reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Ideal Ask ten hotel to w Szczawnie Zdrój- koło Wałbrzycha. Poczytaj sobie w internecie o tej miejscowosci. To perłka na Dolnym Sląsku, miejscowość pełna obcokrajowców prze cały rok, słynąca z cudnego uzdrowiska i wód żrodlanych oraz dworzyska. Naprawdę piękne miasto.

A co się dzieje,że nie idzie wam teraz najlepiej??? Słonko tutaj możesz się wyżalić.

reklama
Onion_bye.gif

Ostatnia edycja:
Ideal Ask! przesledzilam watek, aby przypomniec sobie Twoja historie. jestem tutaj stosunkowo nowa i z wieloma dziewczynami, szczegolnie z tymi z poczatku forum, nie mialam do czynienia. Ciesze sie bardzo, ze wracasz- szkoda tylko:sorry:, ze w takim momencie. Synek piekny- gratuluje;-)!
Pisalas, ze Kubilay nie ochrzczony, mimo ze byly na ten temat rozmowy wczesniej. my nie mamy dzidziusia, chwilowo jeszcze nie planujemy. rozmowy na temat obrzadkow religijnych w trakcie. nie powiem, ze Ahmet jakos wiece zadowolony, ja zreszta tez, ale o wiele nie prosze- dziecko bedzie ochrzczone! ja zgadzam sie na obrzezanie, oczekuje tez zrozumienia moich potrzeb...
co mnie bardzo irytuje:wściekła/y: i co mialam okazje kilka razy odnotowac, to fakt, ze w kwestich religii nasi mezczyzni zadaja wiele, a popuscic nie chca. a przeciez taki chrzest nikomu krzywdy nie wyrzadzi. dziecko nie jest po takiej uroczystosci naznaczone... nie jak w przypadku obrzezania... milego dnia- w Anglii lato:cool:. buziaki dla wszystkich:rofl2:!

Ideal Ask właśnie patrzę ,że mieszkacie w Warszawie no to faktycznie do nas to jest pół Polski:-( Praca na odległość nie ma szans. na poczatku jak Ali tutaj przyjechał po naszym pobycie w Turcji ciężko było nam znależć pracę dla niego. Próbował więc szukać we Wrocławiu i tam było łatwiej o pracę. Chocaiż jest to póltora godziny drogi odWałbrzycha upierałam się aby jeszcze się wstrzymać z wyjazdem do innego miasta gdyż ja ani mały nie moglibysmy jechac z nim, a o codziennych dojazdach nie było mowy bo to się finansowo nie kalkuluje. warto było czekać bo znależliśmy dla niego turaj pracę. Najpierw kilka miesięcy przepracował w firmie transportowo- budowlanej, ale w między czasie szukaliśmy cos dla niego bardziej odpowiedniego, czegoś czym się zajmował w Turcji. Praca w biurze turystycznym odpadała ze względu na język, pomyśleiliśmy więc o restauracji, w których też długo w Alanyi pracował. No i udało się. Pracuje tam ponad rok i jest bardzo ale to bardzo zadowolony. Dostaje wciąż podwyżki i premie. teraz szefowa otwiera w porozumieniu z alim właśnie tą turecką restauracje i pozycja Alego znowu wzrośnie a razem z tym pieniązki.. duzó pracuje, bo i obsługuja wesela, imprezy plenerowe, catrinhg, Strefę Ekonomiczną, dancingi, urzędy wałbrzyskie i wiele wile innych imprez. Nie ma go wcale w weekendy.Ale nie przeszkadza nam to, nadrabiamy wszystko w tygodniu kiedy jest bardziej mobilny.

Wspólczuję bardzo z powodu waszych małżenskich kłopotów. Niew wiem o jakie kłamstwa chodzi ale jełsi w takim swietle opisujesz sytuacją to pewnie to coś bardzo poważnego. I co w związku z tym planujecie dalej? Co ci doradzają najblizsi? wiedzą w ogóle o waszej sytuacji?

oj dziewczyny tak tak Alanya i turcia to ok klimaty jesli chodzi o zwiedzanie i wczasy , karolcia napewno mnie poprze byla tam , no ona nawet mieszkala ja moze za miesiac bede miala okazje zwiedzic istambuł , za miesia bede mogła latać juz , karolcja za 3 miesiace Aykut juz bedzie mieszkal w Polsce ale tez do was za daleko ja tez niedalego Warszawy mieszkam , ideal ask wielkie wspóczucia choć ja sama nie wiem jak moje zycie jeszcze sie potoczy hmm ja ez mialam niedawno niespodzianke o której sie dowiedzialam naszczescie od Aykuta bezposrednio , oiedzial po zcasie ale powiedzial , wiszlo to tak ze jesteśmy an etapie udowodnia jak jest prawda znaczy on udowadnie , [ dotyczy to zaproszenia moje go , nie wyslam mu ] po srawie ktora wyszla niedawni na jaw no fakt dzieki niemu , ja sie zdenerwowalam lekko a on ujol honorem i powiedzial ze udowodni mi i sam zdobedzie zaproszenie do Polski i znajdze mni bez moich wskazówek hmm a ja poprostu poczekam , nic wiecej , pisałam karolcia z Gosią , małgorzata , jakies prblemy maja z papierami i tlumaczeniem i przesuneli slub na nastepny tydzien , ale ogólnie wszystko ok , dziewczyny a co do chrztu nie wiem , ja rozmawiałam z Aykutem powiedzial ok ale hmm znam tez siebie , ochrzcze to dziecko nawet jesli zmieni zdanie po porodzie , choc opowiadalam mu o chrzcie Polskiem i że moja przyjacióla bedzie chrzesna napisał mi , o ak miło i ok , a co do wiary hmm etz uwarzam ze dziecko samo sobie bedzie wiedzialo jak bedzie starsze w co wierzy , ale ja wiem 1 ochrzcze mimo z eja sama nie jestem 100% wierzącą hmm pozdrawiam was , i trzymam kciuki ideal ask za powodzenie i poukladanie spraw i prosze o jedno nie pozwól soba pomaiatac i nie daj sie kochana , ja jestem rozwiedziona żaluje ze sie poswiecialam w 100% w mauzenstwie a wierz mi nie bylo warto , żałuje teraz ze dalam soba ządzic , Aykut zna moje zycie mam nadzieje ze to uszanuje ..... mam nadzieje ......

a to mój facet Aykut w trakcie podpisywania kontraktu , w czerwcu tego roku , i slub jego siostry też w tym roku ....dostałam wreszcie paczkę od niego i jego zdjecia

Te zdjęcia z usg to przecudna sprawa. Ja tez skrupulatnie gromadziłam swoje i wklejałam do albumiku. Teraz jest wiele wspaniałych albumów o dzieciństwie i do dzis gromadzę fotki małego i opisuje tam przerózne rzeczy. Emruś często przegląda sobie ten album i bardzo wiele ma przy tym radości. o najlepszy dowód na to ,że warto zadbać o takie sprawy na przyszłość.......
To na kiedy masz termin Aureola?

reklama
haha IDEAL ASK masz racje niezła szuka , choć trocho inaczej ja na niego patrze , jest ciepłi inteligentny co co najwarzniejsze zasze mnie rozumie , nie zdąrze mu owiedzieć a on juz mówi - wait wait renata i know ok you want so......... hahahahahahaha rozwala mnie za kazdym razem , kocham go , zdjecie mnie zauroczyło dziewczyny mówie o usg , to moje 1 dziecko bardzo chciane wiec umiecie wyobrazic sobie moje emocje , boże to cos pieknego , a termin temin jest na 12 marca ale ja wam mówie z póżniej bedzie dziecko oni licza od dnia misiaczki ostatniej a ja wiem kiedy tam polecialam i kiedy z nim spałam , a tu akurat wchodzi tylko 4 dni w rachube hahahahaaahaha mówiłam lekarzowi ale sie smial i tak wyliczyl z miesiączki mmmmm wiec ja mówie z emam termin na 22 marca hmmmm ooo aa powiem wam ciekawostke Aykut jest z kwietnia a jestem z lutego miło hahah dziecko z marca hahahaa--- jak układanka luty marzec kwiecień hmmm:-D

Do góry