reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Dowiedziałam się właśnie, że mój nowy paszport musi być ważny 6 miesięcy przed wjazdem i 6 miesięcy po wyjeździe z Turcji:szok: co znaczy, że muszę się zabrać za jego wyrobienie, nie wiecie czy habibków też coś takiego dotyczy, bo mój planował robić paszport i od razu wizę:szok:

reklama
Ilona z tego, co ja wiem, to Twoj paszaport powininen miec date waznosci 6 miesiecy dluzsza, jak planowany pobyt w Turcji:tak:.
Co do tureckich paszportow, to sprawa ma sie chyba podobnie. Moj Ahmet powiedzial, ze nigdy o 6 miesiacach przed wyjazdem nie slyszal:szok:... Jedyna roznica jesli chodzi o tureckie i nasze paszporty, to ich waznosc - nasze wydawane sa na 10 lat, tureckie roznie - 1, 3 i chyba 5... Najlepiej jednak zrobisz, jesli to wszystko sama sprawdzisz;-)... papa

taki mały a już się do utrzymania rodziny dokłada :-p
ehhh - prawdziwy mężczyzna z niego :happy:
a jak heheh sebuś wie co trzeba , a co nie

Idealna mój A. nie posci , a gdyby nawet hehe ja bym nie pościłą z nim o nie , zreszta ja coraz bardziej szersza sie robie hmmm 78 kg wowwwwwwwww ,ale sie spasłam , matuniuuu

Tureckie paszporty wydaja na tyle ile ktos da pieniedzy heheheh , bo to u niech od kasy zależy , dasz wiecej masz na dłużej , wiem bo mój A. przedłużał w TR i tu w Pl też

bardzo dobrze Ilonka , konsulat odpowie na pytania , ale nie zawsze odpowiadaja wyraźnie , wiec lepiej by było żebyś zadzwonila . wiem , ze to koszt , ale wtedy masz pewnosc i wypytasz o wszystko

Ramazan sie zaczal,co rano przed wschodem slonca spaceruja pod domem panowie(davulcu) z ogromnym bebnem i bebnia zdrowo,aby obudzic tych wlasnie co poszcza-trzeba przeciez cos zjesc zanim dzien sie zacznie,a i modlitwe odbebnic..ja dostaje szalu.Po Ramazanie chodza i zbieraja co laska za wykonana prace:)
W rodzinie mojego meza tylko niektorzy poszcza-np. co ktorys Ramazan robi to tesciowa(w tym roku akurat tak).Samo niejedzenie posilkow w ciagu dnia moze i nie byloby tak uciazliwe,ale oni nawet nie pija zwyklej wody az do wieczora!!!Stad tez uwazam przy calym szacunku do islamu,ze taki post ramazanowy(oruc)-jest wysoce niezdrowy-caly dzien nic,a pozniej pol nocy wielkie obzarstwo.No i naturalnie nie zamierzam tego probowac.

İdeaL Ask czyzby zasmakowal ci szpinak w pomidorach?:)Baaardzo proste i szybkie danie.
Powodzenia w nauce tureckiego:)

Pozdrawiam Was serdecznie!

masz racje i to jest bardzo niezdrowe , stad ciagle ich problemy z brzuchem , Ayku opowiadal , ze w czasie Ramazanu szpitale sa zawsze przepelnione hmmmm i czy to ma sens , 0 w dzien , a w nocy az sie pochorowac

tez mam wielki szacunek do ich religi , ale niektore sprawy sa absurdalne i smieszne dla mnie

a ja z zupełnie innej eczki - bylo z tego sporo smiechu na salam wiec moze i tutaj sie przyjmie - to szczegolnie do dziewczyn ktore nie uczesticza w salam

mam nadzieje ze Idealna mi wybaczy ze jej linka tu posylam :-D

MakeMeBabies

ja sie poplakalam ze smiechu jak zobaczylam efekty :-D (nie trzeba sie rejestrowac wystarczy klikac SKIP)

reklama
Do góry