reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Wrocilam od gina, sprawdzil łożysko, macice, szyjke i wszystko ok :) ufff... jeszcze łudziłam sie ze moze to byl bol pecherza ale doktor powiedzial że nie. Że to macica. Kazal poza magnezem brac 3x dziennie nospe forte przez 2 tyg minimum. Powiedzial ze nospa to delikatny lek i te 2 tabletki co wzielam w nocy nie zadzialaly bo organizm musi je brac dluzej by byly w odp.dawce w organizmie.
Zapytalam czy takie skurcze jakos wplywaja na dziecko, czy je zduszają.. powiedzial ze nie bo dziecko ma płyn owodniowy i nie da sie go zdusic.
Jak takie skurcze sa to kazal leżeć.
Powiedzial tez że woli jak pacjentka bardziej sie przejmuje niz jakby miała coś przeoczyć.
Ogolnie ciesze sie że poszlam. Wiem że z ciaza wszystko ok :) :) :)

reklama
Wrocilam od gina, sprawdzil łożysko, macice, szyjke i wszystko ok :) ufff... jeszcze łudziłam sie ze moze to byl bol pecherza ale doktor powiedzial że nie. Że to macica. Kazal poza magnezem brac 3x dziennie nospe forte przez 2 tyg minimum. Powiedzial ze nospa to delikatny lek i te 2 tabletki co wzielam w nocy nie zadzialaly bo organizm musi je brac dluzej by byly w odp.dawce w organizmie.
Zapytalam czy takie skurcze jakos wplywaja na dziecko, czy je zduszają.. powiedzial ze nie bo dziecko ma płyn owodniowy i nie da sie go zdusic.
Jak takie skurcze sa to kazal leżeć.
Powiedzial tez że woli jak pacjentka bardziej sie przejmuje niz jakby miała coś przeoczyć.
Ogolnie ciesze sie że poszlam. Wiem że z ciaza wszystko ok :) :) :)
No i super:)))
Mnie dzisiaj jak na zlość też mocno kluje w dole brzucha...i sie zastanawiałam czy wziąć dodatkową dawke lek.rozkurczowych...Ty rozwiałaś moje wątpliwości ;)

Kleinekatia super, że wszystko w porządku.
Mam dziś dzień wolny i jestem sama w domu - już nie wiem co ze sobą zrobić :/ jak wy to wytrzymujecie?
hmm... ja robie sobie sniadanie, potem jakis krotki spacer, potem leże, potem albo skleje jakies miniatury (www.fabrykacalineczki.blox.pl ) albo zapisuje w zeszycie cos o ciazy bo prowadze taki ciazowy pamietnik na pamiatke dla małej :) i jeszcze sa zakupy na allegro! ;)

Kleinekatia super wiadomości!!:)

JegoBaba na początku jest zawsze cieżko ;) ja wstaje śniadanie, spacer z psem, pózniej seriale ewentualnie książka, robię obiad i już mój mąż w domu jest :) tyle ze on zawsze o 14 kończy.

Co do miesiączek, ja mam długo okres ok 7-9 dni a cały cykl od 21-24 dni:( boli mnie ale najczęściej przed kręgosłup, w tracie 2-3 dni i potem już lekką ręką:p jednak przez te 2-3 dni potrafię mieć biegunke, wymioty non stop kilka razy leżałam już pod kroplówką :( Słyszałam, że jak boli kręgosłup w trakcie miesiączki to że pod czas porodu też, może któraś z doświadczonych mam to zweryfikuje:)

Mnie podczas miesiaczki nic nie bolalo tym bardziej kregoslup. A przy porodzie bole krzyzowe i calego kregoslupa :) wiec w moim przypadku ta teza sie nie sprawdza

Paulyna tak mieszkam w Polsce. Mam porównanie z córką. Ona szczepionka na wszystko skojarzeniowymi. Chorowała duzo, kolki, niespokojne i nieprnieprzespane noce, przerosniety migdał i na koniec astma oskrzelowa. Syn choruje sporadycznie. Jak już to lekkie przeziębienie i nie wymaga jakiś drastycznych leków a jedynie naturalne. Jako niemowlę spokojny. Teraz corka też wyszła na prostą. W chorobach zazwyczaj też już naturalne leczenie w razie napadów duszności pulmicort i berodual. Wcześniej była katastrofa.
Dobrze wiedzieć,ze same korzysci :))))) Można sie tylko utwierdzić :)

Kleinekatia uuufff super ze wszystko dobrze, cieszę sie ogromnie :)

Ja tez mam psa, wiec sie nie nudzę :) spacerki, książki, porządki, pichcenie w kuchni, wybywam z domu na jakieś zakupy lub kawki z koleżankami albo do sąsiadki na plotki ;) poćwiczę sobi coś z Pióro, obejrzę coś w tv. Czasami czas leci tak szybko, ze chwila moment i mąż juz w domu z pracy :)

reklama
A to w koncu bajaderka to tylko w czekoladzie? A na foto było inne tez[emoji12] i na wikipedi podpwiadalo ze to to[emoji12]

Ja dopiero wrocilam do domu! Wyszlismy przed10! Jak mnie plech bola!!!!!! Nawet mi ubranka jakies przyszly i mama dala ale nie mam sily ogladac....

Ta zyworodka to sie moj tesciu leczy na maxa. I miodem manuka czy czyms. On tych zyworodek tyle ma w domu ze szok i co chwile nowe wyrasraja. Ja mam ale wyczytalam ze dla dzieci i kobiet w ciazy niewskazane i dupa.

f2w3d5qprur5xj0w.png

Do góry