reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja tez wczoraj śledziłam o tych wczesniakach, moja koleżanka urodziła synka w 26 tc. Masakra miał 640 g teraz skończył rok ale problemy zdrowotne sie ciągną za nim. Na poerwszy rzut oka nie widac ale tylko ona wie ile sie nalatala z tym dzieckiem :(
.

Moja w 29 tc, kilogramowego szkraba. Teraz zdrowy kilkuletni chłopak. To jednak pozytywne wiadomości, że nawet gdyby coś się stało już takiego mikro człowieka da się odratować i sprawić by mial w przyszłości duże szanse na normalne życie.

Czarrownica podobny układ mam i do salonu na dzień chyba bujaczek. Chociaż łóżeczko turystyczne też rozważam, żeby w razie potrzeby móc do rodziców albo teściów zabrać. Chociaż w sumie i w gondoli może kimać w dzień. Opcji jest aż za dużo ;(

reklama
Ja kupuję łóżeczko a kolyske na dzien do salonu pożyczania od brata bo kupilam ja jego córce

f2w3d5qpiiky2yal.png

Hejo hejo:) moze Was natchne trochę pozytywna energia:) u mnie dzisiaj od rana ciepło i piękne słonko:) az sie wstawać i iść z pieslem chciało:)

Mama NS nie słyszałam ale dziękuje :*

Kulka to my mamy w tym samym dniu połówkowe. O której masz?

Ja będę kupowała łóżeczko bo z kołyski obawiam sie ze mało skorzysta. A chce takie łóżeczko z wyjmowanymi szczeblami i zdejmowanym bokiem oraz jest możliwość w nim zamontowania kołeczek.

A zabierajac dziecko ze szpitala do domu to starczy ubrac w pajacyka z dlugim rekawem, spiworek z dlugim rekawem, czapeczka i rekawiczki? To nie za malo warstw na takie malenstwo? Rodzimy przeciez w okolicach zimy...

A zabierajac dziecko ze szpitala do domu to starczy ubrac w pajacyka z dlugim rekawem, spiworek z dlugim rekawem, czapeczka i rekawiczki? To nie za malo warstw na takie malenstwo? Rodzimy przeciez w okolicach zimy...

Też się nad tym głowię.. ponoć dzidzie ubiera się tak samo jak siebie + jedna wastwa. To zależy jaka będzie pogoda w dniu wyjścia ;)
A co do łóżeczka to już pokazywałam jakie chcę kupić ;) foto w załączniku.

Załączniki

• cc378b7b4c2284e68b949ab9d6dc.jpg
    cc378b7b4c2284e68b949ab9d6dc.jpg
    76,3 KB · Wyświetleń: 62
Dziewczynki co kupujecie kołyske łóżeczko czy może zwyczajnie nic?ja idąc za doświadczeniem z pierwszym dzieckiem nie powinnam kupować nic bo mała mając kolki i jedząc co chwilę cyca spała tylko przy mnie ,drzemka na kocyku na kanapie.teraz z druga nie mam pojęcia co robić bo nie wiem co to za istotka się urodzi ,z 1strony chce jej dać możliwość spania samodzielnie id 1 dni życia,a z 2 strony może się kolejny raz okazać że zbędny wydatek .kołyski to koszt 400zł

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy łóżeczko, na strychu stoi łóżeczko turystyczne, ale do jadalnio-salonu na dół chyba kupię kołyskę, bo im cieplej na polku tym więcej czasu spędzamy na dół, nie na piętrze, także gdzieś w razie czego mała musi spać ;)

Jak wychodziłam ze szpitala z Krzysiem było zimno, pamiętam, że był ubrany w body, ciepłe skarpety, spodnie, na to sweterek i welurowego pajaca, czapka na głowę i lekko kocykiem okryłam. I tak tylko do samochodu i z samochodu do domu, ale tak małe dzieci mają problem z termoregulacją. Wszystko zależy od pogody, na pewno naszykuję dla M. dwa zestawy ubranek.

ja zaraz sie zbieram na powtorke z polowkowych :( paczek w torebke i zaginan kiece i lece ;) jutro jade na mazury bo moja mama na kursie a dwoch facetow w domu to nie jest dobry uklad ;) po za tym moja cora ruchliwa bardzo dzis i wczoraj tez:) zastanawiam sie czy jej przeszkadza jak gra dzem czy sie podoba;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny.. Wy też takie przerażone jesteście? Ja dalej nie potrafię ogarnąć, że niebawem będę miała przy sobie takiego małego szkraba, wszystko jest takie nowe.. tyle do nauki i jaka odpowiedzialność!

reklama
ja zaraz sie zbieram na powtorke z polowkowych :( paczek w torebke i zaginan kiece i lece ;) jutro jade na mazury bo moja mama na kursie a dwoch facetow w domu to nie jest dobry uklad ;) po za tym moja cora ruchliwa bardzo dzis i wczoraj tez:) zastanawiam sie czy jej przeszkadza jak gra dzem czy sie podoba;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Powtórkę? A co się wydarzyło za pierwszym razem?
Moja też się dziś jakoś bardziej wierci.. może to przez to że zjadłam omleta z dżemem :p

Do góry