reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne mamy roczników

Ja wstaje z synkiem, jak ma dobry dzień, to uda mi się skraść 10 minut, ale przeważnie stawia całą rodzinę do pionu wraz ze swoją pobudką.

U nas ciężko z rutyną, wszystko zależy ile drzemek ma w ciągu dnia, o której wieczorem pójdzie spać, czy je w nocy, czy nie. Jak ma 2 drzemki, idzie spać 18.30-19.30, ale wstaję o4ej lub 4.30🙈 Jak ma 3 drzemki lub 2 dłuższą, to zasypia w przedziale 20-22ga obudzi się 5.30, czasami 6.30.

Jak nie je w nocy, to po przebudzeniu od razu śniadanie, jak je w nocy, to śniadanie ok 7-8ej.

W dzień pada po 3 lub 5h aktywności, nie da się go uśpić o konkretnej godzinie, musi być zmęczony.

Wieczorem zawsze mamy rutynę, wspólne odkurzanie, kąpiel, wyciszająca zabawa i mleko. Jak dobrze pójdzie, to po nim zasypia, ale bywają takie dni, że mimo, że zasypia na stojąco, jest tak uparty, że nie pójdzie spać i broi jeszcze przez 1h lub 2h.

Ale zaczyna mi wreszcie przesypiać noce (budzi się kilka razy, ale głaskanie, podanie smoka pomaga), więc jestem mega zadowolona, bo kiedyś miał trylion pobudek i trzeba było go nosić i bujać większość nocy.

Także teraz jak pośpi w nocy ciągiem 5-6hto dla mnie luksus 👅
Miłego popołudnia 🙃😉

reklama
Ooo kurczę to widzę, że u was ciężko coś z nim zaplanować ;)
U nas zazwyczaj 1-2 pobudko, ale niestety trzeba go wyjąć z łóżeczka i pobujać na fotelu bujanym. Inaczej nie zaśnie, bo on wstaje i czeka aż go weźmiesz...

To może i ja dołączę 😉 Na stanie roczniak, kolejne urodzi się w październiku. W odróżnieniu od waszych chodzi spać później, bo o 22/23,wle za to wstaje 8/9. Odkąd zaszłam w ciążę i skończyliśmy kp, przesypia ładnie całe noce. Czasem się obudzi, ale wystarczy go przytulić, żeby zasnął dalej 😁

To ja też dołączę 🙂 w domu jest 13 miesięczny synek, a ja w 4 miesiącu ciąży. Czuję się okropnie zmęczona, nadal mam problemy z jedzeniem. W dodatku pierworodny jeszcze nie chodzi, więc noszenia mamy dużo, a to 12 kg! Zasypia o 20, ale budzi się co godzinę w nocy, żeby mama (koniecznie mama!) przytuliła. Przytulę i śpi dalej. Oczywiście w nocy ląduje z nami w łóżku i już śpimy w 3 resztę nocy, do około 6 rano. A w dzień tylko jedna drzemka...

Mam dziecko półtoraroczne i końcówkę drugiej ciąży. Niexwiem jak to będzie po porodzie. Pierwsze dziecko przestało ssać pierś w 8 miesiącu. W 9 raz miało. Ogólnie udało się od razu odzwyczaić od noszenia, no nie mogłam. Czworakiwanie najpierw, teraz za rączkę. Wszędzie za mną, ale dużo pomaga.

Do góry