reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Renatka, jaki Sebus juz duzy!!Normalnie kawal chlopa z niego :-) Dopiero co takie malenstwo bylo, swiezo urodzone a teraz bobas pelna geba :-D:-D

Gosia sie nie odzywa, pewnie zajeta praca nad Ayla hehehe. Dobrze, dobrze - nie przeszkadzajmy :laugh2::laugh2:

Karolcia, dasz rade Emrus duzy chlopczyk napewno dzielnie to zniesie, pewnie lepiej od Ciebie:-) Za tydzien bedziesz sie smiac ze swoich lęków i obaw, zobaczysz!

reklama
Linnea, a co za różnica czy ślub w Turcji czy w Polsce? Chyba żadna...
A z tego co się zorientowałam to chyba nawet prościej w Turcji. W Polsce oprócz całej papierologii wymagają jeszcze obecności tłumacza przysięgłego zarówno podczas wizyt w urzędzie przy składaniu papierów, jak i potem na ceremonii (co już jest bardziej zrozumiałe).
Poza tym w Turcji możesz sobie wyznaczyć datę praktycznie z dnia na dzień (pod warunkiem skompletowania wszystkich dokumentów), a u nas trochę dłużej to trwa.. Zresztą pewnie doskonale o tym wiesz, bo przecież już to przerabialaś...

Myślę, że nie masz się co obawiać ślubu w Turcji (mówi ta co nie miała ani tu ani tam hehehehe) - pod warunkiem, że jesteś wogóle zdecydowana na małżeństwo :-)
A tak przy okazji - ile jesteście ze sobą? Pytam, bo ja też z tych ostrożnych i po niemiłych doświadczeniach w przeszłości z płcią przeciwną....:unsure:
My już bite dwa lata ze sobą (z czego część na odległość) i jakoś cały czas nie mogę się zdecydować. Mój A. bardzo tego chce, ale nie naciska na mnie. Doskonale rozumie, że to musi być moja własna w pelni świadoma decyzja i cierpliwie czeka. Ale stale powtarza, że chce być ze mną for ever :-):-)
Pożyjemy, zobaczymy :laugh2::laugh2::laugh2:

Doris , my jesteśmy ze soba rok z czego też dużą częśc na odległość. Ehhhh tak się składa , że jestem zdecydowana , czuje to tam gdzieś głeboko w sobie choć wrażenie sprawiam bardziej asertywnej. Mój tez mnie zapewnia , że chce być ze mną forever:) all time:)...no cóż
Tak sie składa , że o niebo lepiej mi gdy mam go blisko przy sobie niż jak jest daleko.
Ja na poczatku bardzo byłam anty związkom , ale on był cierpliwy , potrafił poczekać i co najwazniejsze pracować nad naszym związkiem. I dobrze zrobił , bo gdyby nie to napewno nie bylibyśmy razem. A tak....po strasznie nieudanym małżeństwie i wielu przykych doświadczeniach , czuje się szczęśliwa:)
Jeśłi chodzi o ślub....chyba jednak zdecyduję się na Turcję a potem może coś w Polsce , tak jak Gosia. Nie miałam ślubu kościelnego bo mój ex był z odzysku więc może teraz.......może bede miała kiedyś białą sulkienkę:)
W Polsce na śłub cywilny czeka się minimum miesiąc...ma to być taki okres na zastanowienie i na wyrażenie zgody. Najczęściej jednak czeka sie o wiele dłużej. Skoro więc w sumie łatwiej w Turcji to niech bedzie Turcja:)

A wiesz co Doris.....wiesz co mnie jeszcze przekonało? To że mój turczyn podbił serce mojego dziecka...i ono za nim przepada:)

pozdrawiam
MONIA

Linnea, że podbił serce synusia to się nie dziwie:tak:, same wiecie jak oni kochają dzieci:-). Co do ślubu to też zauważyłam że łatwiej w Turcji, przynajmniej cywilny, u nas jest tysiąc papierków do załatwienia, a jak już to wszystko dostarczysz i odczekasz swoje to jeszcze ten tłumacz, za którego zapłacicie kupę kasy. My postanowiliśmy, że w Pl tylko kościelny;-)

Doris hah duzy mowisz ja tam tego nie widze , dla mnie nadal to malenstwo i w dodatku nie dobry ze hohoho , ale spytaj idealnej , mixy takie są buhahahaha

Onion_bye.gif

Ostatnia edycja:
Ilonka ja nie strasze , ale to co pisze to prawda , są śliczne mmmmmmmmm '' człowiek jak patrzy by chetnie schrupał , a jak zaczynają ,,,,,to sie zastanawia czy nie zerzreć!!!'' buhahah

reklama
dzis bylismy na pobraniu krwi z sebusiem , bo mialam isc w poniedzialek do lekarza z nim i na szczepienie , a tu bummmmmm termin wyznaczony mialam wczoraj a nie na poniedzialek chol....jas...... ale ze mnie niedomylek , a teraz nie ma terminow bo czas urlopów o bozeeeeeeeeeeeeee

Do góry