje do konca ale z pessarem moge troche wiecej sie ruszac, do sklepu niby moge na chwile pojsc ale nie moge nic dzwigac.. i bardzo szybko sie mecze teraz :/

Chętnie poproszę.
Gadałam z moim gin kazałam zrobic usg nerek i woreczka żółciowego

juz Ci wyslalam;)

Do góry