reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Roksi ahaa
jejku jak wspomnę ten 1 rok przy 2 dzieci łomatko jakis czas jeszcze byłam sama więc dasz radę masz chłopa w domu i chyba mama ci pomaga to juz lżej

dzień zleciał prawie

reklama
He he, ja zakładam już te dżinsy co przed ciążą, ale żeby nie było łatwo to mam jeszcze 8kg zapasu z tej poprzedniej :p A mnie dopadła jakaś chandra jesienna, nic mi sie nie chce! Nawet nie wychodziłam dziś z domu, M zrobił zakupy,bo zapomniałam,że jutro wolne! Ech byle do wiosny!

Agatulka wcale nie mam wesoło m jest w pracy od 10-17 a tak z dojazdem wyjdzie godzinę dłużej bo zawsze coś jest po pracy do załatwienia:confused2: moja mama pracuje dziś była u nas godzinę bo musiałam wyjść do przychodni:tak: a tak to przyjeżdża gdy muszę gdzieś wyjść ale to zazwyczaj max jest 3 godziny przed południem pracuje od 14-21

Soppana a jak u Michasi z kupkami:confused: jest tylko na piersi:confused:

ja też się zdziwiłam, keidy zobaczyłam większe kolejki w sklepaach na osiedlu niż zazwyczaj, potem dotarło do mnie że jutro wolne:-D:-D:-D

Roksi z tego co wiem, to dziecko będące tylko i wyłącznie na piersi może nie robić kupki nawet przez kilka dni:tak:, oczywiście jak widzisz że się malutka męczy, to jest cos nie tak,
pamiętam że mój Pietrek tak miał, nawet do tygodnia nie było kupki i tez się stresowałam:-(

roksi "piersiowe" dziecię może tydz nie robić kupki :-D
mnie dzis od południa głowa boli, senna byłam jakas i w ogóle masakra.
U nas leje prawie od rana, zdążyłam pójść z małym po receptę i na spacer, jak tylko wróciliśmy to sie rozlało.
Info dla chcących sie jeszcze szczepić na grypę jest następująca: nie ma już Vaxigrip, został tylko INFLUVAC. Ja dzis dostałam ostatnią "vaxigrip", na całe szczęście dostałam...

dziewczyny ja wiem że dziecko może długo nie robić kupki ale ta moja bida po dwóch dniach męczy się bardzo:-( dziś dostawała przed karmieniem wodę przegotowaną i leży dużo na brzuszku:tak: zobaczymy czy coś pomoże:-(

Roksi ja bym powiedziała,że albo gazy albo mleko modyfikowane, bo Miśka to ma różnie czasem kupki jak złoto ;-) ale czasem widze że sie pręży i płacze. Ja daje butle tylko jak musze wyjść, 1-2 razy w tyg, po nanie ją wysypało i kupa zielona, teraz pije bebilon i jest ok a raz dziennie daje jej esputicon 1 krople tak profilaktycznie,bo ma problem z gazami. Kupa raczej codziennie jest

a ja mam inne pytanie, zostawiacie dzieci same na dłużej (chodzi mi np. o kąpiel)
ja idę się dopiero kąpać, jak mały spi, nawet drzwi od ubikacji zostawiam uchylone, żeby go słyszeć:sorry:

reklama
Do góry