reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Cześć Dziewczyny> Można powiedzieć , że jestem tu nowa. Znalazłam to forum na początku roku. raz napisałam , potem jakos zapomniałam a potem moja ciąża wymagała juz kompletnego leżenia. Dziś mi sie jakos tak przypomniało. Mam na imie Justyna i męża Turka od 1,5 roku. ma na imię Selcuk ( w orginale to jest Selcuk -przy czym to c jest z ogonkiem no ale nie mam tak trzcionki ). Mieszkamy w Sosnowcu od 2 lat. wcześniej znaliśmy sie 2 lata ale był to zwiazek na odległość. Widywaliśmy sie mniej wiecej co 4 -5 m-cy ja do Turcji albo on do Polski przyjeżdzał. Na stałę przyjechał pod koniec 2005. Selcuk jest z Ankary. Slub był w Polsce w zeszłym roku ( cywilny oczywiście)A za tydzień zostaniemy rodzicami i urodzi sie mała Selina ( ide do szpitala na CC 6 .08 ):szok:. Oczywiście imie tureckie w orginale to Selin ale powiedziałam mojemu męzusiowi , że jest 50 na 50 i skoro S z turcji to A z polski:-). I tak powstała Selina. . Widze , że duzo was tu. My tu na Sląsku mamy kilka zaprzyjażnionych par turecko - polskich bo jest tu troche Turków. Mój mąz przez pół roku szukał pracy i znalazł w Tureckiej restauracji . Wcześniej oczywiście nie miał z tym nic wspolnego bo jest po turystyce no ale na początek nie ma sie w obcym karju zbyt dużego wyboru. Jego polski już jest całkiem całkiem a ja od kwietnia biore korki z tureckiego ale ciężko...........:-)No i tyle na początek

reklama
TN3-22358-Au-revoir-A-bientot-A-la-prochaine-Bye.gif

Ostatnia edycja:
ha Gosia widze że sporo myślisz o tym pracowaniu ha i bardzo dobrze i powiem ci jeszcze tam klimat dopisuje takej romantycznej pracy wierz mi wiem coś na ten temat po to tam byłam haaaaaaaaaaaaa a faktycznie jest gorąco dziś jak rozmawiałam z Aykutem to powiem wam że koszulkę miał całą mokrą hmmm troche zazdroszę mu bo fakt dziewczyny w Polsce mamy zimno nie wiem gdzie to lato ?? dzieci maja przerąbane wakacje i nudy hmmm karolcia cięszę się że jest w miare ok i że już w domu i w dalszym ciągu życzę powodzenia , aa mój chce mi coś udowodnić i sam się stara o zaproszenie taki uparty jest , więc ja narazie nic w tym kierunku nie robię , powiedział ze sam trafi do mnie ..... zobaczymy hmmmm upary upariuch ..... mule man hmmmmmmmm haaaaaaaaaaaa ale za to podwójnie śmieszny jest teraz

Justynka witamy cię , super że wciąż nas tutaj przybywa:-) Ali też ma jednego znajomego Senera, który otworzył restauracje kebaba w sosnowcu i Katowicach. Hmmm , może twój mąż u niego pracuje, kto wie.;-)

No słoneczka, u nas na dolnym Sląsku tez zimnisko. Chocaiż powiem wam ze jakos nie tęsknię za tymi tureckimi upałami. Cięzko znosiłam tam okres od lipca do września,. Zdecydowanie wolę polskie łagodne lato.
A propo " przyjemnej pracy";-)- w upalnej Turcji to z pewnoscia prawda. Nie ma to jak prawdziwy turecki temperament, hi hi hi........

Rany Goska:szok:! w Turcji rzeczywiscie mozna sie teraz wygrzac, slyszalam, ze gdzieniegdzie temp. przekracza 50 st. C. skoro lubisz cieplo, to lepszej pogody na wesele nie moglas sobie wymarzyc:tak:! mam nadzieje, ze zabawa bedzie udana! piekne "dzien dobry" dla nowej "forumowiczki". oh, naprawde nas sporo. ale wiecie, co dziewczyny :confused:? cos Polakow ciagnie do Turkow i na odwrot oczywiscie:laugh2:. w Grecji, gdzie przez chwile studiowalam, nawiazaly sie silne znajomosci miedzy naszymi spolecznosciami. zweryfikowalismy niepochlebne opinie o Turkach. teraz wiem, ze Polacy wyrabiaja sobie zdanie na ich temat na podstawie jakis niehlubnych wybrykow w Niemczech:-(. prawda jest natomiast taka, ze wielu z tych ludzi malo ma juz wspolnego z Turcja... ale niestety to mamy do siebie- powielamy opinie, a wiekszosc z nas tak naprawde nie spotkala w zyciu zadnego Turka... hihihi :-D a kto byl w Turcji, to wie, jak serdeczni i ciepli to ludzie:blink:... Buzka! Kasia

reklama
Gosia wiesz dobrze że ja do rozmowy zawsze chętna jestem ...... wię czekam hahah.... Shira co do twojej opowieści o mitach na temat Turków dziewczyno przed wyjazdem moim tam kilka kolezanek sie nie odzywało do mnie [ najbliźsi zatrudniali Rudkowskiego . brat kloł , siostra płakała ] scenariyusz był tak --- '' jedziesz porywaja cie na dzień dobry , wywżą do arabów , dostajesz narkotyki a araby cie rżną , albo z powodu religi zostaniesz zabita hmmmm hahahaah co wy na to??????

Do góry