reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja nie robiłam tych testów pappa i dlatego pytalam z ciekawości. Mój gin mówił że jakby usg wyszło to ok to nie ma potrzeby. Nie osiagnelam jeszcze tych 34lat żeby mieć za Free a lekarz uznał że nie ma sensu. Więc mi zaufalam.
Ja na kazdej wizycie mam mierzone ciśnienie, badanie wizerunkiem, badanie palpitacyjne, badanie ph pochwy. Serduszko sluchalismy ostatnio detektorem , wczesniej za pomocs usg.Usg miałam co wizytę od 8tc do 16tc. Teraz jak byłam w 19tc to mówił że zaraz będę mieć polowkowe to nie robi więc będę mieć w 23tc usg a potem mówił że w 30tc zrobi. Badań raz mam całą listę i płace sporo, innym razem mocz i morfologia tylko więc różnie.
Mój tak samo mówił :)
Tez mam zawsze badanie ciśnienie i palpacyjnie, ostatnio cytologia, zawsze mi brzuchol pougniata i szyjkę sprawdza ;)

a ja prawie wcale nie brałam :( bardzo źle się po nim czułam i zawsze wymiotowałam :(
a teraz coś bierzesz?

Ja sie za dużo naczytałam o kwasie foliowym i jego potrzebie zażywania na początku

reklama
A jak już miałaś ciążę potwierdzoną to gin Ci nie polecił suplementów z kwasem foliowym? Może to był źle dobrany preparat i nie tyle kwas foliowy co jakieś inne składniki tak na Ciebie działały? Mnie na przykład kiedyś strasznie wysypalo po jednym preparacie z kwasem i zelazem.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
brałam różne, folik, folicum, jakieś witaminy dla mam mama DHA czy coś i wszystko źle, po 3 msc pozwolił mi nie brać.

Paulyna ja też się naczytałam, ale cóż jak i tak go zwymiotowałam.... nie biorę nic. Może spróbuję znów w te witaminy uderzyć, ale mam opór po moich przerzyganych dniach i nocach....
za tydzień mam połówkowe zobaczymy czy z dzidzią wszystko ok.
Wokół mnie jest kilka kobiet co nie brały kwasu i witamin i dzieciaczki zdrowe.

O widzisz Agusia to mnie strasznie wysypało po kwasie foliowym, ale nie obwinilam leku tylko hormony. Teraz zmieniłam witaminy przy II trymestrze i jest super.
Mnie wysypalo jeszcze przed ciążą więc wiedziałam że to ten preparat. A musiałam brać żelazo bo już przed ciążą miałam niedokrwistość. Na szczęście mój gin już wcześniej zrobił mi pełne badania moczu i krwi więc jak już zaszlam w ciążę to mieliśmy porównanie. Teraz już jest poprawa chociaż nadal przyjmuje i prenatal duo i dodatkowo biofer z zelazem. I biorę też magnez co parę dni bo mnie lapaly skurcze łydek w nocy. I dodatkowo jeszcze profilaktycznie cerutin żebym żadnego chorobska nie złapała! I jest wszystko ok. [emoji4]

brałam różne, folik, folicum, jakieś witaminy dla mam mama DHA czy coś i wszystko źle, po 3 msc pozwolił mi nie brać.

Paulyna ja też się naczytałam, ale cóż jak i tak go zwymiotowałam.... nie biorę nic. Może spróbuję znów w te witaminy uderzyć, ale mam opór po moich przerzyganych dniach i nocach....
za tydzień mam połówkowe zobaczymy czy z dzidzią wszystko ok.
Wokół mnie jest kilka kobiet co nie brały kwasu i witamin i dzieciaczki zdrowe.
Widocznie Twój organizm tak reaguje na suplementy. Albo masz coś z zoladkiem. Może po tym odchudzaniu. To musisz się bardzo zdrowo odżywiać żeby dostarczyć dzieciaczkowi wszystkich potrzebnych składników! A próbowałaś pić olej lniany? Ma dha i jest naturalny - nie powinnaś mieć po nim żadnych sensacji! Co najwyżej poranna kupka łatwiej pójdzie! [emoji6]

Widocznie Twój organizm tak reaguje na suplementy. Albo masz coś z zoladkiem. Może po tym odchudzaniu. To musisz się bardzo zdrowo odżywiać żeby dostarczyć dzieciaczkowi wszystkich potrzebnych składników! A próbowałaś pić olej lniany? Ma dha i jest naturalny - nie powinnaś mieć po nim żadnych sensacji! Co najwyżej poranna kupka łatwiej pójdzie! [emoji6]

ja z żołądkiem miałam od zawsze problemy, już w gimnazjum co miesiąc przez tydzień byłam wyjęta z życia....
chyba taki urok :)
teraz w ciąży bez suplementów też się dużo nawymiotowałam.
Poranna i tak idzie lekko. Wyniki mam dobre więc może nie ma się o co martwić :)
Nie próbowałam oleju.

ja z żołądkiem miałam od zawsze problemy, już w gimnazjum co miesiąc przez tydzień byłam wyjęta z życia....
chyba taki urok :)
teraz w ciąży bez suplementów też się dużo nawymiotowałam.
Poranna i tak idzie lekko. Wyniki mam dobre więc może nie ma się o co martwić :)
Nie próbowałam oleju.
Ojej Jego to Ty się na gimnazjum zalapalas? [emoji4] Takie problemy z zoladkiem to nic fajnego! Mój Misiek ma ale wreszcie poszedł do gastrologa i pierwszy raz od wielu lat jest lepiej! Także może i Tobie będą w stanie pomoc?

A tak z innej beczki, dentystka mi mówiła że jak się tworzą zawiazki stałych zębów i dzieciaczka to warto zrezygnować z fluoru czyli również past do zębów z fluorem. Slyszalyscie o tym?

reklama
Eh. Dodatkowy dzień wolny dziś mam a mój siedzi w pracy to trochę można o siebie zadbać! [emoji4] zrobiłam dziś sobie już maseczke z węgla na twarz i naolejowalam włosy [emoji4] jeszcze później zrobię peeling całego ciała i będę się czuła bosko! [emoji4]

Do góry