reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Paula witaj. Jeśli z małżeństwem wszystko dobrze to myślę że waga nie ma co się aż tak przejmować. Może Wy jesteście wysocy? Bierzesz witaminy dla kobiet w ciąży bo one też powodują ze dzieci rosną bardziej. Moja pchelka wczoraj wazyla 538 g ale to 24 tydz.

Chyba muszę się zdrzemnąć bo cały dzień dziś ziewam.. ..

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

reklama
Paula_Antosia miałam połówkowe chyba 20t5d i waga jakieś 390g. A my jesteśmy kurduple raczej ;) Lekarz nie stwierdził, że jest duży. Idealnie wszystkie pomiary się zgadzają z terminem porodu z OM (różnica 1-2 dni max). Chyba za bardzo wzięłaś do siebie słowa gina, może to miało być raczej pokrzepiające, że zdrowo rośnie? ;)

Drogie marcóweczki.Na początek się przywitam jako nowa. Obecnie 21tc0d.
Pisze do was z prośbą o informacje i może pocieszenie. Wczoraj na usg lekarz powiedział że rośnie duże dziecko. Badanie wykazało 416 gram. To naprawdę tak dużo?? Ile ważą wasze dzieciaczki. Nie mam cukrzycy, ani podobnych schorzeń. Ale troszkę panikuje bo sama jestem po wielu ciężkich chorobach i martwię się o moje maleństwo.
Witamy:) spokojnie moja corka w 20 tc6d wazyla 400gram :)
sprobujcie na zaparcia codziennie na czczo pic mielone siemie lniane taki kisielek zrobcie;) ja nie moge jesc owsianki bo mi zalega na zoladku wiec to dla mnie wybawienie:)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Jak juz zaparcie trwa kilka dni to mozna wypić syrop Lactulosum. Gdy byłam ostatnio w szpitalu to tam dziewczyny to dostawały, sama sobie kupiłam i działa

Po lactulosum przechodze katusze. Nie wiem jak to ujac ale jak go przyjme to wszystko w brzuchu mi sie Gotuje i puszczam zgnile baki i dostaje wzdec a wyproznienia i tak nie ma. Jestem ciezki przypadek.

Dzis w rossmanie.
Rozmawialam z kolezanka ktora tam pracuje ,zrobilam zakupy i stoje w kolejce. Do kasy przychodzi moja kumpela siada i ...
-Przepraszam ale w rossmanie ciezarne maja pierwszenstwo i mnie wola do kasy ... a ludzi taki ogon ze hoho

Zebyscie widzialy jacy wszyscy byli oburzeni ...

a można czopki? ja mam, ale nie wiem czy można korzystać z nich... i boję się, żeby jelita się nie rozleniwiły... narazie wspomagam się naturalnie, ale różnie to bywa, dzisiaj było spoko całkiem :p

Ja chyba sobie czopa zapodam raz nie wciaz :) z reszta od porodu przez pol roku korzystalam z czopkow i lewatyw a w tamtym momencie jelita byly ok nie rozleniwily sie .

Witamy:) spokojnie moja corka w 20 tc6d wazyla 400gram :)
sprobujcie na zaparcia codziennie na czczo pic mielone siemie lniane taki kisielek zrobcie;) ja nie moge jesc owsianki bo mi zalega na zoladku wiec to dla mnie wybawienie:)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Ja siemie bardzo lubie :) kupuje w ziarnach i miele przed , zalewam mlekiem i robi sie kaszka. Zapomnialam o tym

Uzywala ktoras z was spray do nosa marimer (woda morska) z wielorybem. Mianiwicie uzywalam to przy synku ale za kazdym razem byl placz i wogole. Sprobowalam na sobie i .. to ma takie cisnienie przy wtrysku do nosa ze mi krew poszla nosem..w dodatku tyle naraz tej wody psika ze wylewa sie ciurkiem . Teraz nie wiem czy ja mam trefna sztuke czy ten srodek taki jest. Malo zatok nie rozwali

Po lactulosum przechodze katusze. Nie wiem jak to ujac ale jak go przyjme to wszystko w brzuchu mi sie Gotuje i puszczam zgnile baki i dostaje wzdec a wyproznienia i tak nie ma. Jestem ciezki przypadek

:D :D serio? to faktycznie dziwne, może masz nietolerancję któregoś ze składników syropu. Mi sie nic nie działo, myślałam, że syrop nie poskutkował ale po jakimś czasie mi się zachciało i już :D Dziewczyny w szpitalu same chodziły do pielęgniarek po ten syrop bo im pomagał
Każdy organizm to osobny przypadek :D

reklama
Dziękuje za wasze odpowiedzi. Jest tu bardzo milo. Ja nie jestem jakas wymiarowa 162/90 ale za to moj maz to wysoki facet 185. Moze po nim nasza Antosia będzie taka...

A jeśli chodzi o zaparcia... to polecam codziennie rano przed sniadaniem wypicie dużej szklanki letniej wody. Taki zabieg pobudza jelita na caly dzien do pracy.

Do góry