reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

kochanie normalna procedura w trakcie starania sie o karte czasowego pobytu dla cudzoziemca , aykut jest na wizie turystyczno-wizytowej 3 miesiace , 20 /02 konczy mu sie , ale ze on nie jechce jechac , to miesiac temu złozylismy o karte czasowego pobytu dla niego na podstawie konkubinatu i dziecka

reklama
Onion_bye.gif

Ostatnia edycja:
NIE KOCHANA , NIE MUSI , ale dobrze by bylo jakby miał , choc nie moze miec na wizie turystyczna -wizytowej hehehe , to nasze prawo jest czasem dziwne , ale wszystko sie da jakosc załatwic jesli znasz je , zawsze mozna napisac pisemka , ze znajdzie prace jak tylko bedzie mógł zostac , ze bedzie mial ubezpieczenie jak dostanie kcp , bo narodowy fundusz ubezpiecza dobrowolnie cudzoziemców , ale musza miec karte czasowego pobytu , nie na wizie 3 miesiecznej itp , itd , wszystko sie da napisac i wytłumaczyc , podstawa jest teraz trafić na ludzkiego inspektora , ale zapewniono mnie , ze jak nie robimy rzekretów nie bedzie problemów , a my nie robimy , przylecial do mnie i do dziecka , nie na wize itp. mieszkamy razem , to nie ejst aranżowane itp

DO IDEAL_ASK WYSLE CI NAPEWNO BO MOJ MOZ GDZIES W KOMPUTERZE MA JEGO CALO PLYTE ,JAK WROCI Z PRACY TO MU POWIEM ABY CI WYSLAL TYLKO NAPISZ NA JAKI ADRES ,BO NA JEGO STRONIE TO TYLKO JEDNA PIOSENKA SIE OTWIERA DO OBEJRZENIA VIDEO CLIP ...:-)WKROTCE CI WYSLE :-):tak:

Ale jaja dziewczyny, 3 dni tu nie zagladalam i tyle sie dzieje!!!!! jestem w szoku. Pierwszy raz musze sie wziac za nadrabianie :)

tatat LASKA hehehe po kilogramach połknietej Lidy hahahaahahah przestan , chodzi mi o oczy wlosy kolor skóry , ja blondynka bardzo jasna , jasna karnacja za jasna , niebieskie oczy heheheeh baba wyglada normalnie , ale chlopiec to taki aniołek bedzie , nie nie nie niech on bedzie podobny do tatusia lepiej hehe [ zart] i w dodatku ze sklonnosciami do tycia [ jak do mnie podobny] o nieeeeeee
Ja znowu chcialam zeby nasz szkrab mial czarne wlosy po tatusiu i niebieskie oczy po mojej rodzinie. A trafilo sie cale ja - brazowe wlosy i oczy....hmmm nie wiem jakie, bo w srodku sa piwne a obwodki niebieskie. Z daleka wychodzi taki piwny a z bliska czlowiek glupieje.

Widzę ,że tutaj o urodzie tureckiej jest głośno- w Turcji się cieszą jak dziecko jest jaśniutkie i blond, a u nas wszyscy wychwalają oreientalną urodę- tak to już jest że porzeciwieństwa przyciągają:-) Mo Emrah urodził sie bardzo ciemnyi z włoskami jak węgiel- a teraz po prawie pięciu latach to widzę ,że na pewno w polską urodę pójdzie- tylko oczka mu wągliki zostały- a tak to jasna skórka i włoski takie jak nasze. Na pewno jeszcze bardzo się zmieni i nie wiadomo w kogo się wda jak będzie miał 20 lat.....

Co do karty pobytu i praxcy to faktycznie nie jest potrzebne zaswiadczenie i prace, tak wyrabialiśmy Alemu kartę za pierwszym razem. Za miesiąc też musimy przedłużać, ale teraz już dostanie stałego pobytu- koszty są większe ale już nam ona przysługuje. Od tego juz tylko 2 lata do uzyskania obywatelstwa:-):-):-)

Karolcia jak widze twój post to zaraz mi sie humorek poprawia , jak ja sie ciesze ze ejstes i piszesz hehehe oczywiscie zycze szybkiego i sprawnego załatwiana sprawy z przedłuzenim karty , a potmem szybkiego załatwienia obywatelstwa , wiem jakie to kłopotliwe i uciązliwe ufffffffffffffffffffffffffffffff , a ja to marze skrycie zeby moj syn byl podobny wygladowo do A. ,ale masz racje z tym , ze tam sie ciesza jasna karnacja i niebieskimi oczami , jednak fakt jest taki , ze my marzymy skolei o ciemnej orientalnej urodzie , mój A. jest taki posredni , u nas ciemny a tam ludzie mówia , ze ma jasna karnacie , jego mam ma jasna karnacje , mimo ze to Turczynka i ma jasne włosy hehehe taki ewenement

reklama
Gngrena wowwww to ja sobie ciebie wyobrażałam dziewucha szalona z rozbiegany,i oczkami i szelmowskim usmiechem , hhehe a ty mi tu calkiem na inteligentną wygladasz [ zart] Gangrena a o tobie to zaczełam myslec , hmmmmmmm powiedz gdzie na te wczasy masz amiar , to A. moze ci przewodnika podeśle .........................

I miałaś rację!!!:-D Zaraz wkleję "prawdziwą twarz":-p

Idealna: jaka ja tam "śliczna"?! Zweryfikuj swoje sądy. :-p

A oto znów ja w drugiej odsłonie. Czyli CAŁA PRAWDA! :rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry