reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja też chodzę ns NFZ ale nie mam takich przejść jak Ty! Wizytę mam co miesiąc, badania i słuchanie serduszka. Morfologia i wszystkie badania za darmo. Usg nie robi bo w gabinecie nie ma ale i ja nie mam parcia na to żeby co chwilę robić usg tym bardziej ze jest teoria ze dzieci w brzuszku nie lubią tego. Zawsze mnie pyta jak się czuje, jak w pracy, czy mnie nie męczy zbytnio. Czy czuje ruchy. Czy coś mnie boli. Czy nie mam plamien. Itp. Itd. Naprawde nie mam powodów do narzekania!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
To chyba jeden lekarz na 1000.. pierwsza pozytywna opinia o lekarzu na nfz jaka slysze :p pozazdroscic

reklama
Dzoaśka
A stalam w korku na autostradzie bo wypadek po9i mowili w radiu czy odliczamy godziny minuty do wolnego czy mamy wolne i ze mozna napisac do nich na fb. No to napisalam ze obijam sie jeszcze 4mies bo dzidzia w drodze i pozniej juz pewnie dlugo nie odpoczne to poprosili nr do mnie i powiedzieli ze beda dzownic po 10no i zadzowbil.pogadal ze mna poza antena i pozniej na antenie:)
Wysla plyte.
Juz3razy do mnie dzownili.raz dali aparat fotograficzny pozniej kosmetyki

f2w3d5qpiiky2yal.png
O widzisz jakie bonusy [emoji3]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba jeden lekarz na 1000.. pierwsza pozytywna opinia o lekarzu na nfz jaka slysze [emoji14] pozazdroscic
Zastanawiałam się na początku ciąży czy u niego zostać bo chodziłam do niego wcześniej. Ogólnie to jest dość dziwny. Ale poczytałam o nim opinie i się okazało okazało ze jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to jest dobry więc zostałam i nie żałuję! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Taki dzień chyba, bo mój też leniwie. Nad ranem chwilę się wiercił i spokój. Ale wczoraj usg miałam także zakładam, że dzień lenia ma chłopak i tyle.

Jolka pomyśl, że dziecko jeszcze z 5 razy zwiększy wagę do końca ciąży wiec jednak trochę tego miejsca na fikołki teraz ma ;)

Mnie ciąża nie doskwiera, raczej nudzi trochę, ale jakoś nie dociera do mnie jeszcze konsekwencja w postaci posiadania dziecka, więc niech siedzi do końca aż mój mózg to ogarnie ;) No i tematy organizacyjne - nie mam nic kupionego i przeprowadzka na horyzoncie.

Paulyna wg norm Diagnostyki hemoglobinę masz w normie (11,2-15,7).

Hej, mieszkam zagranica i tutaj dziecka nieszczepionegon nie mozna zapisac do zlobka, przedszkola itd. Wszedzie wymagaja dokumentow o szczepieniach. Oprocz tego nieszczepione dzieci nie maja prawa do jakiegokolwiek zasilku, ktory daje miedzy innymi znizke na zlobek. bez znizki na zlobek czesto nie oplaca sie wracac do pracy, bo koszt to ponad $100 DZIENNIE ;) Mozliwe ze gdzies jest miejsce do ktorego przyjmuja dzieci nieszczepione, ale nie wiem czy chcialabym zeby moje dziecko do takiego zlobka chodzilo.
Pierwszego syna urodzilam w Pl i zostal zaszczepiony wedlug kalendarza. Syn zyje i ma sie dobrze.
Z drugim nie mam wyjscia i tez bede szczepic.
:)

Ja tam nie zmienilabym swojego na nfz za nic. Chodze do niego juz jakos okolo5-6lat i z naglym przyjeciem nie bylo nigdy problemu. Przyjmuje pon rano,wtor popoludniu i tak na zmiane

f2w3d5qpiiky2yal.png

reklama
My jeszcze nie wiemy jak bedziem szczepic. Zaczniemy mocniej o tyn myslec po30tc. Pojdziey do kogos ktos sie zna pogadac i wyoytam ciotki poloznej jak i brata jak oni robili bo jak kolezanku to juz wiem

f2w3d5qpiiky2yal.png

Do góry