reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ale szalejecie z tymi zakupami :p to jeszcze 3 miechyyy przecież :p ja odkładam kaskę :) w styczniu coś kupię, bo już trzeba będzie. Na razie mam dystans i czasem wydaje mi się, że to jakiś żart z tą ciążą :D
no ja nie wiem w jakim stanie będę w lutym z moją przepukliną, nie chcę tak czekać :/

A mogłabyś mi napisać jak wyglada to zakładanie pessera ? Boli ? Czuć go? [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie będę Cię straszyć bo nie ma czym ;) mnie dziewczyny tak nastraszyły że nie chciałam nóg przed moją gin rozłożyc :d

Ogólnie to wskakujesz na fotel, nóżki na tych podparciach, pupa niżej - jak na standardowym badaniu.
I tu sie przerazilam bo zobaczyłam ogromny gumowy krążek.. ale dr mnie uspokoiła i wzięła się za prace :p zakladanie trwa doslownie chwile, bolec nie boli ale czuc pewien dyskomfort, wiadomo - wciskają Ci coś do pochwy :p pozniej go tam uklada w odpowiednim miejscu u tyle.. pozniej dr kazala mi wstac, scisnac nogi, przejsc sie. Ze dobrze sie tam ulozyl to poszlam sie ubrac.
Zakladali mi go przedwczoraj i po zalozeniu i wczoraj czulam to troche ale dzis hest juz ok ;) jedyne co to boje sie ze mi to wypadnie xP takie glupie uczucie tylko do ktorego trzeba sie przyzwyczaic.
Dostalam tabletki dopochwowe 2x w tyg musze je aplikowac zeby zakazenia zadnego nie bylo no bo wiadomo - cialo obce to organizm sie broni i automatycznie wieksze upławy sie przy tym ma wiec wkladka higieniczna konieczna ;)

Nie będę Cię straszyć bo nie ma czym ;) mnie dziewczyny tak nastraszyły że nie chciałam nóg przed moją gin rozłożyc :d

Ogólnie to wskakujesz na fotel, nóżki na tych podparciach, pupa niżej - jak na standardowym badaniu.
I tu sie przerazilam bo zobaczyłam ogromny gumowy krążek.. ale dr mnie uspokoiła i wzięła się za prace [emoji14] zakladanie trwa doslownie chwile, bolec nie boli ale czuc pewien dyskomfort, wiadomo - wciskają Ci coś do pochwy [emoji14] pozniej go tam uklada w odpowiednim miejscu u tyle.. pozniej dr kazala mi wstac, scisnac nogi, przejsc sie. Ze dobrze sie tam ulozyl to poszlam sie ubrac.
Zakladali mi go przedwczoraj i po zalozeniu i wczoraj czulam to troche ale dzis hest juz ok ;) jedyne co to boje sie ze mi to wypadnie xP takie glupie uczucie tylko do ktorego trzeba sie przyzwyczaic.
Dostalam tabletki dopochwowe 2x w tyg musze je aplikowac zeby zakazenia zadnego nie bylo no bo wiadomo - cialo obce to organizm sie broni i automatycznie wieksze upławy sie przy tym ma wiec wkladka higieniczna konieczna ;)
Ja się za dwa tygodnie dowiem czy mi założy czy jeszcze nie. Chciałabym aby szyjka urosła ale chyba to nie możliwe [emoji53] a wiadomo do kiedy lezakujesz ? [emoji4]

reklama
Ja się za dwa tygodnie dowiem czy mi założy czy jeszcze nie. Chciałabym aby szyjka urosła ale chyba to nie możliwe [emoji53] a wiadomo do kiedy lezakujesz ? [emoji4]

szyjka niestety sie nie wydluza :( jedyne co to mogla byc zle zmierzona ale to roznica +- 2 mm.
ogolnie lezakuje do konca ale z pessarem moge troche wiecej sie ruszac, do sklepu niby moge na chwile pojsc ale nie moge nic dzwigac.. i bardzo szybko sie mecze teraz :/

Chętnie poproszę.
Gadałam z moim gin kazałam zrobic usg nerek i woreczka żółciowego

juz Ci wyslalam;)

Do góry