reklama
kolekcjonerka
Fanka BB :)
nie słyszałam o tymA tak z innej beczki, dentystka mi mówiła że jak się tworzą zawiazki stałych zębów i dzieciaczka to warto zrezygnować z fluoru czyli również past do zębów z fluorem. Slyszalyscie o tym?
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
ja tak samo - tylko femibionWspółczuje problemów żołądkowych
Ja Biore Femibion i nic mi po nim nie jest trochę kosztuje, ale jest tabletka i kapsułka także kwasy rownież dostarcza potrzebne
ja zielonego elmexu używamJa jak się naczytalam na początku ciąży o fluorze to też przestałam używać takich past! Zaczęłam robić domową na oleju kokosowym. Trochę używałam takiej specjalistycznej na paradontoze bo mi się strasznie szyjki zębów odslonily i bolą ale podobno w ciąży tak może się dziać.
zazdroszczę ja odczuwam pojedyncze ruchy i też jeszcze nie są regularneMalutka zaczęła wariować w brzuszku <3
masz związek ze stomatologią?Link do: Przychodzi dwulatek do dentysty. Stomatolog dziecięcy i nasze wątpliwości
Polecam przeczytać, wywiad z moim kolegą z pracy. Bardzo fajny artykuł dla mam maluszków [emoji5]
też mam tyłozgięcie-nie wiedziałam ze tak jestMama z miesiączkami mam to samo, w grudniu miałam krwotoki, pamiętam, jak w święta biegłam z kościoła, bo był dramat Ja mam tyłozgięcie macicy, co za tym idzie miesiączki są bolesne, bo zanim krew zacznie się "wydobywać" to zdąży już skrzepnąć, także wyobraźcie sobie albo i nie , jak wyglądał mój okres...
Teraz się cieszę, że go nie mam, można żyć normalnie , bo tak to 2 pierwsze dni to dla mnie udręka, ból brzucha i krzyża...
super wieści!Wrocilam od gina, sprawdzil łożysko, macice, szyjke i wszystko ok ufff... jeszcze łudziłam sie ze moze to byl bol pecherza ale doktor powiedzial że nie. Że to macica. Kazal poza magnezem brac 3x dziennie nospe forte przez 2 tyg minimum. Powiedzial ze nospa to delikatny lek i te 2 tabletki co wzielam w nocy nie zadzialaly bo organizm musi je brac dluzej by byly w odp.dawce w organizmie.
Zapytalam czy takie skurcze jakos wplywaja na dziecko, czy je zduszają.. powiedzial ze nie bo dziecko ma płyn owodniowy i nie da sie go zdusic.
Jak takie skurcze sa to kazal leżeć.
Powiedzial tez że woli jak pacjentka bardziej sie przejmuje niz jakby miała coś przeoczyć.
Ogolnie ciesze sie że poszlam. Wiem że z ciaza wszystko ok
mi wiecznie czasu brak, więc na pewno bym sie nie nudziłaKleinekatia super, że wszystko w porządku.
Mam dziś dzień wolny i jestem sama w domu - już nie wiem co ze sobą zrobić :/ jak wy to wytrzymujecie?
czarrownica
Kolekcjonerka, tak pracowałam w gabinecie prawie 5 lat.
czarrownica
Ja to już szału sama w domu dostaje,już wysprzatalam cały dom, nawet dokumenty przejrzałam posegregowalam. Wcześniej studia, praca, praktyki, cały czas w ruchu. Teraz jak jestem w ciąży to i jakoś znajomi prawie się nieodzywaja więc często niema nawet do kogo buzi otworzyć [emoji17]
ja jeszcze nie czuję też regularnych, jak poczuję to się bardzo cieszę <3 ostatnio 3 dni nie czułamzazdroszczę ja odczuwam pojedyncze ruchy i też jeszcze nie są regularne
ja też nie wiedziałam, ten ginekolog dopiero mi to wszystko wytłumaczyłteż mam tyłozgięcie-nie wiedziałam ze tak jest
u nas upieczony piernik i szarlotka ale ja się trochę źle czuję, znowu chce mnie coś rozłożyć,ale się nie dam!
A'gusia
Super ze wszystko jest w porzadku! [emoji4]Wrocilam od gina, sprawdzil łożysko, macice, szyjke i wszystko ok ufff... jeszcze łudziłam sie ze moze to byl bol pecherza ale doktor powiedzial że nie. Że to macica. Kazal poza magnezem brac 3x dziennie nospe forte przez 2 tyg minimum. Powiedzial ze nospa to delikatny lek i te 2 tabletki co wzielam w nocy nie zadzialaly bo organizm musi je brac dluzej by byly w odp.dawce w organizmie.
Zapytalam czy takie skurcze jakos wplywaja na dziecko, czy je zduszają.. powiedzial ze nie bo dziecko ma płyn owodniowy i nie da sie go zdusic.
Jak takie skurcze sa to kazal leżeć.
Powiedzial tez że woli jak pacjentka bardziej sie przejmuje niz jakby miała coś przeoczyć.
Ogolnie ciesze sie że poszlam. Wiem że z ciaza wszystko ok
A'gusia
U nas bajaderki czasem nawet zdarzają się kwadratowe, a ich kolor zależy od tego czy są z jakąś polewa czy posypką czy bez. Ja za bardzo za nimi nie przepadam. Dla mnie to takie śmieciowe ciasteczka - bez urazy dla tych co je lubia (mój mąż na przykład [emoji6]) ale dla mnie to smakuje jak kilka różnych zmieszanych ciast. Totalnie nie mój smak.
bo to są zmieszane ciasta przynajmniej tak mi zawsze mama mówiła i nie chciała tego kupowaćale dla mnie to smakuje jak kilka różnych zmieszanych ciast. Totalnie nie mój smak.
A'gusia
Tak też myślę. Ale jak widać ma spore grono zwolenników. [emoji5]bo to są zmieszane ciasta przynajmniej tak mi zawsze mama mówiła i nie chciała tego kupować
reklama
mama_NS
No u nas te ziemniaki tez spotkalam nieraz kwadraciaki ale zdecydowanie czesciej te kulki.
I jest dobre[emoji12]
Mi zostaly wlasnie dokumenty w samotnosci do posegregowania bo P i tak by pytal co moze wywalic a co nie to wcześniej bym zwariowala z tymi jego pytaniami. No i okna,ale do tego chyba kogos zamowimy bo szybe P wymyje ok,ale futryne to sie wygledzi tyle ze wole juz komus zaplacic hehe
I jest dobre[emoji12]
Mi zostaly wlasnie dokumenty w samotnosci do posegregowania bo P i tak by pytal co moze wywalic a co nie to wcześniej bym zwariowala z tymi jego pytaniami. No i okna,ale do tego chyba kogos zamowimy bo szybe P wymyje ok,ale futryne to sie wygledzi tyle ze wole juz komus zaplacic hehe