reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

TN3-22358-Au-revoir-A-bientot-A-la-prochaine-Bye.gif

Ostatnia edycja:
reklama
No to my dokładnie odwrotnie :-)- tutaj ślub numer 1 a potem w Stambule , ale jak będa takie ceregiele z USC to piernicze i tez pojade od razu tam brac slub i chyba bedzie szybciej !

Mieszkasz Małgorzatka teraz z Stambule ? ja mysle i namawiam męża do przeprowadzki tam ale obawiam sie ze po paru latach zmęcze sie korkami a tak mnie tam ciągnie żeby mieszkać .:tak: Myśle że pojade najpierw tak na 4 , 5 miesiecy i sama sie przekonam , bo jak do tej pory to mi nic nie przeszkadza :-D

A są tu jeszcze jakieś Poleczki ze Stambułu ? :-)

A no widzisz kochana a my na Belgię jesteśmy zdani bo mąż tak mieszka i pracuje a w Stambule cala rodzina i wogole , ja sie dopiero bede po porodzie przenosic do Belgi i na razie tęsknie sobie :DDD , ale za bardzo to ja za Belgia nie przepadam , ale mam nadzieje ze sie przemogę jakoś hahaha z tureckimi i polskimi sklepami da sie wytrzymac jakoś :O)

no tutaj tez nam po ambasadach każą jeździć i papiery załatwaić a my tylko chcemy malutki bankiecik dla mojej polskiej rodzinki . ehhhhhh co za biurokracja taka !

witam

bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos odpowiedzial na moje pytanie

czy w turcji jest to normalne ze rodzicow lub starsze osoby caluje sie w reke a pozniej przyklad sie ta reke do swojego czola?

czy wy musialyscie to robic, gdy spotkalysci rodzicow meza lub ich rodzine?

bardzo prosze o pomoc, ta informacja jest dla mnie bardzo wazna

witam

bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos odpowiedzial na moje pytanie

czy w turcji jest to normalne ze rodzicow lub starsze osoby caluje sie w reke a pozniej przyklad sie ta reke do swojego czola?

czy wy musialyscie to robic, gdy spotkalysci rodzicow meza lub ich rodzine?

bardzo prosze o pomoc, ta informacja jest dla mnie bardzo wazna

czesc dziewczeta!!!
dlugoooo mnie tu nie bylo i pewnie mnie nie pamietacie :) moze to i dobrze:-)

tylko odpowiadam na ostatnie pytanko...odnosnie calowania w reke...rozne na tym forum byly wypowiedzi...a ja tak na wlasnym przykladzie tylko wspomne krociutko...

calowanie w reke i potem przykladanie jej do czola to wyraz szacunku jaki sie okazuje starszym osobom, czyli nie kazdego trzeba calowac;-)

ale tesciow dziadkow babcie n apewno...niektorzy nie chca i jak ja na slubie zaczelam calowac to po prostu niektorzy mowili nie:no:ciagnac moja reke do dolu :-)

bo wiedza ze sie i tak ma do nich szacunek....

to tyle na ten temat i pozdrawiam Was wszystkie...

reklama
z tym calowaniem sie zgadzam , A opowiadal i czesto o tym zwyczaju , najmłodszy caluje reke i pryklada do czola osoba starszym oddajac im w en sposó szacunek , moj A robil tak ojcu matce babce dziadkowi za kazdym razem jak wracal do domu , dla nich o wazne , ale oni roumieja tez , ze to nie jest nasza kultura i my tak nie robimy , wiec nie wymagaja , byc moze jesli bardziej zasadnicza rodzina , bedzie wyagac , tego nie wiem , Gosia co do odwiedzin sebusia , hmmmmm czekamy czekamy czekamy , Idealna widze ze promujesz Salam , brawo , to swietne foru , dlatego wam je polecilam , Witam nowe uczestniczki i te stare powracajace hahahahahahah

Do góry