reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

U mnie ta piekielna luteina plus to że byłam na antybiotyki zrobiły swoje i mam infekcje intymną zewnętrzną że masakra. Pieczenie swędzenie cała paleta 😑 Mam w domu maść macmiror, wczoraj na noc zaaplikowałam. Powinnam chyba wziąć globulkę dopochwową ale no.biore dopochwowo Cyclogest więc dwóch nie włożę.... Powiem wam że chce mi się i śmiać i płakać bo to tylko chyba mi takie cyrki się dzieją 😅😔

reklama
Hej Dziewczyny 😊 nadrobiłam w końcu, bo trochę brakowało czasu ostatnio, by być na bieżąco.

@moonmonkey niezły zwrot akcji 😅 chciałabym kiedyś zobaczyć taką tłustą krechę jaka u Ciebie wyszła 😝 idziesz jutro sprawdzać przyrost? Trzymam kciuki, gratuluję i życzę cudownych 8 miesięcy, które zostały ❤️

@Chce_byc_mama_wielu również gratuluję! 🥰 mam nadzieję, że kolejne dni i tygodnie będą już bez nerwów i w grudniu urodzisz pięknego, zdrowego bobaska🤱Grzej nam miejsce na grudniowych mamuśkach 😄

@Anka2803 samych wspaniałości i spełnienia marzeń z okazji urodzin 🎂🥂🎁🎉🥳

@Aksamitka28 cieszę się, że już po zabiegu i życzę, żeby te 4 tygodnie wymuszonego postu minęły szybciutko 🥰 i żeby się okazało, że właśnie została wyeliminowana ostatnia przeszkoda!

@Aileen31 trzymam kciuki, żeby dupo cień zamienił się jutro w ładną kreskę 🤞🏻

@Kitsune co u Ciebie? Jak się czujesz? 🫂
Dziękuję 😉😉 zobaczymy, mam przeczucie że to efekt OVI ale 🤞

Mam moje wyniki progesteronu 7 dni po owulacji (potwierdzonej monitoringiem). Aż mnie zaskoczyło, że poziom w normie.
Jeśli w tym cyklu się nie uda to w kolejnym idę na drożność jajowodów. Byłam ostatnio na oddziale na konsultacji, ale na konkretny termin będę się umawiać jak przyjdzie miesiączka.
Pytałam się o badania jakie mam wykonać przed, to mam zleconą betę dwa dni przed droznoscią. Jakie miałyście zlecone badania przed wykonaniem drożności?

Ja dwa dni przed drożnością musiałam zacząć brać antybiotyk. Wymagali u mnie badanie CRP. Ważne było być też na czczo (przed badaniem robili mi morfologię), następnie USG i dopiero po tym była decyzja czy dopuszczą do drożności 😊

U mnie ta piekielna luteina plus to że byłam na antybiotyki zrobiły swoje i mam infekcje intymną zewnętrzną że masakra. Pieczenie swędzenie cała paleta 😑 Mam w domu maść macmiror, wczoraj na noc zaaplikowałam. Powinnam chyba wziąć globulkę dopochwową ale no.biore dopochwowo Cyclogest więc dwóch nie włożę.... Powiem wam że chce mi się i śmiać i płakać bo to tylko chyba mi takie cyrki się dzieją 😅😔
Ja przed pierwszą ciążą notorycznie miałam infekcje 🤦🏻‍♀️ bakteryjne, grzybicze... Co wyszłam z jednej to wchodziłam w drugą 🤷 a później jak ręką odjął 🤷🤷 dlaczego ? Nie mam pojęcia. Jedno czego bardzo mocno pilnuję to zero śliny podczas seksu ...no chyba, że oralny to nie uniknę ale staramy się myć zęby przed seksem i już nie ma spontanicznego seksu w dzień....nawet jak coś jest na rzeczy to wędrówka do łazienki, żeby się podmyć. Moje życie stało się lepsze

Dobra ja już po wizycie w aptece. Zapas lametki wykupiony i jutro startuje z kolejną stymulacją. Zakupiłam również resveratol, bo wyczytałam że bardzo dobrze wpływa na jakość komórek jajowych i wracając autem pomyślałam sobie, że ja to już chyba na takim etapie jestem że bym chyba nawet własne siki wypiła gdybym miała pewność że pomoże 🤣

Ja przed pierwszą ciążą notorycznie miałam infekcje 🤦🏻‍♀️ bakteryjne, grzybicze... Co wyszłam z jednej to wchodziłam w drugą 🤷 a później jak ręką odjął 🤷🤷 dlaczego ? Nie mam pojęcia. Jedno czego bardzo mocno pilnuję to zero śliny podczas seksu ...no chyba, że oralny to nie uniknę ale staramy się myć zęby przed seksem i już nie ma spontanicznego seksu w dzień....nawet jak coś jest na rzeczy to wędrówka do łazienki, żeby się podmyć. Moje życie stało się lepsze
potwierdzam, u nas było to samo.

reklama
Do góry