reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja nie robiłam tych testów pappa i dlatego pytalam z ciekawości. Mój gin mówił że jakby usg wyszło to ok to nie ma potrzeby. Nie osiagnelam jeszcze tych 34lat żeby mieć za Free a lekarz uznał że nie ma sensu. Więc mi zaufalam.
Ja na kazdej wizycie mam mierzone ciśnienie, badanie wizerunkiem, badanie palpitacyjne, badanie ph pochwy. Serduszko sluchalismy ostatnio detektorem , wczesniej za pomocs usg.Usg miałam co wizytę od 8tc do 16tc. Teraz jak byłam w 19tc to mówił że zaraz będę mieć polowkowe to nie robi więc będę mieć w 23tc usg a potem mówił że w 30tc zrobi. Badań raz mam całą listę i płace sporo, innym razem mocz i morfologia tylko więc różnie.
Mój tak samo mówił :)
Tez mam zawsze badanie ciśnienie i palpacyjnie, ostatnio cytologia, zawsze mi brzuchol pougniata i szyjkę sprawdza ;)

a ja prawie wcale nie brałam :( bardzo źle się po nim czułam i zawsze wymiotowałam :(
a teraz coś bierzesz?

Ja sie za dużo naczytałam o kwasie foliowym i jego potrzebie zażywania na początku

reklama
A jak już miałaś ciążę potwierdzoną to gin Ci nie polecił suplementów z kwasem foliowym? Może to był źle dobrany preparat i nie tyle kwas foliowy co jakieś inne składniki tak na Ciebie działały? Mnie na przykład kiedyś strasznie wysypalo po jednym preparacie z kwasem i zelazem.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
brałam różne, folik, folicum, jakieś witaminy dla mam mama DHA czy coś i wszystko źle, po 3 msc pozwolił mi nie brać.

Paulyna ja też się naczytałam, ale cóż jak i tak go zwymiotowałam.... nie biorę nic. Może spróbuję znów w te witaminy uderzyć, ale mam opór po moich przerzyganych dniach i nocach....
za tydzień mam połówkowe zobaczymy czy z dzidzią wszystko ok.
Wokół mnie jest kilka kobiet co nie brały kwasu i witamin i dzieciaczki zdrowe.

O widzisz Agusia to mnie strasznie wysypało po kwasie foliowym, ale nie obwinilam leku tylko hormony. Teraz zmieniłam witaminy przy II trymestrze i jest super.
Mnie wysypalo jeszcze przed ciążą więc wiedziałam że to ten preparat. A musiałam brać żelazo bo już przed ciążą miałam niedokrwistość. Na szczęście mój gin już wcześniej zrobił mi pełne badania moczu i krwi więc jak już zaszlam w ciążę to mieliśmy porównanie. Teraz już jest poprawa chociaż nadal przyjmuje i prenatal duo i dodatkowo biofer z zelazem. I biorę też magnez co parę dni bo mnie lapaly skurcze łydek w nocy. I dodatkowo jeszcze profilaktycznie cerutin żebym żadnego chorobska nie złapała! I jest wszystko ok. [emoji4]

brałam różne, folik, folicum, jakieś witaminy dla mam mama DHA czy coś i wszystko źle, po 3 msc pozwolił mi nie brać.

Paulyna ja też się naczytałam, ale cóż jak i tak go zwymiotowałam.... nie biorę nic. Może spróbuję znów w te witaminy uderzyć, ale mam opór po moich przerzyganych dniach i nocach....
za tydzień mam połówkowe zobaczymy czy z dzidzią wszystko ok.
Wokół mnie jest kilka kobiet co nie brały kwasu i witamin i dzieciaczki zdrowe.
Widocznie Twój organizm tak reaguje na suplementy. Albo masz coś z zoladkiem. Może po tym odchudzaniu. To musisz się bardzo zdrowo odżywiać żeby dostarczyć dzieciaczkowi wszystkich potrzebnych składników! A próbowałaś pić olej lniany? Ma dha i jest naturalny - nie powinnaś mieć po nim żadnych sensacji! Co najwyżej poranna kupka łatwiej pójdzie! [emoji6]

Widocznie Twój organizm tak reaguje na suplementy. Albo masz coś z zoladkiem. Może po tym odchudzaniu. To musisz się bardzo zdrowo odżywiać żeby dostarczyć dzieciaczkowi wszystkich potrzebnych składników! A próbowałaś pić olej lniany? Ma dha i jest naturalny - nie powinnaś mieć po nim żadnych sensacji! Co najwyżej poranna kupka łatwiej pójdzie! [emoji6]

ja z żołądkiem miałam od zawsze problemy, już w gimnazjum co miesiąc przez tydzień byłam wyjęta z życia....
chyba taki urok :)
teraz w ciąży bez suplementów też się dużo nawymiotowałam.
Poranna i tak idzie lekko. Wyniki mam dobre więc może nie ma się o co martwić :)
Nie próbowałam oleju.

ja z żołądkiem miałam od zawsze problemy, już w gimnazjum co miesiąc przez tydzień byłam wyjęta z życia....
chyba taki urok :)
teraz w ciąży bez suplementów też się dużo nawymiotowałam.
Poranna i tak idzie lekko. Wyniki mam dobre więc może nie ma się o co martwić :)
Nie próbowałam oleju.
Ojej Jego to Ty się na gimnazjum zalapalas? [emoji4] Takie problemy z zoladkiem to nic fajnego! Mój Misiek ma ale wreszcie poszedł do gastrologa i pierwszy raz od wielu lat jest lepiej! Także może i Tobie będą w stanie pomoc?

A tak z innej beczki, dentystka mi mówiła że jak się tworzą zawiazki stałych zębów i dzieciaczka to warto zrezygnować z fluoru czyli również past do zębów z fluorem. Slyszalyscie o tym?

reklama
Eh. Dodatkowy dzień wolny dziś mam a mój siedzi w pracy to trochę można o siebie zadbać! [emoji4] zrobiłam dziś sobie już maseczke z węgla na twarz i naolejowalam włosy [emoji4] jeszcze później zrobię peeling całego ciała i będę się czuła bosko! [emoji4]

Do góry