reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Hej hej :) miłego dnia dla wszystkich.
Co do włosów to nie farbuje, ale ja mam problem w druga stronę:/ przetłuszczają sie okropnie.
Z piętami to moze silnie je nawilżaj na noc i skarpetki grube.
U mnie nadal problem z cera :/ rozpaczam
Jego super ze z synkiem wszystko Ok :)

reklama
Spróbuj olejowac włosy, ja stosowalam (bo teraz rzadko, lenia mam [emoji6]) olejek z yves Rocher- hair repair oil. Ja nakladalam na noc i rano mylam glowe, albo chociaż z godzinę przed myciem. Po kilku razach naprawdę fajny efekt. Do tego używam po kazdym myciu Mythic Oli Loreal- na wilgotne włosy, jest fajny bo nie obciąża. Kosztuje 50zl ale ja stosuje już prawie rok a dopiero pół drugiego opakowania zużyłam. Mam włosy suche o strukturze porowatej, do tego dużo rzeczy podrazna moja atopowa skórę a te specyfiki są naprawdę godne polecenia. Dużo ładniejsze mam włosy mimo że maluje średnio co 2-3 miesiące.
Ja olejuje lnianym :) a rozjasniam co miesiac jednak to zapobiega przesuszeniu. Trzeba tylko uwazac na kokosowy bo czasem suche wlosy go wpijaja a efektu brak

Hej!
Wy mnie już chyba nie pamiętacie[emoji14]Ale serio ciężko mi było zajrzeć na forum bo ostatnie tygodnie to u mnie kompletny brak czasu! Pracy trochę miałam, do tego remont się zaczął, młody drugi raz chory... masakra!
Tak to wszystko ok. Leci czas. Wczoraj na 100% lekarz potwierdził nam zdrową dziewczynę :)
Widziałam ostatnio tematy urodowe ;)
Ja farbuje Garnier olia. Nie śmierdzi, nie ma amoniaku i nie niszczy bardzo włosów. Do tego używam oleju macadamia i z pestek śliwki a po umyciu olejek Kerastase. Jest drogi ale dobry i wydajny.
Na pękające pięty najlepiej coś z mocznikiem używać cały czas żeby zapobiegać...

Kurcze nie dam rady Was nadrobić ale postaram się chociaż na bieżąco czytać jeśli mnie przyjmiecie znów do siebie ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny podpowiecie co jest dobre na zgagę taki kwas mam teraz w ustach ze szok zachciało mi sie kanapeczek z dzemikiem z owoców leśnych a potem sie położyłam i jak poczułam w gardle ten smak...dziś mój maluszek sie troszkę zakamuflował nie mogę go wyczuć ale pewnie jak maz wróci z pracy to sie odezwie maleństwo...wiem ze sie uda czasem ten gorszy czas jak problem z kasa jest musi minąć bo przecież żeby z powodu braku pieniędzy sie rodziny rozpadały to tak trochę nie bardzo...a mój dla mnie wszystko nawet sobie fajek nie kupił abym to ja miała na potrzebne rzeczy...
Tez mamy teraz problemy finansowe ale to przejsciowe. Dacie rade :)

A najlepiej tak z telewizorem a może i lodówkę zabierzecie ze sobą! To by się ludzie gapili! [emoji23]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
ja na pierwszym roku studiow w Lodzi wiozlam ze znajomym lozko tramwajem z Ikei do centrum, nigdy sie tak ludzie na nas nie gapili jak wtedy :)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Kochane kobietki. Podpowiedzcie!!! obecnie 21t i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą 75... nastepna wizyte mam w 24 tc. Nie za wcześnie na to badanie?? Czytalam ze robi sie je miedzy 24a28.
Na wizytę mam przyjsc juz z wynikiem.

mnie działa piling lub pumeks raz w tygodniu do tego warstwa maści wit na noc na to skarpetki
jaka maść?
nuluska a czy ten problem zaczął się w ciąży czy wcześniej? Pęka Tobie delikatnie ta pięta czy głęboko? Jeśli delikatnie to kuracja witaminą A plus domowe sposoby na nawilżanie, jeśli głęboko to wtedy już specjalista... bo to może być problem genetyczny z pękającymi piętami niestety :(
przed tą ciążą dwa razy pękła mi pięta w tym samym miejscu, to było w czasie kp, w zimie więc zwaliłam na brak witamin, zaczęłam je brać, pilingować i smarować pięty i było ok
a teraz to już trzeci, co ok 3 tygodnie, pęka delikatnie, praktycznie nic na pięcie nie widać
można używać w ciąży maści z wit A?
Na pękające pięty najlepiej coś z mocznikiem używać cały czas żeby zapobiegać...
no właśnie problem z tym "cały czas"
czasem padam na twarz po obrobieniu dzieci i domu a lepiej nie będzie
obecnie 21t i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą 75... nastepna wizyte mam w 24 tc. Nie za wcześnie na to badanie??
spokojnie, zrób badanie przed następną wizytą i będzie ok

Kochane kobietki. Podpowiedzcie!!! obecnie 21t i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą 75... nastepna wizyte mam w 24 tc. Nie za wcześnie na to badanie?? Czytalam ze robi sie je miedzy 24a28.
Na wizytę mam przyjsc juz z wynikiem.
Zrob doslownie przed wizyta kilka dni :) a ty na kiedy masz termin? przepraszam ale wylecialo mi z glowy

reklama
Zrob doslownie przed wizyta kilka dni :) a ty na kiedy masz termin? przepraszam ale wylecialo mi z glowy

na 21 marca.... ale od razu 75 myslalam ze jak wyniki sa ok to daje się na początek 50...
ja mam wyniki na czczo 75-80, żadnych obrzęków, ani objawów cukrzycy i nagle dostaje 75....
pewnie znowu panikuję. Mój profil powinien się chyba nazywać PaniKa :(

Do góry